پایگاه خبری خانه فوتبال:

با اینکه پنج شنبه هفته گذشته اولین مرحله از کمک ۱۰۰ هزار تومانی دولت به حساب بعضی از خانوارهای مشمول واریز شد، اما هنوز اعتراضها به نحوه واریز این یارانه ادامه دارد.
کمک ۱۰۰ هزار تومانی دولت به خانوارهای بدون درآمد ثابت و بدون بیمه در چند روز گذشته حاشیه های زیادی به همراه داشته است. خیلی از خانوارهایی که خودشان را مشمول این طرح می دانند از عدم واریز یارانه می گویند و نمی دانند کجا باید اعتراضهایشان را ثبت کنند. به همین دلیل حسین میرزایی سخنگوی طرح حمایت معیشتی کرونا وزارت رفاه در یک لایو اینستاگرامی به سوالات مطرح شده در این زمینه پاسخ داده است که ۱۰ نکته مهم آن در ادامه مطلب آمده است.

۱- بسته حمایت معیشتی به اقشار کم درآمد و فاقد درآمد تعلق می گیرد

بسیاری از کسب و کارهایی که فاقد درآمد ثابت بودند مثلا دستفروش ها، کارگران فصلی و مشاغلی که ناپایداری شغلی داشتند، آسیب بیشتری دیده اند و نیازمند حمایت بیشتر بودند.

۲- ۳۴ میلیون نفر بدون درآمد ثابت شناسایی شد

۳۴ میلیون نفر شناسایی شدند.یعنی خانوارهایی که هیچ‌یک از اعضای آن‌ها حقوق ماهانه دریافت نمی‌کنند. کارکنان بخش دولتی، نیمه‌دولتی، عمومی، بخش خصوصی و مستمری بگیران صندوق‌های بازنشستگی که دریافتی ماهیانه دارند و به نحوی شاغل یا بازنشسته محسوب می‌شوند، در زمره این گروه نیستند. خانوارهایی که هیچ‌یک از اعضای آنها بیمه‌پرداز نباشند. بر اساس بررسی شاخص‌های بانکی اعضای خانوار توسط بانک مرکزی، در زمره دهک‌های پایین هستند. خانوارهایی که در گروه مشمولان طرح حمایت معیشتی باشند.

۳- از مشمولان هم عده ای جامانده اند

در گروه معیشت بگیران هم نیمی بهره مند نشده اند. این ۳۴ میلیون نفر فاقد درآمد ثابت هستند، یعنی کارمندان دولت و بازنشسته ها، بیمه پردازها، تحت پوششین بیمه های اجباری تامین اجتماعی و بیمه های خویش فرما (با یک استثنا) مشمول نمی شوند.

۴- ۹ میلیون نفر تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی هستند

نزدیک به ۹ میلیون تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی بودند. ۲۵ میلیون نفر یارانه حمایت معیشتی ۱۰۰ هزار تومانی و سه میلیون و ۱۱ هزار و ۷۶ خانوار تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد ( هشت میلیون و ۹۰۰ هزار و ۷۳۱ نفر) یارانه حمایت معیشتی ۱۲۰ هزار تومانی را دریافت کرده اند.

۵- وضعیت معیشتی خانوادها مدام رصد می شود

ما وضعیت افراد را از حیث شاخص های مختلف مرتب رصد می کنیم و با ۶۰ نهاد داده ای در ارتباط هستیم. اما اطلاعات به ما نشان داد افراد فاقد درآمد ثابت، بیشترین آسیب را دیده اند. کسانی را داریم که ذیل قانون کار مشغول به کار هستند ولی حتی همین بیمه را هم ندارند و از نظر شاخص های بانکی در وضعیت پایینتری قرار دارند. اینها باید حمایت معیشتی می گرفتند و در اولویت بودند.

۶- افراد مجرد به پلیس به علاوه ۱۰ مراجعه کنند

اگر فردی جدای از خانواده اش زندگی می کند می تواند برود به پلیس به علاوه ۱۰ و اطلاعاتش را از خانواده اش جدا کند.

۷-امکان اعتراض وجود ندارد

اکنون بحث امکان اعتراض مطرح نیست. ما به اطلاعات مردم واقف تریم. مطلع هستیم که میانگین تراکنش ماهانه اعضای خانوار چقدر بوده است ولی شاید خود فرد به طور دقیق نداند. این طرح متفاوت است و نیاز به درخواست و اعتراض نیست، زیرا افراد طبق اطلاعات سیستمی در اولویت قرار گرفته اند.

۸- اطلاعات بانکی بانک مرکزی خطا نمی کند

اطلاعات بانکی بانک مرکزی خطاپذیر نیست. افرادی را داریم که دستگاه پوز اجاره ای دارند و کسب درآمد می کنند اما حساب به نام خودشان نیست. باید اطلاعات به صورت دقیق تحلیل شود.

۹- کارگران ، رانندگان ، بازنشستگان فعلا مشمول طرح نیستند

ما مجبور شدیم گروهی را مشمول نکنیم و باید اولویت بندی می کردیم. فعلا این گروه در طرح نیستند.

۱۰- جامانده ها صبور باشند

برای عده اندکی که هنوز واریز نشده تا آخر هفته صبر کنند و امید است مشکلی نباشد. به علت مشکلات بانکی هنوز پول برای این عده اندک واریز نشده است که حل می شود. اولین نوبت واریز ۲۷ ام ماه بود و احتمالا واریزهای بعدی در همین بازه زمانی باشد و دهه سوم هر ماه واریز شود.منبع: ایسنا

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: