پایگاه خبری خانه فوتبال:

سقف و کف حقوق بازنشستگان اعلام شد.حقوق بازنشستگان مسئله بسیار مهم در یک جامعه می باشد.متاسفانه حقوق بازنشستگان به نسبت تورم همخوانی ندارد.صحبت های جدیدی درباره افزایش حقوق بازنشستگان مطرح شده است. در متن زیر آخرین اخبار درباره زمان واریز حقوق بازنشستگان را می خوانید.

دبیر کانون بازنشستگان کارگری تهران گفت: حتماً تا پایان وقت اداری امروز مستمری تمام بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی به حساب‌شان واریز خواهد شد.

ایلنا: علی اکبر عیوضی (دبیر کانون بازنشستگان کارگری تهران) در ارتباط با تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: سه ماه است که مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با یک یا نهایت دو روز تاخیر پرداخت می‌شود.

به گفته وی، تا پیش از این، پرداخت‌ها براساس جدول الفبای اعلامی صورت می‌گرفت ولی در سه ماه اخیر معمولاً در پرداخت‌ها یک روز تاخیر اتفاق افتاده است.

روز گذشته تعدادی از بازنشستگان در تماس با ما اعلام کردند که باید روز قبل مستمری مهر خود را دریافت می‌کردند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است؛ عیوضی با بیان اینکه حتماً تا پایان وقت اداری امروز مستمری تمام بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی به حساب‌شان واریز خواهد شد؛ گفت: بازنشستگان اطمینان داشته باشند که امروز (سی مهرماه) حتماً حقوق‌ها واریز می‌شود.

این فعال صنفی بازنشستگان اضافه کرد: بازنشستگان به خصوص حداقل‌بگیران در روزهای پایانی هر ماه با مشکل کمبود پول مواجه می‌شوند و این به دلیل ناچیز بودن مستمری‌ها امری طبیعی‌ست؛ از این رو پرداخت بدون تاخیر و طبق برنامه مستمری بازنشستگان کارگری اهمیت بسیار دارد.

رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی گفت: حقوق بازنشستگان متأثر از مصوبه‌ی مزدی شورایعالی کار تعیین می‌شود و از آنجا که در شورایعالی کار برای کارگران حداقل‌بگیر و سایر سطوح درصد متفاوتی افزایش حقوق در نظر گرفته می‌شود، برای بازنشستگان سایر سطوح نیز همان را اعمال می‌کنند.

 عباسعلی سلطانی‌کیا (رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با انتقاد از نحوه‌ی تعیین حقوق مستمری‌بگیران صندوق تأمین اجتماعی گفت: اولین ایراد این است که مستمری بازنشستگان بدون توجه به ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی تعیین می‌شود. طبق این ماده کلیه مستمری‌ها باید باتوجه به افزایش هزینه زندگی با تصویب هیأت وزیران افزایش پیدا کند، اما نه تنها مستمری‌ها براساس نرخ تورم تعیین نمی‌شود، بلکه در موردِ حقوق سایر سطوح عدالت هم رعایت نمی‌شود. 

حقوق بازنشستگان

وی توضیح داد: حقوق بازنشستگان متأثر از مصوبه‌ی مزدی شورایعالی کار تعیین می‌شود و از آنجا که در شورایعالی کار برای کارگران حداقل‌بگیر و سایر سطوح درصد متفاوتی افزایش حقوق در نظر گرفته می‌شود، برای بازنشستگان سایر سطوح نیز همان را اعمال می‌کنند. 

سلطانی‌کیا گفت: این نحوه‌ی تعیین حقوق برای بازنشستگانِ سایر سطوح عین بی‌عدالتی است و سبب می‌شود میزانِ بیمه‌پردازی در زمان اشتغال نادیده گرفته شود. مستمری باید بر اساس میزان بیمه‌پردازی و مشارکت فرد تعیین شود اما این مهم با کمتر تعیین شدنِ حقوق سایر سطوح نادیده گرفته می‌شود. در واقع به نظر می‌رسد با این‎کار بازنشستگان سایر سطوح بابتِ پرداختِ حق بیمه‌ی بیشتر جریمه می‌شوند! 

رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی گفت: این اقدام سبب می‌شود به تدریج فاصله‌ی دریافتی بین بازنشسته حداقل بگیر و سایر سطوح کاهش پیدا کند و این فلسفه‌ی پرداختِ حق بیمه‌ی بیشتر در زمان اشتغال را زیر سوال می‌برد. 

سلطانی کیا گفت: حقوق حتی براساس ماده ۹۶ یا همان نرخ تورم و هزینه‌های زندگی تعیین نمی‌شود. بنابراین نه تنها در تعیین حقوق بازنشستگان سایر سطوح عدالت رعایت نمی‌شود، بلکه درصدِ افزایشِ حقوق آن‌ها بسیار پایین‌تر از نرخ تورم است. پس تأکید ما این است که حقوق بازنشستگان چه حداقل‌بگیر و چه سایر سطوح مطابق با ماده ۹۶ افزایش پیدا کند و نیز درصدِ این افزایش برای هر دو گروه یکسان باشد. 

وی در ادامه با اشاره به لزوم انجام متناسب‌سازی مجدد گفت: اگر قرار است وضع حقوق بازنشستگان بهبود یابد، می‌بایست یکبار دیگر براساس محاسباتِ درست و عادلانه متناسب‌سازی انجام شود، سپس در افزایشِ حقوق سالانه به ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی عمل کنند و با درصدِ یکسان این افزایش حقوق را اعمال کنند. اگر حقوق‌ها طبق ماده ۹۶، مطابق با افزایش هزینه‌های زندگی افزایش پیدا کند دیگر نیازی به دایمی شدنِ متناسب‌سازی نیست. 

رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی گفت: البته اگر قرار است متناسب‌سازیِ مجدد انجام شود، باید عادلانه این کار را کرد و خطاهایی که در متناسب‌سازیِ قبلی انجام شد را تکرار نکرد. در متناسب‌سازی قبلی، در حقِ بازشستگان سالهای پیش از ۸۷ اجحاف شد که باید این مورد را در نظر گرفت.

مسئولان سازمان بازنشستگان نیرو‌های مسلح و صندوق بازنشستگی کشوری همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری را بررسی کردند.

به گزارش وزارت دفاع، سردار سرتیپ دوم  پاسدار محمدرضا گودرزی، رئیس سازمان بازنشستگان نیرو‌های مسلح و اکبر شیرمحمدی مدیرکل امور فنی صندوق بازنشستگی کشوری  با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری پرداختند.

سردار گودرزی (رئیس سازمان بازنشستگان نیرو‌های مسلح) با اشاره به اینکه در راستای برنامه ششم دولت تصمیم گرفت همسان‌سازی را به صورت یک مرتبه اجرایی کند، گفت: مقدمات کار چند ماه است که آغاز شده لذا بحث‌های مختلف کارشناسی در بین بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی نیرو‌های مسلح و صندوق بازنشستگی در حال انجام است و در نهایت قرار بر این شد تا در حقوق مهرماه همسان‌سازی را اجرا کنیم.

او با اشاره به اینکه مبنای همسان سازی برای اجرا ۹۰ درصد حقوق شاغلین فعلی است که اساس اصلی موضوع است افزود: جداول مربوطه تنظیم و ابلاغ شده و اکنون مراحل تنظیم حکم حقوقی و تنظیم فیش حقوقی بازنشستگان نیرو‌های مسلح در حال انجام است و در حقوق مهرماه برای همه بازنشستگان نیرو‌های مسلح اعمال خواهد شد.

رئیس سازمان بازنشستگان نیرو‌های مسلح تصریح کرد: نحوه محاسبه جداول به این صورت است که یک عدد برای هر طبقه شغلی تعیین شده و مبنای تعیین این عدد میانگین حقوق شاغلین در آن طبقه است، به طوری که میانگین حقوق شاغلین در هر طبقه مشخص شده و این عدد در جدول تعیین شده است و لذا ملاک محاسبه قرار می‌گیرد.

سردار گودرزی ادامه داد: بازنشسته لشکری ۳۰ سال خدمت در پایین‌ترین طبقه، حقوق پایین‌تر از چهار میلیون و پانصد هزار تومان دریافت نمی‌کند بنابراین در طبقات مختلف حقوق متفاوت است.

او با اشاره به اینکه پیش بینی شده تا حقوق بازنشستگان یا شاغلین نیرو‌های مسلح همواره ۲۰ درصد بالاتر از حقوق بازنشستگان کشوری باشد اظهار کرد: در این جدول بخشی از این ۲۰ درصد لحاظ شده و بخش دیگری لحاظ نشده است و دلیل آن محدودیتی بود که درخصوص ۹۰ درصد حقوق شاغلین داشتیم./ ایلنا

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: