پایگاه خبری خانه فوتبال:

کارشناس حقوقی فوتبال توضیحاتی در مورد پرونده یورگن لوکادیا با پرسپولیس ارائه کرد.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، امیر ساعد وکیل، کارشناس حقوقی فوتبال درمورد پرونده فسخ قرارداد یورگن لوکادیا با پرسپولیس و راهکارهای باشگاه ایرانی برای پیگیری این پرونده توضیحاتی ارائه کرد.
با اخباری که در دو روز گذشته در مورد خداحافظی غیرقانونی یورگن لوکادیا، مهاجم هلندی پرسپولیس منتشر شده است، یکبار دیگر عملکرد مدیران پرسپولیس در دفاع از حقوق باشگاه و حقوق هواداران زیر ذره بین قرار گرفته است. بارها در گذشته شاهد آن بوده ایم که تأخیر یا انفعال ناشی از سوء مدیریت مدیران عامل باشگاه، ندانم کاری بعضی از مسئولان تیم حقوقی باشگاه و گاهی هم تأخیرهای طولانی ارکان قضایی فدراسیون فوتبال در رسیدگی به پرونده های حقوقی، خاصیت اقامه دعوا و احقاق حقوق باشگاه را از بین برده است و فرصت سوزی های بسیار شده است.

لازم می دانم توجه مدیران را جلب کنم که انتظار می رود در برخورد با فسخ غیرمجاز قرارداد توسط لوکادیا باشگاه برخورد جدی و فوری و البته مبتنی بر دانش حقوق فوتبال داشته باشد. هر چند بعنوان یک وکیل تا زمانی که متن قرارداد منعقد شده بین پرسپولیس و مهاجم هلندی را بررسی نکنم، نمی توانم اظهار نظر حقوقی دقیقی درباره نتیجه قطعی شکایت علیه لوکادیا داشته باشم اما با توجه به قرائن و اوضاع و احوال، بنظر می‌رسد دو شکایت مجزا باید علیه این بازیکن هلندی بلافاصله ثبت شود.

در پرونده اولی که باشگاه پرسپولیس لازم است علیه این بازیکن مطرح کند لوکادیا بدلیل فسخ غیرقانونی قرارداد خود با باشگاه باید در دیوان فوتبال فیفا مطابق ماده 54 اساسنامه فیفا حاضر شود و به احتمال زیاد محرومیت هایی بخاطر نقض تعهدات قراردادی در انتظارش است. از جمله دلایل بی اساس بودن نقض قرارداد توسط این بازیکن موارد زیر قابل ذکر هستند:

1- شرایط موجود در فوتبال ایران، مصداق فورس ماژور نیست. در شرایطی که کشورهای جنگزده ای مانند اوکراین، عراق، سوریه و غیره با تنگناهای بسیاری لیگ فوتبال خود را برگزار کرده اند و هیچیک از شرایط سخت حاکم بر این کشورها مانع از اجرای تعهدات قراردادی بازیکنان نبوده است، بسیار بی معنی بنظر می‌رسد که یک بازیکن خارجی، شرایط ایران را مهیای حضور خود و اجرای تعهداتش در قبال باشگاه نداند.

۲- چنانچه قرارداد باشگاه و لوکادیا مشابه الگوهای قراردادی فوتبال در ایران تنظیم شده باشد، اجازه فسخ قرارداد به بازیکن به بهانه فضای ناشی از برخی اعتراضات و یا موضعگیری های سیاسی برخی کشورها داده نمی شود و نمی توان به ادعاهای لوکادیا برای عدم امکان ادامه بازی خود در پرسپولیس بها و اعتباری داد.

۳- رویه آرای قضایی صادره از اتاق حل و فصل اختلافات فیفا و دادگاه حکمیت ورزش، با تفسیر بسیار محدود و سختگیرانه ای که از حق فسخ قرارداد بازیکن به دلایل فورس ماژور که جنبه غیرمالی و غیرفوتبالی دارند، حکایت از آن دارد که دفاعیات این مهاجم هلندی راه به جایی نخواهد برد و باید منتظر عواقبی جدی برای ادامه زندگی حرفه ای خود بدلیل این اقدام غیرقانونی باشد.

۴- رویه جاری در مورد سایر بازیکنان ایرانی و غیرایرانی که به تعهدات قراردادی خود همچنان عمل می کنند، نشانه روشنی است که بهانه لوکادیا برای فسخ بی اساس است. تعداد 28 بازیکن خارجی شاغل، بعلاوه سه سرمربی خارجی و چندین مربی خارجی شاغل که فقط در لیگ برتر فوتبال امسال حاضر هستند، گواه روشنی از سست بودن اظهارات نثل قول شده از این مهاجم خارجی پرسپولیس برای عدم امکان حضور خود در ایران است.

۵- عذرهای من درآوردی شخصی و خانوادگی لوکادیا برای ترک ایران و قول بازگشت او هم که صرفاً برای گمراه کردن سرمربی تیم و مدیران باشگاه مطرح شده بود ثابت می کند که او موضع محکمی برای فسخ قرارداد خود نداشته است.

۶- اینجا باید تأکید کرد که اگر تحت تأثیر مسایل سیاسی، برخی دولت ها موضعگیری های خاصی انجام می‌دهند و مثلاً به اتباع خود توصیه می کنند که فلان کشور را ترک کنند، از یک طرف، این قبیل اقدامات وزارت خارجه برخی کشورها می تواند همراه با انگیزه های سیاسی باشد که در دنیای فوتبال قابل اعتنا نیست. از طرف دیگر، تصمیم یکجانبه یک دولت خارجی که توصیه به خروج اتباع خود از یک کشور را داشته است، بلحاظ حقوقی نمی تواند در برابر ارکان قضایی فیفا یا سایر مراجع قضایی بین المللی چندان مورد استناد قرار گیرد. از همه مهمتر اینکه موضعگیری های سیاسی چند کشور معدود خارجی، به منزله اثبات و احراز وجود وضعیت اضطراری که مانع از اجرای تعهدات قراردادی یک بازیکن در برابر باشگاه شود، نیست. همان طور که بسیاری از کشورهای اروپایی و خارجی دیگر، هیچ تلاشی برای خارج کردن اتباع خود از ایران نشان نداده‌اند و خود اعضای مأموریت دیپلماتیک هلند که در ایران حضور دارند نیز اقدامی در جهت ترک کشور ترتیب نداده اند.

۷- با توجه به مجموع تدابیر و ملاحظات صورت گرفته از سوی باشگاه و فدراسیون فوتبال در جهت تأمین آرامش بازیکنان، لوکادیا ناچار است مصادیق عینی، قطعی و شدیدی را ارایه دهد که ثابت کند به دلیل این موانع، امکان ادامه اجرای تعهدات قراردادی خود را از دست داده است و قاعدتاً از این بابت هم دست او خالی خواهد بود.

دومین دعوایی که باشگاه پرسپولیس باید علیه لوکادیا بطور فوری اقامه کند، طرح شکایت از این بازیکن هلندی در کمیته اخلاق فیفاست. با توجه به نقل قول‌هایی که از او توسط دیگر بازیکنان شده است و دلایلی که در توجیه رفتار غیرقانونی و غیرحرفه ای خود برای ترک کشور بیان کرده است، چنانچه ثابت شود که این اظهارات از سوی لوکادیا مطرح شده اند، قطعاً مصداق تخلف از مقررات اخلاقی و انضباطی فیفا نیز می باشد که کاملاً ماهیت سیاسی و غیرفوتبالی دارند. محکومیت لوکادیا در رکن اخلاق فدراسیون نیز به مجازات‌های انضباطی منجر می شود و او بدلیل فسخ غیرمجاز قرارداد هم باید جریمه مالی شود و هم حداقل شش ماه از میادین ورزشی فوتبال دور بماند.

امیدوارم مدیران باشگاه پرسپولیس و مسئولان تیم حقوقی این باشگاه در اتخاذ یک استراتژی حقوقی مناسب و قاطع، بلافاصله عمل کنند و قطعاً سرعت عمل در اقامه هر دو دعوا می تواند تأثیر بسزایی در وجاهت شکایت باشگاه و همچنین اعمال مجازات‌های تنبیهی و مالی مناسب علیه این بازیکن خارجی داشته باشد.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: