پایگاه خبری خانه فوتبال:

ویروس کرونا با جهش جدید همراه شده است.ویروس کرونا شکلی جدید در چین و اروپا پیدا کرده است .برخی علائم گلودرد ناشی از ویروس کرونا با دیگر گلودردهای ناشی از سایر بیماری‌ها متفاوت است. ویروس کرونا دائم جهش جدید پیدا می کند. آینده ویروس کرونا مشخص شد.

هشدار فوری درباره پیک شدید کرونا

رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، نسبت به افزایش موارد ابتلا به زیرسویه های جدید اومیکرون در کشور هشدار داد.
 به علائم زیرسویه های جدید اشاره کرد و گفت: ممکن است شروع بیماری با گلودرد باشد، اما در روزهای بعد با اسهال و استفراغ همراه می‌شود.
وی با عنوان این مطلب که برخی افراد ممکن است مثل سویه های قبلی بدون علامت باشند، افزود: برخی افراد هم با علائم ضعیف مبتلا می‌شوند که ممکن است در بیمارستان و بخش‌های ICU بستری شوند.

خسرونیا با ابراز نگرانی از وضعیت بیماری در پیک جدید، گفت: در روزهای آینده با افزایش موارد ابتلاء مواجه خواهیم شد و پیش بینی کرد بیماری در بین برخی افراد همچون سالمندان و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، شدیدتر شود.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، با عنوان این مطلب که ترس مردم از کرونا ریخته و دیگر مثل گذشته نیستند، ادامه داد: مردم دیگر ماسک نمی‌زنند، به مهمانی و مسافرت می‌روند و پروتکل‌ها را فراموش کرده اند. همین امر، می‌تواند به تشدید بیماری در پیک جدید منجر شود.
وی از رسانه‌ها خواست قبل از اینکه دیر شود، نسبت به آگاه سازی مردم و اطلاع رسانی از وضعیت بیماری، مانع از شدت گرفتن بیماری شوند.

لزوم بالا بردن سطح واکسیناسیون ضد کرونا

کرونا

ناجی با بیان اینکه کاهش سیستم ایمنی می‌تواند شرایط را به گونه‌ای رقم زند که ویروس در بین افراد چرخیده و مجددا ابتلا بالا رود، افزود: بر همین اساس ادامه روند واکسیناسیون بسیار مهم است. باید سطح پوشش واکسیناسیون را بالا برده و آن را حفظ کنیم. به طوری که افراد دزهای یادآور را تزریق کنند و افرادی هم که هنوز واکسیناسیون‌شان را تکمیل نکرده‌اند، تزریق واکسن را کامل کنند.

ضرورت تزریق واکسن کرونا در کودکان ۵ سال به بالا

وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر که باید در شرایط فعلی مورد توجه قرار گیرد، واکسیناسیون در کودکان است. در حال حاضر با بازگشایی مدارس هم واکسیناسیون در بزرگسالان و تزریق دزهای یادآور در افراد دارای بیماری زمینه‌ای، سالمندان و... مهم است و در عین حال تزریق واکسن در کودکان هم بسیار مهم است. در کشور مجوز تزریق واکسن کرونا از سن ۵ سال به بالا وجود دارد و باید در این زمینه مردم تشویق شده و برای واکسیناسیون کودکان اقدام کنند.

ناجی تاکید کرد: باید توجه کرد که کلید ماجرای کووید یکی پایش بیماری است تا بتوانیم نشانه‌های خیزهای احتمالی بیماری را داشته باشیم که شامل انجام تسست و بیماری‌یابی است و دیگری بالا بودن سطح پوشش واکسیناسیون است. به ویژه تزریق دز یادآور که بسیار مهم است. در عین حال شرایط بهداشت اجتماعی، استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری و تهویه بسیار مهم است.

وی درباره وضعیت بیماری‌یابی کرونا در دنیا باتوجه به روند کاهشی ویروس در دنیا، گفت: اکنون در تمام دنیا تعداد تست‌ها کاهش یافته است. البته باید توجه کرد که اطلاعات اپیدمیولوژی از طریق تست به دست می‌آید و وقتی تست کاهش یابد، یکسری اطلاعات را از دست می‌دهیم. در این زمینه دو راهکار در دنیا در نظر گرفته شده است؛ برخی کشورها با پایش فاضلاب‌ها این اقدام را انجام می‌دهند. به طوری که فاضلاب مناطق متعدد را در زمان‌های مناسب گرفته و میزان کمی ویروس را در آن سنجش می‌کنند و اگر مقدار ویروس در منطقه‌ افزایش پیدا کرده باشد، به این معناست که در آن منطقه موارد عفونت دارد زیاد می‌شود که در آن مناطق اقدامات لازم را انجام می‌دهند. البته ضعف این اقدام این است که بیمار را نمی‌بینیم و فقط بازتابی از عفونت را در یک منطقه مشاهده می‌کنیم. نوع دیگر کار به صورت نمونه‌گیری‌های رندوم و تصادفی است. به طوری که نمونه‌گیری رندوم از جمعیت می‌تواند اطلاعات را نسبتا به ما بدهد. در این اقدام می‌توان با شناسایی بیماران، افراد در تماس با او و ... را پایش کرد. در کشور ما هم می‌توان از این روش‌ها استفاده کرد.

کرونا ضعیف شده است؟

ناجی با بیان اینکه ویروس کرونا واقعا ضعیف نشده است، گفت: شرایطی که اکنون می‌بینیم یک قسمتش مربوط به ویروس است و عمده این نتیجه مربوط به بازتاب واکسیناسیون و گردش ویروس در بین مردم و در نتیجه ایمنی ناشی از عفونت طبیعی است. با این حال در همین اُمیکرون می‌بینیم که در افراد دارای ریسک و افرادی که واکسن تزریق نمی‌کنند یا سیستم ایمنی ضعیف داشته و یا موعد واکسیناسیون یادآورشان گذشته است، بیماری شدید ایجاد می‌کند. همین افراد هستند که در آی‌سی‌یو بستری شده‌اند. باید توجه کرد که تصور ضعیف شدن ویروس و عدم رعایت پروتکل‌ها، موجب پخش ویروس در جامعه می‌شود و در آن زمان بخش حساس جامعه آلوده می‌شوند. بنابراین حتما باید رعایت کنیم، حتما باید در فضای بسته ماسک بزنیم، حتی حتما باید در فضای بازی که امکان فاصله‌گذاری نیست، ماسک بزنیم. بنابراین رعایت فاصله، استفاده از ماسک، شستن دست‌ها و ... بسیار مهم است. از طرفی باید بیماریابی را هم به صورت فعال حفظ کنیم تا بتوانیم بیماران را شناسایی کرده و درمان کنیم.

وی درباره ابتلای مجدد به کرونا، گفت: درباره اُمیکرون این موضوع دیده شده است؛ به طوری کلی از زمانیکه دلتا آمد، میزان موارد ابتلای مجدد بسیار زیاد شد. مطالعات نشان داده که بعد از سه الی چهار ماه از ابتلا یا تزریق واکسن ممکن ممکن است مجددا مبتلا شوید. حتی افرادی که واکسن هم زده‌اند، ممکن است به عفونت مبتلا شوند، اما به بیماری شدید که به بستری در بیمارستان نیاز داشته باشد، مبتلا نمی‌شوند. به طور کلی دیده شده که حتی کسانی که شش تا هشت هفته قبل اُمیکرون BA۱ یا BA۲ را گرفته بودند، با BA۴ یا BA۵ آلوده شدند. بحث این است که ویروس تغییر کرده و نباید اجازه دهیم که ویروس با چرخش بیشتر، تغییر بیشتری کند. در عین حال بحث روز دنیا هم به‌روز کردن و تغییراتی در واکسن‌هاست که ما هم باید این موضوع را در واکسن‌های بوستر مورد توجه قرار دهیم.

او درباره پیش بینی از شرایط روزهای آتی کرونا در کشور، تصریح کرد: در حال حاضر تنها نگرانی ما واکسیناسیون دزهای یادآور است که مردم خیلی این موضوع را جدی نمی‌گیرند و این در حالی است که پس از گذشت شش ماه از تزریق دز قبلی، تزریق مجدد واکسن بویژه در افراد بالای ۵۰ سال ضروری و کمک کننده است.

وی افزود: در واقع تزریق واکسن حاشیه امنی ایجاد می‌کند اما آمار واکسیناسیون حتی نسبت به یک ماه قبل کاهش یافته است‌ و این یک خطر است‌. مردم باید بدانند ما از رفتار ویروس در امان نیستیم و هر لحظه ممکن است با سویه‌ای جدید و سخت مواجه شویم. البته حتی این احتمال هم وجود دارد که یکی از سویه‌های خطرناک قبلی مانند دلتا مجددا فراگیر شود. در چنین شرایطی که سطح ایمنی جامعه کاهش یافته است، یکی از مهم‌ترین راهکارها تزریق واکسن کووید۱۹ است.

این عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا ادامه داد: احتمال موج هشتم کرونا هم وجود دارد، اما زمان وقوع آن فعلا قابل پیش‌بینی نیست‌. از طرفی اگر قرار باشد هنوز زیرسویه‌های امیکرون موج آفرینی کنند تاحدودی دغدغه‌ ما نسبت به سایر سویه‌ها کمتر خواهد بود زیرا تا حدی با آنها آشنا شدیم اما در سایه‌ تکمیل واکسیناسیون می‌توان نگاه مطمئن‌تری نسبت به آینده داشت.

او درباره تشکیل کلینیک‌های پسا کرونا برای مقابله با عوارض بلندمدت ابتلا به کووید۱۹، تصریح کرد: کارگروه ویژه‌ای در این زمینه در کمیته علمی تشکیل شده است تا تمام عوارض کرونا مانند عوارض نورولوژیک، روانپزشکی، تاثیرات روی ارگان‌های مختلف، معلولیت اعضا و... بررسی شود، اما هنوز به جمع‌بندی دقیقی نرسیده‌ایم.

او در خاتمه بیان کرد: پس از گذشت مناسبت‌ها و تجمعات مختلف در روزهای اخیر باید منتظر باشیم تا روند بیماری را رصد کنیم.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: