فراز مخزن بزرگترین سازنده انواع مخزن تحت فشار و مبدل حرارتی

چکیده : مخزن تحت فشار چیست؟ بررسی انواع مخازن تحت فشار. بررسی مبدل حرارتی و انواع آن.
مبدل حرارتی یا Heat Exchanger که معنی دیگر آن مبدل گرمایی است، قطعاتی هستند که انتقال گرمای موثر را بین دو یا چند سیال گاز یا مایع با اختلاف دما بر عهده دارند و از وسایل پرکاربرد فرآیندهای شیمیایی میباشند که مصرف صنعتی دارند. این تبادل انرژی گرمایی میان سیال مایع-مایع، گاز-گاز و مایع-گاز انجام میگیرد. مبدل حرارتی در صنایع بسیار مهمی مانند خودرو سازی، نفت و گاز، تهویه مطبوع، سیستمهای برودتی، موتورخانهها و سیستمهای گرمایشی، صنایع غذایی و… کاربرد دارند.
مبدلهای حرارتی مورد استفاده در موتورخانهها، صنایع غذایی، سیستمهای برودتی و گرمایشی و غیره، عمدتاً در چند مدل پوسته و لوله، دو لولهای، صفحهای و هوا خنک، ساخته و طراحی میشوند. این مبدلها عموماً دارای دو ورودی و دو خروجی هستند که ممکن است برای جریانهای ورودی و خروجی یکسان، یا برای جریانهای ورودی و خروجی هر سیال، دارای اندازههای متفاوتی باشند.
مبدل حرارتی در صنایع بسیار مهمی مانند خودرو سازی، نفت و گاز، تهویه مطبوع، سیستمهای برودتی، موتورخانهها و سیستمهای گرمایشی، صنایع غذایی و… کاربرد دارند. مبدلهای حرارتی همچنین، به طور گستردهای در تجهیزات مختلفی مانند: بویلر، اواپراتور، برج خنک کننده، پیش گرمکن فن کویل، کندانسور، رادیاتور، کوره و غیره نیز استفاده میشود.
انواع مبدل حرارتی کدام است؟
مبدل حرارتی، وسیلهای است که گرمای یک محیط را جذب کرده و گرمای جذب شده را به محیطی دیگر، منتقل میکند. مبدلهای حرارتی، انواع مختلفی دارند که پیش از انتخاب آنها، باید از اصول کار آنها مطلع شوید تا بتوانید، انتخاب معقولانهتری داشته باشید. در ادامه، به معرفی برخی از انواع مبدلهای حرارتی، خواهیم پرداخت.
مبدل حرارتی پوسته و لوله
مبدل حرارتی پوسته و لوله، نوعی از مبدل است که از تعداد زیادی لوله کوچک، تشکیل شده است که به صورت دستهای از لولهها در یک پوسته استوانهای قرار گرفتهاند. در فرآیند مبدل پوسته و لوله، جریان سرد یا گرم، با استفاده از اتصال مبدل، به مجموعه لولهها وارد شده و سیال دیگر، به پوسته مبدل، وارد میشود. این مبدلهای حرارتی، معمولا برای دماها و فشارهای بالا مناسب هستند.
مبدل حرارتی صفحه ای
مبدل حرارتی صفحهای، از سری صفحات پیچ خوردهای تشکیل شده است که این صفحات، معمولاً از فولاد ضد زنگ ساخته شدهاند و کانالهایی را تشکیل میدهند که با واشرهای لاستیکی مخصوص مهر و موم شده اند. به دلیل الگوی خاص در این صفحات، جریان، حتی در اعداد رینولدز بسیار پایین نیز، متلاطم است. در نتیجه ضریب انتقال حرارت در مقایسه با کانال صاف و لوله، به طور قابل توجهی افزایش مییابد.
مبدل هوا خنک
در مبدلهای هواخنک، سیال داغ، از طریق لولهها یا کانالهایی با سطوح آجدار حرکت میکند. در یک طرف دیگر سیال گاز مایع که معمولاً همان هوای محیط است با کمک فن از لولهها عبور میکند. دمای هوای عبوری از لولهها، در اثر تبادل حرارت با مایع داغ، افزایش مییابد و دوباره، به محیط رها میشود. از این ترانسفورماتور، در مواردی که نمیتوان از آب یا سایر سیالات خنک کننده بهرهمند شد، استفاده میشود.
کاربرد مبدل های حرارتی
مبدلهای حرارتی، کاربردهای زیادی در زمینههای مختلف دارند که برخی از آنها به شرح زیر است:
- صنایع غذایی و کارخانههای تولید نوشیدنی
- صنعت پزشکی و داروسازی
- تولید برق در نیروگاههای مختلف
- سردخانه، گرمایش، تاسیسات و تهویه مطبوع
- پالایش نفت، گاز و فرآوردههای پتروشیمی
- استخر، سونا و جکوزی
- سیستمهای تولید همزمان حرارت و برق
- صنایع فولاد
مخزن تحت فشار چیست؟
مخزن تحت فشار روی پمپ یا در کنار آن نصب میشود. جنس این منبع از فلز یا فایبرگلاس میباشد. این منبع ظرفیت این منبع به تعداد واحدهای یک ساختمان بستگی دارد و از 2 الی 500 لیتر متفاوت میباشد. این مخزن، یک منبع استوانهای شکل است که عموماً از آنها به منظور ذخیره آب و سایر مایعات، استفاده میشود. این مخازن، به گونهای طراحی شده است که هر بار که پمپ آب باز و بسته میشود، نیازی به خاموش و روشن شدن آن نیست که این مورد، عامل مهمی برای کاهش مصرف انرژی و استهلاک پمپ، در مخزن تحت فشار میشود.
این مخازن، تامین آب بهتر و راحتتری را تضمین میکنند و از چرخش و کار غیر ضروری الکتروموتور پمپ، پیشگیری میکنند. علاوه بر این، مخزن تحت فشار، سطح فشار آب را در ساختمان و در طول سیکلهای پمپاژ، تثبیت میکند. این نوع مخازن، به منابع پمپ آب، منابع دیافراگمی و یا مخازن تحت فشار، معروف هستند و معمولاً در رنگها و برندهای مختلف، در بازار موجود میباشند. رایجترین سایز مورد استفاده ی کاربران خانگی، مخازن 24 لیتری است که برای یک تا سه واحد، استفاده میشود و میتوان انتظار داشت، در این ارتفاع، عملکرد خوبی داشته باشد.
انواع مخزن تحت فشار
همانطور که گفته شده بود مخازن تحت فشار در سایزها و ابعاد متنوع تولید میشوند. فشار موجود در این مخازن به دو صورت ایجاد میشود، توسط: دیافراگم و تیوپ از اینرو مخزن تحت فشار به دو نوع دیافراگمی و تیوپی تقسیم میشود.
مخزن تحت فشار نیز مانند سایر لوازم الکتریکی نیاز به سرویس دارد مخصوصاً مخزنهای تیوپی که به دلیل تماس با دیواره مخزن دچار اصطحکاک میشوند و این اصطحکاک منجر به سوراخ شدن مخزن میشود. از اینرو انتخاب مخازن دیافراگمی سنجیدهتر است.
بررسی عملکرد مخزن تحت فشار
در این مخازن، آب تحت فشار به داخل لولههای مخزن، پمپاژ میشود و با باز شدن شیر آب یکی از واحدها، آب تحت فشار مخازن آزاد شده و مخازن، مجدداً از 5 تا 10 لیتر آب پر میشود.
فرآیند کار مخزن تحت فشار آب به شرح زیر است:
- پمپ آب، عملیات پر کردن مخزن تحت فشار را شروع میکند.
- پمپ تا زمانی که فشار در مخزن به حد کافی برسد، به کار خود ادامه میدهد.
- پمپ خاموش شده و آب مخزن، آماده استفاده است.
- شیر آب باز میشود و به جای پمپ، مخزن با فشار پمپ شروع به تامین آب مورد نیاز خانه میکند تا فشار به صفر برسد.
- با رسیدن فشار به صفر، پمپ شروع به کار میکند و این بار، چون شیر هنوز باز است پمپ مستقیم آب را تامین میکند.
فراز مخزن بزرگترین تولید کننده انواع مخزن تحت فشار و مبدل حرارتی در ایران
شرکت فراز پترو مخزن با بیش از 40 سال سابقه در زمینه تولید مخازن هوایی و انواع مخزن ذخیره و... از قدیمیترین و معتبرترین تولیدکننگان صنعتی در ایران بشمار میرود. فراز مخزن تاکنونو بیش از 100 پروژه موفق در رزومه خود درج کرده است. شما عزیزان میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت این مجموعه مراجعه فرمائید.
دیدگاه تان را بنویسید