پایگاه خبری خانه فوتبال:

عادل فردوسی‌پور داور جشنواره بین المللی شد.متولد ۱۱ مهر ۱۳۵۳ در کرمان است. عادل فردوسی پور گزارشگر فوتبال، تهیه‌کننده، مجری تلویزیونی، گوینده، مترجم و مدرس دانشگاه صنعتی شریف اهل ایران است.عادل فردوسی پور مجری و تهیه‌کنندهٔ برنامهٔ ۹۰ بود که از شبکهٔ ۳ پخش می‌شد. عادل فردوسی پور تهیه‌کننده برنامه فوتبال ۱۲۰ است که از شبکه ورزش پخش می‌شود.عادل فردوسی پور کار رسانه‌ایِ خود را در سال ۱۳۷۲ با روزنامه‌نگاری در روزنامه ابرار ورزشی آغاز کرد.

عادل فردوسی پور داور جشنواره فیلم شد

عادل فردوسی‌پور و علی رویین‌تن از سوی جشنواره فیلم‌های ورزشی ایران به عنوان داوران جشنواره جهانی فیلم‌های ورزشی میلان ایتالیا معرفی شدند.
مجتبی علوی دبیر جشنواره فیلم‌های ورزشی ایران، گفت: عادل فردوسی‌پور چهره سرشناس حوزه رسانه ورزشی و علی رویین‌تن رئیس هیات داوران جشنواره فیلم‌های ورزشی ایران به عنوان داوران جشنواره جهانی فیلم‌های ورزشی میلان ایتالیا معرفی شدند.
وی افزود: همچنین فرانکو اسکانی عضو کمیسیون فرهنگ و میراث المپیک کمیته بین‌المللی المپیک و رئیس جشنواره جهانی فیلم‌های ورزشی میلان ایتالیا پیامی را به مناسبت برگزاری دوره دوازدهم جشنواره فیلم ورزشی ایران ارسال کرده است.
در پیام اسکانی آمده است: مفتخرم که به نمایندگی از ۱۲۳ کشور عضو فدراسیون جهانی فیلم و تلویزیون ورزشی FICTS (به رسمیت شناخته شده از سوی کمیته بین‌المللی المپیک که من عضو کمیسیون فرهنگ و میراث المپیک آن هستم) برای شما در دوازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ورزشی تهران (جشنواره گردآورنده فیلم‌های ورزشی ایرانی که هر ساله در جشنواره نهایی میلان شرکت می‌کنند) پیام می‌فرستم.
در ادامه این پیام آمده است: متأسفانه، علی رغم خواست خودم، وضعیت اضطراری و بهداشتی ایجاد شده پس از شیوع ویروس کرونا در جهان، مانع من خواهد شد - مانند سال‌های گذشته - در تهران با شما همراه باشم. جشنواره بین‌المللی FICTS تهران، بخشی از «چالش جهانی FICTS»، به سنتی تبدیل شده است برای انتخاب آثار فیلمسازان ایرانی که در «Sport Movies & TV ۲۰۲۱» رقابت خواهند کرد.

عادل فردوسی پور

رقابت نهایی از ۲۶ تا ۳۰ نوامبر (به صورت حضوری) در میلان (شهرالمپیک بازیهای زمستانی ۲۰۲۶) برگزار خواهد شد که در آنجا مسئولان، برگزارکنندگان جشنواره، کارگردانان و تهیه‌کنندگان و تعدادی فعالان سینمای ایران شرکت خواهند کرد. در ماه نوامبر در میلان منتظر شما خواهم بود.

در بخش دیگری از پیام اسکانی آمده است: فدراسیون از طریق بیست جشنواره جهانی مربوط به سینما، تلویزیون و فرهنگ ورزشی که چالش FICTS جهانی نام دارد کیفیت فیلم‌های ورزشی و همچنین همکاری آنهایی که خلاقانه در پخش تلویزیونی ورزشی و سینما فعالیت می‌کنند را ارتقا می‌دهد. مانند آنچه در تهران اتفاق می‌افتد و به صورت کاملاً متمایزی با شعار FICTS، «فرهنگ از طریق ورزش است» در ارتباط است.

در بخش پایانی این پیام آمده است: تشکر ویژه و صمیمانه من، برای تعهد منظم و مداوم و قوی و همچنین پشتیبانی از جشنواره، تقدیم به سازمان سینمایی ایران، وزارت ورزش و جوانان، شبکه ورزش صدا و سیما و به همه سازمان دهندگان با استعداد به رهبری دکترعلوی عضو کمیسیون جوانان، آموزش و فرهنگ FICTS و به دکتر سید امیر حسینی عضو کمیسیون جشنواره بین‌المللی FICTS که برای موفقیت جشنواره در تهران تلاش می‌کنند و همچنین برای فداکاری و حمایت مداوم ایشان در ارتقا ورزش و فرهنگ المپیک در ایران.

وظیفه خود می‌دانم یادی کنم از آقای علی انصاریان چهره شناخته شده دنیای ورزش و سینمای ایران که در فوریه گذشته درگذشت و من شخصاً او را در Sport Movies & TV همراه با هیات ایرانی در میلان ملاقات کردم. ورزش، فرهنگ و روح المپیک همیشه با شما پیروز خواهد بود./منبع: ایرنا

بیوگرافی کامل عادل فردوسی پور

عادل فردوسی پور در مهر ماه 1353 در شهرآرا تهران زاده شد. وی اصالتاً اهل شهر رفسنجان در استان کرمان است. او دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف است. عادل دوران دبستان را در مدرسهٔ ذوقی گذراند و با وجود علاقهٔ بسیارش به فوتبال از درسش دور نشد و دیپلم خود را از دبیرستان البرز با معدل ممتاز گرفت.

سرانجام در رشتهٔ مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد و تحصیلات خود را در همین رشته و دانشگاه تا مقطع کارشناسی ارشد ادامه داد. او در حال حاضر دانشجوی دکترای مدیریت رسانه دانشگاه تهران است. عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد او «پیش بینی نتایج مسابقات فوتبال با استفاده از تحلیل های رگرسیونی» بود.وی درس زبان تخصصی صنایع را در دانشگاه صنعتی شریف تدریس می کند.

زندگی خانوادگی عادل فردوسی پور

پدرعادل فردوسی پور از اهالی رفسنجان و کرمانی الاصل است. عادل فردوسی پور دوران دبستان را در مدرسه "ذوقی" گذراند. عادل فردوسی پور از همان زمان علاقه اش به فوتبال نیز نمود پیدا کرد، علاقه ای که بعدها خانواده را نگران کرد. عادل فردوسی پور دوره راهنمایی را در مدرسه طالقانی گذراند و چهارسال دبیرستان را به مدرسه البرز رفت و با معدل 18 دیپلم گرفت

عادل فردوسی پور

عادل فردوسی پور علاقه زیادی به نشریات ورزشی داشت؛ تمام امید و آرزویم مجله "دنیای ورزش" یا "کیهان ورزشی" بود که هر هفته برای بدست آوردنش کلی تلاش می کردم. خانواده عادل فردوسی پور اهل فوتبال نیستند، عادل در این باره گفته است که "هضم این موضوع که من فوتبال را دوست دارم برای خانواده ام بسیار دشوار بود، با التماس پدرم چند باری مرا به استادیوم برد، اما موضوع آن بود که آنها اصلا به فوتبال علاقه ای نداشتند."عادل فردوسی پور،همزمان با آغاز دوره دبیرستان به دلیل علاقه فراوانی که به زبان انگلیسی داشت به یادگیری زبان پرداخت.

با ورود به دانشگاه شریف در رشته مهندسی صنایع، توانست یادگیری زبان انگلیسی را نیز ادامه دهد و در سال سوم دانشگاه انگلیسی را بخوبی فرا بگیرد. عادل فردوسی پور تحصیل را در دانشگاه شریف تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته صنایع ادامه داد و در همان دانشگاه به تدریس زبان تخصصی مشغول شد.عادل فردوسی پور فوتبال را دوست دارد و خوب نیز بازی می کند. شعر دوست نیز هست و با سپهری میانه ای دارد.

عادل فردوسی پور بی شک یکی از محبوب ترین عوامل صدا سیما است که با برنامه ی 90 اش سال هاست که می درخشد. اما از زندگی خصوصی عادل به ندرت چیزی به بیرون درز می کند.عادل فردوسی پور ازدواج کرده و متاهل است اما تا به حال نامی از همسر عادل فردوسی پور برده نشده و هیچ بیوگرافی از همسر عادل فردوسی پور وجود ندارد اما عکس عادل فردوسی پور و همسرش منتشر شده است که این عکس تنها تصویر موجود از همسر عادل فردوسی پور می باشد .

حاشیه رانندگی عادل فردوسی پور

انتشار تصویر تخلف رانندگی عادل فردوسی پور مجری برنامه نود برای او دردساز شد. او که می خواست برای گزارش بازی ایران و چین در تاریخ 8 فروردین 1396 در ورزشگاه آزادی حضور پیدا کند. با بسته بودن راه ها روبرو می شود و به نقل قول خودش یک تخلف «مِلو» را انجام می دهد و مجبور می شودمحتاطانه لاین مخالف ورزشگاه و اتوبان را به صورت ورود ممنوع بیاید.

گزارشگری عادل فردوسی پور 

عادل فردوسی پور در پایان سال 1373 پس از چندین بار آزمون به صدا و سیما راه یافت و در ابتدا به گزارش برنامه منتخب ورزشی می پرداخت. فردوسی پور کم کم پیشرفت کرد و توانست بازی های بهتری را گزارش کند. او پس از گزارش های خوبش در جام جهانی 98، توانست خود را به همه بشناساند و از آن پس بود که به عنوان گزارشگر بازی های زنده و مهم انتخاب شد.

در آن زمان که تلفظ نادرست نام های خارجی در گزارش های فوتبال صدا و سیما زیاد اتفاق می افتاد، او از معدود گزارشگران مسلط به زبان های خارجی بود.او در مراسم اهدای توپ طلای فوتبال ایران نیز جایزهٔ بهترین گزارشگر را از افشین قطبی دریافت کرد.

کلید خوردن برنامه نود توسط عادل فردوسی پور 

عادل فردوسی پور در سال 78، طرحی را از روی یک برنامه پر مخاطب ایتالیایی ارائه داد که در خرداد همان سال در قالب برنامه 90 ارائه شد، برنامه ای که شهرتی برای او به ارمغان آورد.

عادل فردوسی پور درباره برنامه "نود" می گوید

"ماهیت برنامه "نود" نقد و بررسی بازی های لیگ و اتفاقات پیرامون فوتبال است. نمی توان اصل آن را تغییر داد." فردوسی پور متاهل است و از نظرات همسرش در خصوص برنامه بهره می گیرد. او از نظرات دیگران استقبال می کند، اما برای برنامه اش اسلوبی دارد.داور پیشکسوت فوتبال ایران درباره عادل فردوسی پور می گوید:"عادل فردوسی پور سعی می کند برنامه نود را به هیچ کس و هیچ چیز نفروشد و از بهترین دوستش هم انتقاد می کند.

او مهارت دارد که وارد ماجراهایی شود که برای افکار عمومی جالب است و متخصص کشیدن مو از ماست است."عادل فردوسی پور همزمان با برنامه نود بزرگ شد و با آغاز دوره لیگ برتر فوتبال و برنامه های هفتگی اش که به تحلیل رویدادهای ورزش فوتبال کشور می پرداخت، چهره شد. آنچنان که برنامه های عادل تاثیر مستقیمی در تیم های مطرح کشور، فدراسیون و تربیت بدنی داشت.

عادل فردوسی پور

علی پروین محافظه کار با عادل فردوسی پور

از دیرباز باعادل فردوسی پور مشکل داشته، جمله "عادل را دوست دارم اما برنامه هایش را نه!" در دهه هفتاد از قول پروین بر زبان همه بود. اما این روزها رابطه ی خوبی بین این دو برقرار است.

علی دایی؛ علیه عادل فردوسی پور

در بازی آخر ایران در جام جهانی با جمله عادل فردوسی پور تحت عنوان "خداحافظ علی دایی؛ خداحافظ جام جهانی." مشکلات آغاز شد. در زمانی که دایی مربی سایپا بود وی تلویحا برنامه 90 و مجری اش عادل فردوسی پور را متهم کرد به اینکه آنها نمی خواهند ما قهرمان شویم. فردوسی پور در باره دایی می گوید او فکر می کند همه با او دشمن هستند، مگر اینکه خلافش ثابت شود.

امیر قلعه نوعی؛ منتقد عادل فردوسی پور

عادل فردوسی پور اینقدر از وی انتقاد کرد و اینقدر دلایل ماندنش را در نیمکت مربی گری استقلال پرسید که سرانجام قلعه نوعی در اظهار نظری گفت که عادل کارشناس فوتبال نیست، او در زمان مدرسه پینگ پونگ بازی می کرده!

با برنامه "نود و عادل فردوسی پور" مشکل دارند، اما همین که بازنشسته شدند یا از کار برکنار، تلاش دارند تا نظرات شان را در برنامه به سمع عموم برسانند.

کم و بیش با برنامه "نود و عادل فردوسی پور" مشکل دارند. سیستمی که سال هاست پاسخگو نبوده و هم اینک نیز ریاست اش نیز پاسخگو نیست، فشار بر خود احساس می کند اگر از او بازخواست شود، مجموعه فدراسیون و مدیران ارشد تربیت بدنی نیز همین گونه اند.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: