پایگاه خبری خانه فوتبال:

کاهش قدرت خرید مشتریان ایرانی باعث شد که فروش برخی اقلام غذایی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعاونی‌ها اقساطی شود.
برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای به دلیل کاهش تقاضا، طرح فروش اقساطی را برای اقلام خوراکی آغاز کرده‌اند.
به عنوان مثال در فروشگاه اتکا برنج ۱۰ کیلویی طارم که مبلغ کل آن ۳۶۰ هزار تومان است را با اقساط ماهانه ۱۲۰ هزار تومان به مردم می‌فروشند.
از آن سو برخی تعاونی‌های متعلق به خودروسازان هم برنج و دیگر محصولات پروتئینی را به شکل اقساطی به مردم ارائه می‌دهند.
برنج عرضه شده در این طرح به صورت اقساط سه تا دوازده ماهه و محصولات پروتئینی به شکل اقساط سه تا شش ماهه و بدون پیش پرداخت عرضه می‌شود.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج در واکنش به این موضوع به کاهش شدید قدرت خرید مشتریان اشاره کرد و به تجارت‌نیوز گفت: با افزایش قیمت کالاهای خوراکی تقاضای مردم به صورت چشمگیر فروکش کرده است و همین کاهش تقاضا در آینده باعث شده بخشی از برنج‌هایی که در انبار وجود دارد، تاریخ انقضای آنها بگذرد و دیگر قابل مصرف نباشد.
او ادامه داد: از زمانی که ارز دولتی برنج حذف شده، بهای برنج خارجی به قیمت برنج ایرانی نزدیک شده و توان خرید برنج از سوی خانواده‌های ایرانی بسیار کمتر شده است.
چرا برنج گران شد؟
درحال‌حاضر قیمت یک کیسه ۱۰ کیلویی برنج ایرانی نزدیک به نیم میلیون تومان شده است و در فروشگاه‌های آنلاین یک کیسه برنج طارم به وزن ۱۰ کیلوگرم ۴۰۹ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت‌گذاری شده است.
بهای هرکیلوگرم برنج هندی هم بین ۲۵ تا ۲۷ هزار تومان است که این قیمت به نرخ برخی انواع برنج ایرانی نزدیک شده است.

به گفته فعالان بازار خشکسالی و کاهش عرضه و ذخایر استراتژیک از جمله دلایل افزایش قیمت برنج است.
چندی پیش مسیح کشاورز، دبیر انجمن برنج گفته بود: «شیب تند افزایش قیمت‌ها موجب شده که پنج دهک جامعه توانایی خرید برنج را نداشته باشند و به خریدهای بسیار کوچک برنج روی آورند.»

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: