پایگاه خبری خانه فوتبال:

دخانیات و افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا

مصرف دخانیات سیستم تنفسی را در مقابل عفونت‌ها تضعیف می‌کند. ویروسی که بیماری کووید ۱۹ را ایجاد می‌کند نیز ابتدا سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد بنابراین مصرف‌کنندگان دخانیات نسبت به سایر افراد در معرض خطر بیشتری هستند و در صورت ابتلا عوارض شدیدتری را تجربه خواهند کرد.

استعمال دخانیات یکی از عوامل خطر ابتلا به کرونا است

استعمال دخانیات

محققان دانشگاه کارولینای جنوبی در آمریکا با همکاری چند موسسه تحقیقاقی دریافتند کشیدن سیگار یکی از عوامل ریسک ابتلا به کووید- ۱۹ است.به گزارش روزپنج‌شنبه پایگاه خبری ساینس دیلی، در این تحقیقات میزان ژن ACE۲ در سیستم تنفسی افراد سیگاری و غیرسیگاری مورد بررسی قرار گرفت. این مولکول‌ها به طور طبیعی درون سیستم تنفسی وجود دارند و توسط ویروس کرونا برای حمله به سلول‌های انسان مورد استفاده قرار می‌گیرند.

همچنین میزان دو آنزیم FURIN  و TMPRSS۲ که موجب تسهیل آلودگی ویروسی می‌شوند در ریه افراد سیگاری و غیرسیگاری اندازه‌گیری و مقایسه شد.

بر اساس این تحقیقات در ریه‌های افرادی که در طول عمر خود حداقل ۱۰۰ عدد سیگار کشیده‌اند، بیان ACE۲ به میزان ۲۵ درصد بیش از افراد غیرسیگاری است. همچنین سیگار کشیدن موجب افزایش آنزیم FURIN در ریه می شود. اما میزان آنزیم TMRPSS۲ ارتباطی با سیگار کشیدن ندارد.

علاوه بر این مشخص شد سیگار کشیدن موجب تغییر نحوه بیان ژن‌ها در ریه شده و در نتیجه ژن ACE۲ به میزان بیشتری در سلول‌های جامی (Goblet cells)، بیان می‌شود. این سلول‌ها به منظور محافظت از بافت ریه موجب تولید مخاط می‌شوند.

محققان بر اساس نتایج این تحقیقات پیش بینی می‌کنند در مناطقی از جهان که تعداد بیشتری افراد سیگاری را در خود جای داده‌اند، کووید ۱۹ با شدت بیشتری شیوع می‌یابد.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ در ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine  منتشر شده است

پزشک متخصص:‌ کشیدن دود، کشیدن کرونا به بدن است

استعمال دخانیات

شیراز-ایرنا- متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری در بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا گفت: برخی افراد بر این باورند که مصرف دود در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر است درحالی که با مصرف دخانیات، شرایط یکه‌تازی برای این ویروس فراهم‌تر می‌شود.

دکتر زهرا پورمنتصری پنجشنبه به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات به ایرنا اظهار داشت:در زمان شیوع کرونا، شایعاتی را  برخی عوامل صنایع دخانی رواج دادند که حاکی از تأثیر مصرف دخانیات بر کنترل و پیشگیری از ابتلا به کرونا بود که متأسفانه برخی از افراد آن را باور و شرایط را برای سلامت خود دشوارتر کردند اما در واقع مصرف سیگار و قلیان برای افراد سودی در ایمنی نسبت به بیماری کرونا ندارد بلکه وضعیت را حاد و خطرناک‌تر می‌کند.

وی ادامه داد:افرادی که سیگار و ویپ(سیگار الکترونیکی) استعمال می‌کنند و یا اختلالات سوءمصرف مواد دارند نیز بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ (نام خاص کرونا) قرار دارند و آسیب پذیر هستند در حالی که به اینگونه از افراد توجه زیادی نمی‌شود.

متخصص بیماری های عفونی گفت: مصرف دخانیات به عنوان عامل خطر برای هرگونه عفونت دستگاه تنفسی به شمار می‌رود و ویروسی که بیماری کووید- ۱۹ را ایجاد می‌کند نیز ابتدا سیستم تنفسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد بنابراین مصرف‌کنندگان دخانیات در معرض خطر شدید عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند.

وی ادامه داد: هنگامی که ریه‌های فردی که سیگار و ویپ استعمال می‌کند در معرض آنفلوانزا یا عفونت‌های دیگر قرار بگیرد نسبت به افرادی که سیگار نمی‌کشند بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرد و تخریب می‌شود زیرا سیگار و ویپ(سیگار برقی یا سیگار الکترونیکی) تاثیر جدی بر روی ریه‌های این افراد دارد.

متخصص بیماری های عفونی اظهار داشت: علاوه بر کشیدن سیگار معمولی و سیگارهای الکترونیکی، افرادی که از ماری جوانا ، مواد افیونی و مت‌آمفتامین که در بازار سیاه با نام شیشه یا کریستال شناخته می‌شود استفاده می‌کنند نیز در معرض جدی خطر ابتلا به بیماری کرونا قرار دارند چرا که مصرف این مواد تاثیر مخربی بر سلامت تنفسی و ریوی افراد دارد.

وی بیان کرد: استفاده از مواد افیونی تنفس را کند می‌کند و از قبل نیز مشخص شده است که مرگ و میر در افراد مبتلا به بیماری‌های تنفسی مبتلا به بیماری کرونا بیش از دیگر افراد است.

به گفته متخصص بیماری های عفونی در بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا،  مصرف قلیان در محیط‌های عمومی نیز به دلیل استفاده مشترک، خطر انتقال ویروس کرونا در محیط‌های اجتماعی را بیشتر می کند و از طرفی عبور دود قلیان از مسیر مشترکی که در ساختار قلیان وجود دارد شامل قسمت دهانی، شلنگ و جام موجب بقا و انتقال میکروارگانیسم‌های منتقل شده از افراد مصرف‌کننده در این قطعات می‌شود.

پورمنتصری گفت: مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود دست دوم و تأثیر آن به ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی بر کسی پوشیده نیست، طبق شواهد موجود ویروسی که باعث بیماری کووید - ۱۹ می‌شود هم با ایجاد آسیب‌های قلبی عروقی حاد و مزمن همراه است، بنابراین مصرف دخانیات یک عامل خطر برای پیشرفت کروناست و میزان بروز علائم شدید بیماری و نیاز به دستگاه تهویه مکانیکی و بستری در بخش مراقبت‌های ویژه یا مرگ را افزایش می‌دهد.

به گفته وی افراد دارای اختلالات سو مصرف مواد در حالت عادی با شرکت در جلسات درمانی و رفتن به کلینیک‌های درمان اختلالات سو مصرف مواد می‌توانند درمان شوند اما در این شرایط که ویروس کرونا در سراسر جهان شیوع پیدا کرده است و فاصله اجتماعی می‌بایست رعایت شود این امر ناممکن و چالش برانگیز است.

وی با بیان اینکه  در شرایط حاضر ترک سیگار به دلیل شیوع بیماری کرونا می‌تواند راه حل خوبی باشد اظهار داشت: این مسئله به ویژه برای افراد دارای اختلال سوء مصرف مواد، از اهمیت بیشتری برخوردار است.

هفته ملی بدون دخانیات از  ۶ الی ۱۲ خرداد با شعار "محافظت از سلامت عمومی در برابر ترفندهای صنایع دخانی و بیماری کرونا" اعلام شده است.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: