پایگاه خبری خانه فوتبال:

قیمت گوشت کمی ثابت است.قیمت گوشت آن را از سفره های مردم دور کرده است. قیمت گوشت عجیب است. قیمت گوشت باورنکردنی تر می شود؟ قیمت گوشت قرمز امروز  را در ادامه می خوانیم.

قیمت گوشت قرمز و مرغ تنظم بازاری امروز 6 شهریور 1402 چند؟

رصد بازار کالاهای اساسی در یک هفته گذشته نشان می دهد بازار به نسبت آرام است.

بازار کالاهای اساسی به نسبت آرام است و نرخ گوشت قرمز تثبیت شده و در یک ماه گذشته گوشت گوسفند و گوساله بین ۳۹۰ تا ۵۹۰ هزار تومان عرضه می‌شود. قیمت هر کیلو گوشت گوسفند به مبلغ ۳۹۰ هزار تومان مربوط به برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای با سهمیه گوشت تنظیم بازار است و بالای ۵۰۰ هزار تومان مربوط به قصابی‌های مناطق مرکزی شهر است. در دو هفته اخیر تعداد محدودی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه گوشت قرمز تنظیم بازار را به قیمت هر کیلو ۳۱۶ هزار تومان را در دستور کار دارند. تعداد این فروشگاه محدود بوده و میزان گوشت عرضه شده نیز محدود است.

گوشت مرغ در روزهای اخیر روند کاهش داشته و از هر کیلو حدود ۹۵ هزار تومان در ابتدای مرداد به ۷۸ هزار تومان در پایان مرداد رسید. جبرئیل برادری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرد، در تیر امسال ۱۳۲ میلیون قطعه جوجه‌ریزی شده و بازار به طور کامل تأمین است. در این راستا تلاش بسیاری شده تا واحدهای مرغداری غیرفعال به چرخه تولید برگردند و برای نخستین بار ظرفیت جوجه‌ریزی در استان تهران به یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه رسیده است. به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، ۲۶ هزار بازرسی از بازار گوشت انجام شده است.

تلاش‌ها در راستای رساندن قیمت گوشت مرغ به نرخ مصوب ۷۳ هزار تومان قیمت تعیین شده در اردیبهشت امسال است.

بازار قند و شکر هم نرخ‌ها بین ۲۸ تا ۵۰ هزار تومان در هر کیلو متغیر است. به عنوان مثال هر کیلو قند بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان و شکر بین ۲۸ تا ۳۵ هزار تومان به فروش می‌رسد. عمده فروشگاه‌های زنجیره‌ای و غیر زنجیره‌ای قیمت یک کیلو شکر را ۳۵ هزار تومان اعلام می‌کنند اما در برخی میادین میوه و تره بار قیمت دولتی هر کیلو شکر ۲۸ هزار تومان بوده و تعداد بسته‌ای که افراد می‌توانند خریداری کنند، محدود است.

بازار حبوبات و لبنیات بازار به نسبت آرامی است. با افزایش نرخ فرآورده‌های لبنی در خرداد و تیر بازار تقاضا روند کاهشی داشته و کالاهای قیمت قدیم هنوز در سطح مراکز خرید موجود است. در میانه مرداد قیمت کنسرو رب نیز افزایش یافته اما محصولات با نرخ قدیم همچنان با حجم بالا در فروشگاه‌ها موجود است.

در ادامه قیمت برخی کالاهای اساسی می‌آید (تمام قیمت‌ها به هزار تومان است).

قیمت کالاهای اساسی امروز 6 شهریور

کالای اساسی قیمت هفته جاری قیمت هفته گذشته

گوشت ران گوسفند داخلی ۳۹۰-۵۶۰ ۳۹۰-۵۹۰

شقه گوسفند ۴۵۰-۴۷۰ ۴۵۰-۴۷۰

گوشت ران گوساله ۵۰۰-۵۷۰ ۵۵۰

گوشت چرخ کرده مخلوط ۵۰۰ ۴۸۰

گوشت چرخ کرده در فروشگاه‌های زنجیره‌ای ۲۹۹-۳۵۰ ۲۹۹-۳۵۰

کله و پاچه ۳۰۰-۳۵۰ ۲۹۰-۳۰۰

گوشت مرغ گرم ۷۸ ۸۷.۸۰۰

گوشت مرغ با کمر ۶۳ ۶۹.۸۰۰

گوشت مرغ بدون کمر ۷۹ ۷۹.۸۰۰

سینه مرغ بدون استخوان ۱۷۵ ۱۶۲

گوشت مرغ چرخ کرده ۱۵۰ ۱۵۰

ماهی قزل آلا ۱۵۹ ۱۵۹

میگو ۳۶۰-۴۵۰ ۳۶۰-۴۵۰

تن ماهی ۵۸-۸۹ ۵۸-۸۳

تخم مرغ بسته بندی فروشگاهی (شانه ۲۰ عددی) ۸۶ ۸۶

تخم مرغ دولتی (شانه ۳۰ عددی) ۱۱۵ ۸۵-۱۰۵

شیر بطری کم چرب ۲۵-۲۹.۸۰۰ ۲۵-۲۹.۸۰۰

شیر بطری پر چرب ۲۸-۳۴.۸۰۰ ۲۸-۳۴.۸۰۰

پنیر سفید ۵۱۵ گرمی ۸۱ ۸۱

کره ۱۰۰ گرمی ۲۴.۵۰۰-۳۲.۵۰۰ ۲۴.۵۰۰-۳۲.۵۰۰

کره ۵۰ گرمی ۱۴-۱۸ ۱۴-۱۸

ماست دبه ای همزده ۷۵.۹۹۰-۱۱۵ ۷۵.۹۹۰-۱۱۵

ماست ۹۰۰ گرمی ۵۲ ۵۲

ماست دبه‌ای دو کیلویی ۵۵-۶۴.۲۰۰ ۵۵-۶۴.۲۰۰

ماست ۱.۸ گرمی پرچرب ۹۹ ۹۹

خامه ۲۵۰ گرمی ۳۵ ۳۵

خامه ۲۰۰ گرمی ۳۲.۵۰۰ -

قند (یک کیلو) ۳۹.۹۰۰-۵۰ ۳۹.۹۰۰-۵۰

شکر (یک کیلو) ۲۸-۳۵ ۳۵

برنج طارم بسته بندی فروشگاهی هر کیلو ۱۵۰ ۱۵۰

برنج شمشیری هر کیلو ۵۵ ۵۵

برنج طارم عطری هر کیلو ۸۵ ۸۵

برنج هاشمی هر کیلو ۹۵ ۹۵

برنج هاشمی-بسته یک کیلویی فروشگاهی ۱۲۳ ۱۲۳

برنج پاکستانی هر کیلو (دولتی) ۳۹.۸۰۰ ۳۹.۸۰۰

ماکارونی قطر ۱.۵ غنی شده ۵۰۰ گرمی ۲۸.۵۰۰ ۲۸.۵۰۰

ماکارونی ۷۰۰ گرمی ۲۴ ۲۴

رب گوجه فرنگی ۴۵-۶۰ ۳۹-۴۵

روغن جامد ۴ کیلویی ۲۹۲.۲۰۰ ۲۹۲.۲۰۰

روغن آفتابگردان ۱.۵ لیتری (سرخ کردنی) ۱۰۴.۵۰۰ ۱۰۴.۵۰۰

روغن آفتابگردان ۱.۵ لیتری (پخت و پز) ۹۶.۳۰۰ ۹۶.۳۰۰

روغن ذرت ۱.۸ لیتری شیشه مات (پخت و پز) ۳۶۸ ۳۶۸

روغن ذرت ۱.۸ لیتری شیشه مات (سرخ کردنی) ۳۴۸ ۳۴۸

نخود ۶۸ ۶۸

ماش ۵۷ ۵۷

لپه ۵۳ ۵۳

عدس ۶۲-۶۴ ۴۹-۶۴

لوبیا چشم بلبلی ۵۷ ۵۷

لوبیا قرمز ۶۶ ۶۶

لوبیا سفید ۸۴ ۸۴

لوبیا چیتی ۷۸ ۷۸

منبع: مهر

گوشت وارداتی کیفیت گوشت تولید داخل را ندارد

مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان دام سبک گفت: گوشت تولید داخل از کیفیت بالایی برخوردار است، بنابراین اگر واردکننده بخواهد گوشت وارداتی مشابه کیفیت تولید داخل را تامین و وارد کند، باید مبلغ زیادی برای آن پرداخت کند.

وی بیان‌ کرد: بنابراین اغلب گوشت های وارداتی از کیفیت بالایی برخوردار نیستند؛ به طور مثال واردات از پاکستان و روسیه در سال گذشته فقط باعث خروج ارز از کشور شد و گوشت مناسبی داخل کشور وارد نشد.

صدر دادرس معتقد است به‌جای صرف منابع ارزی کشور برای واردات، باید آن را صرف امور زیربنایی کنیم که در این صورت بخشی از مشکلات تولید داخلی حل خواهد شد.

وی با اشاره به برابری عرضه و تقاضا برای دام در کشور افزود: در یک دوره ای با مازاد جمعیت دامی روبه‌رو بودیم اما اکنون جمعیت دامی کشور به نسبت تقاضای بازار به تعادل رسیده و حالا که عرضه و تقاضا برابری می کند تولیدکننده حاضر نیست دام تولیدی خود را زیرقیمت واقعی بفروشد.

این مقام صنفی ادامه‌ داد: اکنون قیمت تمام شده دام زنده گوسفندی تقریبا معادل همان قیمتی است که امروز در بازار عرضه می شود، به طور قطع هیچ دامداری دام کیفی خود را با قیمت گوشت بی کیفیت وارداتی تحویل نمی‌دهد.

صدردادرس گفت: یارانه ای که امروز برای واردات گوشت های خارجی بی کیفیت اختصاص می یابد، اگر برای حمایت از تولید داخلی اختصاص یابد، به طور حتم به رونق تولید می‌انجامد.

وی ضمن اشاره به کاهش کشتار دام در ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزود: طبق آمارهای موجود سرانه مصرف گوشت در ایران بین ۶ تا هشت کیلوگرم است که به نظر نمی‌رسد این رقم دقیق باشد، زیرا با افزایش مصرف گوشت مرغ، سرانه گوشت قرمز باید کاهش یافته باشد.

صدر دادرس گفت: در سبد خانوار چیزی تحت عنوان کالای جایگزین وجود دارد، بنابراین در سال‌های اخیر، گوشت مرغ جایگزین گوشت قرمز شده است به طوری که مصرف گوشت مرغ از سرانه ۱۵ تا ۱۶ کیلوگرم در سال به ۳۲ کیلوگرم در سال رسیده است که همین امر مشکلاتی را برای صنعت طیور ایجاد کرده که با تمام ظرفیت خود کار کنند.

گوشت قرمز تولید داخل در کالابرگ الکترونیک دیده نشده است

مدیرعامل اتحادیه سراسری تولیدکنندگان دام سبک تصریح‌کرد: در پی حذف ارز ترجیحی، وعده داده شد که برای حمایت از این صنعت، گوشت قرمز در کالابرگ یارانه ای جای بگیرد و در عین حال برای حمایت از تولیدکنندگان نیز دامدار کارت ارائه شود؛ اما هیچ یک از این دو مهم عملی نشد. امروز در کالابرگ الکترونیک اقلامی همچون ماکارونی، پوشک و مواد شوینده و به تازگی گوشت گوساله منجمد دیده شده است، اما خبری از گوشت قرمز گرم تولید داخل نیست.

وی اضافه‌کرد: همچنین تولیدکنندگان نمی توانند از دامدار کارت بهره مند شوند زیرا هر زمان تولیدکنندگان برای دریافت تسهیلات دامدار کارت مراجعه می کنند مسوولان بانکی می گویند که اعتبار نداریم و نمی توانیم مبلغی به این بخش اختصاص دهیم.

صدر دادرس هشدار داد: شرایط صنعت دام کشور به نقطه حساسی رسیده که اگر دولت نخواهد حمایت های واقعی از این بخش داشته باشد، در سال‌های نه چندان دور باید مجموع نیاز گوشت کشور از محل واردات تامین شود.

وی خواستار آن شد تا یارانه ای که برای حمایت از مصرف کنندگان به گوشت وارداتی اختصاص می یابد، به حمایت از تولید داخلی اختصاص یابد تا در بحث تامین گوشت قرمز نیز به یک واردکننده ۱۰۰ درصد تبدیل نشویم که چیزی جز وابستگی نیست.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: