پایگاه خبری خانه فوتبال:

اسکالونی برابر استاد سابقش؛ فینال جام جهانی میان آرژانتین و اسپانیا، نبرد شاگرد و معلم

نیویورک – ۱۶ ژوئیه – پس از پیروزی مقتدرانه اسپانیا برابر فرانسه و بازگشت دراماتیک آرژانتین مقابل انگلیس، فینال جام جهانی ۲۰۲۶ به یکی از جذاب‌ترین تقابل‌های ممکن تبدیل شده است؛ قهرمان اروپا برابر قهرمان جهان و آمریکای جنوبی، با داستانی فراتر از فوتبال: رویارویی یک مربی با شاگرد سابقش.

اسپانیای لوئیس دلا فوئنته در تلاش است دومین قهرمانی تاریخ خود در جام جهانی را، ۱۶ سال پس از فتح جام در آفریقای جنوبی، به دست آورد. در سوی دیگر، آرژانتین تحت هدایت لیونل اسکالونی به دنبال ثبت رکوردی تاریخی است؛ تبدیل شدن به نخستین تیمی از زمان برزیل در سال ۱۹۶۲ که موفق به دفاع از عنوان قهرمانی جهان می‌شود.

اما جذابیت این فینال تنها به افتخارات دو تیم محدود نمی‌شود. تقابل روی نیمکت‌ها نیز داستان ویژه‌ای دارد.

رابطه‌ای که از کلاس‌های مربیگری آغاز شد

پس از پیروزی ۲ بر صفر اسپانیا مقابل فرانسه در نیمه‌نهایی، دلا فوئنته اعلام کرد که از رویارویی با آرژانتین در فینال «خوشحال» خواهد شد؛ اظهارنظری که توجه بسیاری را جلب کرد.

دلیل این اظهار نظر، نه آسان‌تر بودن حریف، بلکه رابطه‌ای قدیمی میان دو مربی بود.

در سال ۲۰۱۷، زمانی که اسکالونی به‌تازگی دوران بازیگری خود را به پایان رسانده بود، او در دوره‌های مربیگری فدراسیون فوتبال اسپانیا (RFEF) در شهر لاس روزاس شرکت کرد. در آن زمان، دلا فوئنته که هدایت تیم‌های پایه اسپانیا را بر عهده داشت، یکی از مدرسان این دوره بود و نقش مهمی در آموزش نسل جدید مربیان، از جمله اسکالونی، ایفا کرد.

هیچ‌کدام تصور نمی‌کردند که سال‌ها بعد، همان کلاس‌های آموزشی زمینه‌ساز دیدارشان در بزرگ‌ترین مسابقه فوتبال جهان شود.

احترام متقابل میان استاد و شاگرد

اسکالونی پیش‌تر در جریان کوپا آمریکا ۲۰۲۴ با تمجید از دلا فوئنته گفته بود:

«لوئیس کمک بزرگی به ما در دوره مربیگری لاس روزاس کرد. بارها با او گفت‌وگو داشته‌ام و برایش بهترین‌ها را آرزو می‌کنم.»

احترام میان این دوطرفه بوده است. دلا فوئنته نیز بارها از اسکالونی تمجید کرده و موفقیت‌های او را ستوده است؛ مربی‌ای که پس از هدایت آرژانتین به قهرمانی در کوپا آمریکا و جام جهانی، امروز یکی از موفق‌ترین سرمربیان فوتبال جهان محسوب می‌شود.

اسکالونی نیز در جریان رقابت‌های یورو ۲۰۲۴ اظهار کرده بود:

«او شیوه فوق‌العاده‌ای در مدیریت تیم دارد و بازیکنانش برای او از جان مایه می‌گذارند.»

در نهایت هر دو مربی در همان سال موفق شدند جام قهرمانی قاره‌ای را بالای سر ببرند و اکنون برای فتح بزرگ‌ترین جام فوتبال جهان مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند.

پیوند عمیق اسکالونی با اسپانیا

ارتباط اسکالونی با اسپانیا تنها به مدرک مربیگری محدود نمی‌شود.

همسر او، الیزا مونترو، اسپانیایی است و این زوج که از سال ۲۰۰۸ در کنار یکدیگر هستند، همراه با فرزندانشان در جزیره مایورکا زندگی می‌کنند.

سرمربی آرژانتین همچنین سال‌های مهمی از دوران بازی خود را در فوتبال اسپانیا سپری کرد و پیراهن باشگاه‌های دپورتیوو لاکرونیا، راسینگ سانتاندر و مایورکا را بر تن داشت.

او در سال ۲۰۲۴ گفته بود:

«بخشی از خانواده من اسپانیایی هستند و طبیعتاً در یورو از اسپانیا حمایت می‌کنم.»

دوستی کنار می‌رود؛ رقابت آغاز می‌شود

اسکالونی پس از صعود اسپانیا به فینال، درباره دلا فوئنته گفت:

«برای او خوشحالم؛ کاملاً شایسته این موفقیت است. انسان فوق‌العاده‌ای است و هر چیزی که در تیم ملی اسپانیا می‌بینیم، همان چیزی است که دوست داریم در تیم خودمان هم داشته باشیم.»

او با لبخند اضافه کرد:

«اگر اوضاع برای ما خوب پیش نرود، به او زنگ می‌زنم! البته اگر در فینال مقابل هم قرار بگیریم، نه... امیدوارم تماس ما به بعد از فینال موکول شود.»

اکنون دیگر خبری از تماس تلفنی نخواهد بود. دوستی و احترام جای خود را به رقابتی ۹۰ دقیقه‌ای برای فتح جام جهانی می‌دهد؛ جایی که استاد و شاگرد، این بار نه در کلاس درس، بلکه در بزرگ‌ترین صحنه فوتبال جهان، برای کسب مهم‌ترین افتخار ممکن برابر یکدیگر صف‌آرایی خواهند کرد.

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: