پایگاه خبری خانه فوتبال:

کمک داور ایرانی حاضر در جام جهانی گفت: بهترین تکنولوژی هم باشد، باز داور باید تصمیم بگیرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، محمدرضا منصوری درمورد اینکه استفاده از هوش مصنوعی، نقش کمک داوران را کمتر نمی‌کند و دلیل تاخیر در اعلام آفساید در جام جهانی ۲۰۲۲، اظهار داشت: بحث هوش مصنوعی که به ما گفتند با آنچه در جام جهانی از آن استفاده می‌شد، تا حدی متفاوت بود. از جام جهانی ۲۰۱۸ قرار شد بحث خط آفساید و اعلام این تصمیم به واقعیت نزدیک‌تر شود. هوش مصنوعی سیستمی بود که اندام بازیکن مدافع یا مهاجم را در آخرین خط اندازه گیری می‌کرد و دوربین روی نقاط مختلف تمرکز داشت. مطابق آخرین قسمت بدن مدافع و جلوترین قسمت بدن مهاجم درصد اختلاف را کم می‌کرد. خود هوش مصنوعی آفساید نمی گرفت.

وی افزود: کمک داور در زمین کارش را انجام می‌داد. دوستان خیلی انتقاد می‌کنند که در برخی صحنه‌ها، آفساید خیلی واضح و مشخص بود. شاید در تلویزیون و فضا اینگونه باشد اما هوش مصنوعی و VAR این شانس را به داور و کمک داور می‌دهند تا اشتباه خود را اصلاح کنند. اجازه می‌دهند کمک داور پس از اتمام فرآیند گل، کرنر ‌و... نظر خود را اعلام کند. برای همین یک شانس مجدد است اما معایبی دارد که در حال حل شدن است.

کمک داور اول علیرضا فغانی در جام جهانی ۲۰۲۲ درخصوص اینکه آیا برخورد شدید و به شدت کولینا با داوران VAR بازی پرتغال و اروگوئه صحت دارد، گفت: من اندازه به شدت بد را نمی‌دانم اما وقتی بهترین تکنولوژی هم وجود داشته باشد، باز هم نیروی انسانی باید از آن استفاده کند. جلسه ای در قطر داشتیم و فشارهایی هم بود. فغانی صحنه را کامل دید و باید به آن سیستم اعلام کنیم صحنه را دیدم یا ندیدم. VAR همه را بررسی می‌کند اما وقتی داور اعلام کرده من دیدم توپ در شرایطی که دست تکیه گاه آن بوده به دست برخورد کرده و هند نیست، توضیحات خودش را داد و عبدالله، کمک داور ویدیویی قطری هم این تصمیم را تایید کرد. 

منصوری افزود: توپ سمت مخالف من رفت و در ادامه کرنر شد. ما گفتیم بازی را سریع تر شروع کنند زیرا پرتغال تا دقیقه ۸۹ یک بر صفر جلو بود. در آن فاصله کرنر زدن ناگهان اعلام کردند بازی را نگه دارید زیرا نظر داوران VAR۵۰-۵۰  است. باید صحنه را مجدد ببینید. کمک داور مراکشی VAR هم تصمیم فغانی را تایید کرد اما کمک داوران ویدیویی نظر متفاوتی داشتند. فغانی نتوانست اتاق را کنترل کند. همانگونه که داور درون زمین باید تصمیم نهایی را بگیرد، VAR هم باید تصمیم گیری کند. در نهایت تصمیم گیری نهایی با داور است.

وی درباره ادعای علی خسروی مبنی بر اینکه کمک داور ویدیویی در اختیار تیم‌های بزرگ دنیا است و در شرایطی که در بازی مراکش و فرانسه باید یک پنالتی برای مراکش گرفته و امباپه اخراج می‌شد، گفت: شاگرد خسروی هستم و نمی‌توانم روی حرفش صحبت کنم اما به ویژه در جام جهانی همه نخبگان حضور دارند و آبروی خود را دوست دارند. نهایت استفاده از بهترین تکنولوژی ها را نیز انسان انجام می‌دهد. اگر آموزش ها غلط باشد و در لحظه نتواند بهترین کیفیت را از خودش نشان بدهد، از بهترین تکنولوژی هم نمی‌توانیم استفاده کنیم یا به غلط استفاده کنیم.

کمک داور بین المللی فوتبال ایران خاطرنشان کرد: متاسفانه در جام جهانی دیدیم مثل بازی ما و چند بازی دیگر اتفاقاتی افتاد که من آن را به پای نوپا بودن تکنولوژی می‌گذارم که سبب تاخیر در بازی یا حتی شادی تیم‌ها می‌شود.

منصوری درمورد صحت پنالتی آرژانتین مقابل کرواسی، پاسخ داد: تفسیرها در این زمینه متفاوت است. باید به عقب بازگردیم و به بازی اروگوئه و غنا اشاره کنیم. داور آلمانی یک بار به سمت VAR رفت و در یک صحنه هم نرفت. هر دو صحنه هم در آنالیز مسابقات تایید شد اما سیبرت هم با ما بازگشت. درمورد صحنه مربوط به بازی خودمان هم هنوز هیچ‌کس به جمع بندی نرسیده که آیا هند بود یا نبود. برخی نفرات تکنیکال فیفا هم اعتقاد به هند مدافع اروگوئه داشتند. خیلی از ناظران هم اعتقاد داشتند هند است.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: