پایگاه خبری خانه فوتبال:

افزایش قیمت بنزین یا کاهش سهمیه مردم را می‌ترساند.قیمت بنزین با تغییر همراه است.قیمت بنزین در اقتصاد بسیار تاثیر گذار است. قیمت بنزین در نرخ کرایه موثر است.جزئیات جدید قیمت بنزین را در ادامه بخوانید.

چه کسانی بیشترین یارانه بنزین را می گیرند؟

عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره تخصیص بنزین به هر کد ملی در کشور پرداخت و شیوه فعلی اعطای یارانه بنزین را ناعادلانه دانست.

محمد وحیدی عضو کمیسیون آموزش تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره طرح تخصیص بنزین به هر کد ملی در کشور گفت: موافق این امر هستیم که تخصیص سهمیه بنزین بر هر کد ملی باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر موضوع پرداخت یارانه‌ها در کشور عدالت میدانی ندارد، یعنی اگر کسانی که صاحبان خودرو هستند عملاً بهره برداری بیشتری از یارانه بنزین دارند.

این نماینده مجلس یازدهم افزود: با این شیوه تخصیص عملاً بین افراد برخوردار که دارای خودرو هستند و افراد کم‌تر برخوردار که وسیله نقلیه ندارند شکافی معنادار به وجود آمده است.

وی در ادامه بیان کرد: ولی اگر سهمیه بنزین هر کدام یک از افراد جامعه به خود آنها تخصیص یابد که البته میزان آن را باید دولت تعیین کند، یک عدالت نسبی برقرار می‌شود ولی در حال حاضر کسانی یک خودرو و یا چند خودرو دارند از این سهمیه بیشتر بهره مند می‌شوند.

وی در ادامه بیان کرد: در این شرایط وقتی افزایش قیمتی در هزینه حمل و نقل به وجود می‌آید باعث می‌شود آنها هزینه بیشتری بپردازند. وحیدی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر هنوز رویکرد دولت برای تغییر قیمت سوخت مشخص نیست ولی اثر مصرفی ناشی از یارانه که هم اکنون وجود دارد این است که اگر سازمان هدفمندی یارانه‌ها مبلغی را برای این پرداخت می‌کند نسبت به خانوار این هزینه تبدیل شود.

این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: یعنی اگر ما خودمان خودمان را مالک یک چیز بدانیم مدیریتمان بر مصرف خیلی بهتر از این است که دیگران آن را مدیریت کنند. ولی در حال حاضر در جامعه یک مصرف تعادلی وجود ندارد یعنی فرد در استفاده از وسیله نقلیه هیچ استفاده بهینه ای نمی‌کند و اثر آلایندگی آن هم در شهرهای بزرگ و حتی کوچک دیده می‌شود و این مصرف بی رویه باعث شده در شهرهای کوچک هم این اثر آلایندگی را مشاهده کنیم.

این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: به عنوان مثال وقتی سازمان محیط زیست می‌خواهد نظر بدهد و یا هزینه‌هایی را برای کاهش آلودگی انجام دهد به جای آن مدیریت کاهش آلودگی را به مردم بدهیم شرایط خیلی بهتر می‌شود.

این عضو کمیسیون آموزش مجلس ادامه داد: نگاه دولت قبل به پالایشگاه سازی های بزرگ بود و اعتقادی به پالایشگاه سازی کوچک نداشتند و معتقد بودند فقط باید پالایشگاه کوچک ساخته شود.

وحیدی در ادامه بیان کرد: اگر رویکرد توزیع حوزه سرزمینی بشود فرصت دادن برای ساخت پالایشگاه‌های کوچک هم می‌تواند فرصت‌های اشتغال را در کشور توزیع کند و هم می‌تواند بر رفع نیازمندی‌های کشور و کشورهای همسایه مؤثر باشد.

این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: اگر پالایشگاه‌های کوچک را در استان‌های مرزی داشته باشیم می‌توانیم برای صادرات انرژی هم از آن استفاده کنیم و قابلیت فروش را هم دارا است.

تبدیل لجن‌های بیولوژیک به بنزین با تکیه بر هوش ایرانی

شرکت پالایش نفت تهران با یک شرکت دانش‌بنیان برای تبدیل لجن‌های بیولوژیک به بنزین قرارداد همکاری امضا کرد. به گزارش «شانا» به نقل از شرکت پالایش نفت تهران، در ادامه حمایت‌ها و همکاری‌های دوجانبه شرکت پالایش نفت تهران با مراکز پژوهشی، تحقیقاتی و شرکت‌های دانش‌بنیان به‌منظور استفاده از خلاقیت، نوآوری و به‌کارگیری توان داخلی و هوش ایرانی با هدف به‌کار بستن ایده‌ها و بومی‌سازی تجهیزات، تفاهم‌نامه تبدیل لجن‌های بیولوژیک به بنزین و گاز سنتز با استفاده از دستگاه زباله‌سوز بر پایه فناوری گازی‌سازی، با همکاری این شرکت و یک شرکت دانش‌بنیان که عضو مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس نیز هست، امضا شد.

پیش از این بازیافت لجن بیولوژیک تصفیه‌خانه پالایشگاه با صرف هزینه و انرژی زیاد انجام می‌شد که با اجرای این طرح دانش‌بنیان دستگاه زباله‌سوز بر پایه فناوری گازی‌سازی در این فرآیند مورد‌استفاده قرار می‌گیرد که افزون بر بازیافت لجن بیولوژیک پالایشگاه، قادر است بنزین و گاز نیز از این لجن‌های بیولوژیک تولید کند که فواید محیط‌زیستی، سودآوری، تولید سوخت و انرژی نیز به‌همراه خواهد داشت. گفتنی است سال‌۱۴۰۱ و به‌منظور پیوند نوآوری با صنعت، نخستین اتاق صنعت در پارک فناوری پردیس به‌نام شرکت پالایش نفت تهران کلید خورد که کشف خلاقیت‌ها و نوآوری‌ها و شناسایی شرکت‌های دانش‌بنیان فعال برای رفع چالش‌های این‌چنینی فراروی صنعت راهبردی پالایش نفت، ماحصل آن است.

برداشت از صندوق ذخیره ارزی برای واردات بنزین ضروری است

اقتصادنیوز:«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش‌ تلاش می‌کنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را به‌صورت گذرا و در میان اخبار و گزارش‌های منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم:

بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک می‌کند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم.در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.

در سال 1402، اقتصادنیوز در نیم‌قرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های 1353، 1363، 1373، 1383 و 1393 تقدیم مخاطبان می‌شود.

بنزین

29 مهر 1353؛ دولت بازار سیاه گندم را می‌شکند

برای در هم شکستن بازار سیاه گندم دولت در همین هفته عرضه گندم را به بهای تنی 1100 تومان در سراسر کشور آغاز می‌کند.

سهمیه گندم نانوایی‌های تهران از روزی 1200 تن به 4 هزار تن با بهای تنی 750 تومان افزایش یافت. اما به علت آنکه گندم در خارج از تهران خریدار فراوان دارد، متاسفانه عرضه نان به قدر کافی نیست. دولت برای شکستن این بازار کاذب توزیع گندم را در سراسر کشور راسا به دست گرفت تا بازار سیاه آن شکسته شود.

همچنین دولت دستور داد که بذر گندم مورد احتیاج تمام مزارع کشور که گویا قبلا به علت گرانی قیمت فروخته شده از طرف سازمان غله به زارعان با قیمت تعیین‌شده تحویل گردد.

29 مهر 1363؛ هشدار ایران در مورد روبرو شدن اوپک با بحران

معاون بین‌المللی بازرگانی وزارت نفت گفت: اوپک به هیچ وجه قیمت نفت خود را کاهش نخواهد داد و هرگونه تصمیم در اجلاس اضطراری این سازمان فقط در زمینه کاهش سقف تولید این سازمان خواهد بود.

دکتر عباس هنردوست افزود: مسلما وضعیت فعلی بازار موقتی بوده و با اقدامات کشورهای تولیدکننده نفت اوپک در زمینه کاهش تولید، بازار نفت به حالت عادی خود بازخواهد گشت.

به گفته وی، تصمیم نروژ با تولید بسیار ناچیز در زمینه کاهش قیمت هیچ‌گونه اثری در بازار نمی‌گذارد؛ زیرا تولید این کشور بسیار محدود بوده و نفت تولیدی آن در محدوده کوچکی به مصرف می‌رسد.

وی در مورد علل بروز چنین شرایطی در بازار نفت گفت: در مجموع این اتفاقات ناشی از بحران‌های اقتصادی نبوده و با توجه به نیاز بازار نفت در فصل سرما اتفاقات درون بازار غیرطبیعی و حساب‌شده به نظر می‌آید.

29 مهر 1383؛ برداشت از صندوق ذخیره ارزی برای واردات بنزین ضروری است

وزیر نفت گفت: اگر با برداشت یک میلیارد و سیصد میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی برای واردات بنزین موافقت نشود، از بهمن امسال سهمیه روزانه جایگاه‌های عرضه بنزین تا ظهر به اتمام می‌رسد و پمپ بنزین‌ها تعطیل می‌شود.

بیژن نامدار زنگنه که با دیگر مسوولان اقتصادی دولت در جلسه غیرعلنی مجلس حضور یافته بود، افزود: اگر با لایحه یک فوریتی تقدیم شده به مجلس برای برداشت از صندوق ذخیره ارزی به منظور واردات بنزین موافقت نشود، از بهمن‌ماه پمپ‌بنزین‌ها ساعت یک بعد از ظهر تعطیل می شود.

وزیر نفت درباره اینکه رئیس کمیسیون انرژی مجلس اعلام کرده است با 800 میلیون دلار از مبلغ 1.3 میلیارد دلاری درخواست دولت موافقت خواهد شد، گفت: من از این موضوع اطلاع ندارم ولی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس که کمیسیون اصلی است هنوز نظر خود را درباره لایحه یک فوریتی دولت اعلام نکرده است و نمی‌توان در این باره داوری کرد.

نشست غیرعلنی مجلس با تیم اقتصادی دولت

نمایندگان مجلس هفتم و تیم اقتصادی دولت در یک جلسه غیررسمی و غیرعلنی به طرح دیدگاه‌ها و راهکارهای خود پیرامون مساله اقتصادی کشور پرداختند.

حداد عادل رئیس مجلس نیز این جلسه را مهم خواند و گفت: این روند ادامه خواهد داشت با وجود تاکید اعضای اقتصادی دولت و اکثریت نمایندگان بر این نکته که این نشست مشترک بوده، اما به نظر می‌رسد نتیجه واضحی نداشت چراکه پیش از این نیز به گفته باهنر دیدگاه های مجلس از طریق حداد عادل به رئیس‌جمهور منعکس شده بود.

30 درصد بودجه دولت وابسته به نفت است

رئیس کل بانک مرکزی میزان وابستگی بودجه را به درآمدهای نفت 30 درصد عنوان کرد. ابراهیم شیبانی در نشست غیرعلنی مجلس گفت: 15 درصد از تولید، 70 درصد صادرات و 30 درصد بودجه دولت وابسته به درآمدهای نفتی است.

وی همچنین درخصوص حساب ذخیره ارزی مانده این حساب را 5 میلیارد دلار ذکر کرد و یادآور شد: ذخیره ارزی درآمدی است که علاوه‌بر بودجه برای آینده به حساب ذخیره ارزی می‌رود.

ایران شرایط بهره‌گیری از کمک‌های بانک جهانی را دارد

کارشناسان بانک جهانی ابراز امیدواری کردند، ایران در زمینه پروژه‌های جمع‌آوری گازهای همراه بتوانند از کمک‌های مالی مربوط به تعهدات کشورها در پیمان کیوتو استفاده کند. این بهره‌مندی به میزان سالانه 100 تا 500 میلیون دلار برای مدت 10 سال است.

معاون امور بین‌المللی وزیر نفت نتایج نشست 4 روزه بررسی روش‌های جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه نفت ایران را که با حضور کارشناسان شرکت ملی نفت ایران، شرکت «ئی-کون» نروژ و نمایندگان بانک جهانی در تهران برگزار شد مثبت ارزیابی کرد و گفت: در این نشست، سه پروژه جمع‌آوری گازهای همراه نفت ایران براساس روش CDM (پروژه‌هایی که بهره برداری از آنها از نظر محیط زیستی با آلودگی همراه نیست) همچنین دو پروژه برای همکاری‌های فنی شرکت‌های نفتی بین المللی با هماهنگی بانک جهانی در نظر گرفته شد.

نفت گران مشکلی برای اقتصاد جهان ایجاد نمی کند

جنگ عراق، برخلاف انتظار کارشناسان در گرماگرم نبردهای ارتش آمریکا و رژیم صدام حسین بهای نفت را به صورت چشمگیر افزایش نداد، اما در ماه های اخیر که وضع عراق به هر حال بهتر از یک سال و نیم پیش بوده است.

آلن گرین اسپن، رئیس بانک مرکزی آمریکا با نگاهی دیگر به آینده اقتصاد آمریکا گفته است که از افزایش‌ بهای نفت نگران نیست.

گرین اسپن، رئیس بانک مرکزی آمریکا گفت که به عقیده او پیشرفت‌های فنی مانع بروز بحران انرژی در جهان در اثر کمبود منابع خواهد شد.

وی افزود که تاثیر سیر صعودی شدید بهای نفت بر رشد اقتصادی و تورم، در مقایسه با دهه 1970 خفیف‌تر خواهد بود.

تنها آونگان به فروش رفت

دو بلوک سهام آونگان روز گذشته پس از عرضه توسط سازمان خصوصی‌سازی توسط یک خریدار حقیقی خریداری شد.

روز گذشته سازمان خصوصی سازی در دومین روز از مرحله نخست عرضه سهام بلوکی، اقدام به عرضه دو بلوک شرکت آونگان (تعداد بلوک اول 6 میلیون و 933 هزار سهم معادل 57.8 درصد و بلوک دوم 4 میلیون و 77 هزار سهم معادل 34 درصد) هر دو به قیمت پایه هر سهم 9500 ریال تعداد 13 میلیون و 733 نیرو کلر معادل 37.3 درصد از کل سهام این شرکت به قیمت پایه هر سهم 3000 ریال تعداد 99 میلیون و 45 هزار سهم شرکت هپکو معادل 51 درصد از کل سهام شرکت به قیمت پایه هر سهم 5000 ریال و تعداد 41 میلیون و 766 هزار سهم سیمان کارون معادل 20 درصد به قیمت پایه 8500 ریال عرضه شد.

29 مهر 1393؛ استقلال بانک مرکزی روی میز مجمع تشخیص

رئیس‌کل بانک مرکزی با تایید 5 ساله شدن مدت فعالیت ریاست این بانک و صدور حکم ازسوی رئیس جمهور گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام تا یکی دو جلسه آینده درباره عزل و نصب و پذیرش استعفای رئیس‌کل بانک مرکزی به اجماع می‌رسد.

ولی‌ا... سیف در ارتباط با جزئیات جلسه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و تصویب کلیات نحوه اداره بانک مرکزی اظهار کرد: این تغییرات در ساختار عزل و نصب و نحوه استعفای رئیس‌کل بانک مرکزی است.

وی با بیان اینکه بعید است ساختار حقوقی بانک مرکزی تغییر کند، افزود: جزئیات نحوه اداره بانک مرکزی احتمالا در جلسات آینده مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح و تصویب خواهد شد.

توقف رشد اجاره بها در تهران

افزایش ملایم اجاره بهای مسکن بعد از 5 ماه سرانجام در پایان نیمه اول امسال متوقف شد و میانگین مبالغ اجاره در شهریور 0.5 درصد کاهش یافت.

نرخ‌ها در بازار اجاره مسکن تهران نه‌تنها در مقیاس تغییرات ماهانه، رام شده‌اند که در مقایسه با روند یکسال گذشته نیز آرامش نسبی پیدا کرده‌اند.

گزارش «دنیای اقتصاد» از داده‌های سامانه رهگیری مستقر در بنگاه‌های املاک شهر تهران حاکی است، میانگین اجاره‌بهای آپارتمان‌های مسکونی در نیمه اول امسال به مترمربعی 20 هزار و 900 تومان رسید که نسبت به میانگین نیمه اول پارسال 9.4 درصد افزایش یافته است.

«اشکودا» شریک سوم خودروسازی ایران

در روزهایی که ایران خودرویی‌ها در حال مذاکره با شرکای فرانسوی خود (رنو و پژو) برای آغاز همکاری‌های جدید وابسته متفاوت از قبل هستند، خبر می‌رسد شریک سوم نیز در راه است و از شرق اروپا به کیلومتر 14 جاده مخصوص خواهد آمد.

آن طور که مقامات ارشد ایران‌خودرو در واکنش به پیگیری‌های «دنیای اقتصاد» عنوان کردند، شریک سوم شرکت خودروسازی ایران «اشکودا» است، شرکتی که اگرچه در جمهوری چک مستقر است، اما سال‌ها است زیرمجموعه فولکس واگن به شمار می‌رود و به نوعی از آن به عنوان خودروسازی آلمانی یاد می شود. سال گذشته بود که هاشم یکه‌زارع، مدیرعامل ایران خودرو خبر از حضور شریک سوم این شرکت داد و حتی از سهم 30 درصدی آن در سبد محصولات آینده بزرگ‌ترین خودروساز ایران صحبت به میان آورد. هرچند آن زمان خیلی‌ها گمان می‌کردند «شریک سوم»، چین یا نهایتا «سوزوکی موتورز» ژاپن است، اما رفته رفته و با کدهایی که یکه‌زارع داد، مشخص شد میهمان بعدی «جاده مخصوص» یک آلمانی خواهد بود.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: