پایگاه خبری خانه فوتبال:

یارانه نقدی اعطای کمک مالی روی یک کالا یا خدمتی است که به مردم داده می‌شود. یارانه نقدی جهت افزایش رفاه عمومی جامعه پرداخت می‌شود. یارانه‌ نقدی داخلی کشورها کمکی است که به صورت غیرمستقیم به مردم پرداخت می‌شود. پس از روی کار آمدن دولت رئیسی در رابطه با یارانه نقدی حرف و حدیث های زیادی بوده است ،چون رئییسی وعده افزایش یارانه را داده است. در ادامه به آخرین خبر از واریز یارانه نقدی می پردازیم.

بر اساس اخبار واصله هفته گذشته نمایندگان مجلس در اصلاحیه‌ای که به لایحه بودجه ۱۴۰۰ وارد کرده‌اند، میزان ۶۶ هزار میلیارد تومان را که پیش از این مربوط به صندوق توسعه و پیشرفت بود، به جداول تبصره ۱۴ قانون بودجه (تبصره هدفمندی یارانه‌ها) به منظور اعطای یارانه به مردم در قبال حذف ارز ۴۲۰۰ اضافه کرده‌اند.

این میزان برابر با اعطای یارانه حدوداً ۱۰۰ هزار تومانی به ۶ دهک اول معادل ۶۵ میلیون نفر است و اضافه کردن آن به جداول قانون بودجه به معنای اعطای قطعی یارانه به مردم در طول سال است. لازم به ذکر است در لایحه اعطایی دولت به مجلس علی‌رغم حذف ارز ۴۲۰۰، یارانه‌ای برای مردم در نظر گرفته نشده بود.

در همین رابطه محسن امینی گفت: یک نکته بسیار مهم این است که دولت به تمام مردمی که تاکنون یارانه می‌گرفتند یارانه را بدهد. یعنی به دهک ۷، ۸ و ۹ هم باید یارانه حداقل ۱۳۰ هزار تومانی تعلق بگیرد تا قدرت خرید جبران شود.

وی افزود: مبنای منابع تبصره ۱۴ این بود که نصف درآمدهای آن به مردم برسد ولی اکنون این میزان به زیر ۱۵ درصد رسیده و دولت باید با برگرداندن منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها معیشت خانوار را تقویت کند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه تحریک تقاضا می‌تواند منجر به تحریک عرضه و خروج اقتصاد از رکود شود، افزود: در بودجه آینده منابع خوبی به تبصره ۱۴ اضافه می‌شود و مصارف اضافی هم که آمده و دولت می‌تواند از بودجه خودش برای آن‌ها هزینه کند، باید از این جدول حذف شود.
 

امینی در گفت و گو با مهر خاطرنشان کرد: فقط با منابع حاصل از ارز ۴۲۰۰ می‌توان یارانه ۲۵۰ هزار تومانی و با اصلاح تبصره ۱۴ این میزان می‌تواند به ۵۰۰ هزار تومان برای همه مردم و یا در حالت حداقلی به دهک‌های پایین برسد.

وی در پایان تأکید کرد: دولت با حذف ارز ۴۲۰۰ میزان حداقل ۲۴۰ هزار میلیارد تومان منابع به دست می‌آورد که با محاسبه یارانه فعلی نهایتاً ۸۰ هزار میلیارد تومان آن به طور مستقیم به مردم برمی‌گردد که قطعاً باید این مبلغ افزایش یابد.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش رقم یارانه‌ها، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را جبران نمی‌کند و دولت باید به مردم کالا با قیمت مناسب دهد.

محمدحسین فرهنگی درباره سازوکار حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی،گفت: اگر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی جایگزین مناسبی داشته باشد، ایرادی ندارد.

وی بیان کرد: بنده معتقدم که دولت به جای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باید به مردم کالا با قیمت مناسب دهد.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولت باید سازوکاری را فراهم کند که کالاهای اساسی با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد. پول دادن به مردم و افزایش رقم یارانه‌ها، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را جبران نمی‌کند چرا که رشد تورم بیشتر از این پول و ارقامی است که در قالب یارانه به مردم داده می‌شود.

فرهنگی تاکید کرد: در صورتی که دولت کالای سهمیه‌ای در نظر گیرد و به مردم دهد، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اقدام خوبی است اما اگر دولت چنین برنامه‌ای را در دستور کار نداشته باشد، نباید ارز ترجیحی حذف شود.

وی در تشریح نحوه تخصیص کالای سهمیه‌ای به مردم، اظهار داشت: در حال حاضر کارت‌های الکترونیک وجود دارد و می‌توان از این طریق کالاهای سهمیه‌ای را تعیین و در این کارت‌ها تعریف کرد تا مردم بتوانند به کالاهای اساسی دسترسی داشته باشند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره معایب ارز ۴۲۰۰ تومانی، گفت: یکی از معایب اصلی ارز ۴۲۰۰ تومانی آن بود که این ارز به جیب دلالان می‌رفت اما یکی از محاسن ارز ترجیحی آن است که قیمت کالاها به ویژه کالاهای اساسی را در حد قابل قبولی نگه می‌دارد و باعث می‌شود مردم به کالاهای اساسی با قیمت مناسبی دسترسی داشته باشند.

فرهنگی تأکید کرد: راه‌حل جایگزین حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی آن است که دولت به مردم کالا برساند و اگر کالاها را در قالب سهمیه به مردم ارائه دهد، حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ایرادی ندارد.

وی گفت: به هیچ وجه نباید ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو حذف شود، اما حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای نهاده‌های دامی، کشاورزی و اقلام ضروری با در نظر گرفتن راهکار جایگزین، قابل حل است.

اولین گمانه‌زنی درباره افزایش یارانه نقدی

دو برابر شدن یارانه نقدی نه، ولی تغییر شیوه پرداخت یارانه یکی از طرح‌های مهمی است که دولت دنبال خواهد کرد. مرور لایحه بودجه، احتمال پرداخت یارانه ۸۰۰ هزار تومانی در سال آینده را تقویت می‌کند، اما جزییات طرح چیست، هر نفر چقدر یارانه دریافت می‌کند و این یارانه به چه کسانی پرداخت می‌شود؟ برای پاسخ دادن به این سوال باید کمی به عقب برگردیم. به روز‌هایی که لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ توسط دولت سیدابراهیم رئیسی تقدیم مجلس شد. در بخش‌هایی از لایحه آمده، دولت قصد دارد سال آینده یارانه جدیدی به مردم پرداخت کند که مبلغ آن بین ۹۰ تا ۱۲۰ هزار تومان است. تفسیر‌های مختلفی از این خبر انجام شده است مثلا می‌گویند مبلغ یارانه دهک اول تا چهارم ماهانه ۱۲۰ هزار تومان است و مبلغ یارانه دهک‌های پنجم، ششم و هفتم ۹۰ هزار تومان. بر اساس این فرضیه یک خانوار پنج نفره که جزو هفت دهک اول درآمدی باشد، سال آینده بین ۴۵۰ هزار تومان تا ۶۰۰ هزار تومان دریافتی خواهد داشت. صبر کنید! موضوع هنوز حل نشده و ابهامات زیادی دارد.

مشمولان دریافت یارانه نقدی جدید

دولت (شامل دولت فعلی و دولت‌های قبلی) هنوز نتوانسته دهک‌های درآمدی را به درستی تفکیک کند و مرز میان آن‌ها را به زبان ساده شرح دهد. تقسیم‌بندی‌های فعلی، بر اساس درآمد خانوار‌ها انجام می‌شود. خانوار‌هایی که درآمد ماهانه آن‌ها کمتر از سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان باشد، جزو چهار دهک اول درآمدی به حساب می‌آیند. اگر همین دسته‌بندی را به‌عنوان متر و معیار پرداخت یارانه جدید در نظر بگیریم، این خانوار در سال آینده مشمول یارانه ۱۲۰ هزار تومانی خواهد بود.

خانوار‌هایی که درآمدشان بین سه میلیون و ۶۰۰ تا پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است، در حال حاضر در دهک پنجم تا هفتم طبقه‌بندی می‌شوند و سال آینده مشمول یارانه ۹۰ هزار تومانی می‌شوند. پس تا الان فهمیدیم خانوار‌هایی که با محاسبات دولت درآمد ماهانه آن‌ها زیر پنج میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است، باید سال آینده منتظر یارانه جدید دولت باشند؟

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: