پایگاه خبری خانه فوتبال:

در شرایطی روز گذشته کمیته بدوی عدم دریافت مجوز حرفه ای توسط باشگاه استقلال را اعلام کرده که به نظر می رسد این رد شدن فقط مربوط به بدهی آندره استراماچونی نیست.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، روز گذشته کمیته بدوی مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال نظر نهایی خود را در مورد تیم‌هایی که از نظر این کمیته مجوز را کسب کرده‌اند، اعلام کرد که فقط 6 تیم پرسپولیس، نساجی، تراکتور، سپاهان، فولاد و گل‌گهر توانستند مجوز حضور در لیگ قهرمانان آسیا را به دست آورند.

در این میان تایید نشدن مجوز استقلال سبب شد صبح امروز این باشگاه با انتشار بیانیه‌ای به تصمیم کمیته بدوی اعتراض کرده و افرادی را به عجول بودن برای حذف آبی‌پوشان از آسیا متهم کند. این در شرایطی است که به نظر می رسد با نگاهی به فعالیت استقلال در ماه‌های اخیر بخشی از دلیل این تصمیم کمیته بدوی را می‌توان در عملکرد مدیران سابق و فعلی این باشگاه جست و جو کرد. 

دپارتمان صدور مجوز حرفه‌ای از ابتدای آغاز به فعالیت دوره جدید خود با مسئولیت مصطفی زارعی از تابستان سال گذشته، سعی کرد با برگزاری سمینارهای آموزشی برای باشگاه‌ها آن‌ها را با ساز و کارهای بارگذاری دقیق، به موقع و اصولی مدارک خود آشنا کرده  و شرایط را به نسبت سال‌های قبل برای آن‌ها تسهیل کند. نکته‌ای که پیش از این تا حدی مغفول مانده و همین نا آشنایی با روش‌های مربوط به بارگذاری مدارک، مشکلاتی مثل تایید نشدن مجوز برای‌شان به وجود آورد. برهمین اساس مسوولان دپارتمان مجوز حرفه‌ای ضمن برگزاری 4 کارگاه آموزشی، جلسات مختلفی را در محل هر باشگاه برای رفع نقایص با مدیرعامل، معاونان و مدیر صدور مجوز حرفه‌ای‌ همان باشگاه برگزار کردند. ضمن اینکه این دپارتمان در زمان بارگذاری مدارک نیز اگر کار به شکل دقیقی انجام نمی‌شد، به باشگاه‌ها بازخورد می‌داد.

* فرصت یک ماهه‌ای که مدیریت سابق از دست داد

در این میان باشگاه استقلال که فصل قبل نتوانست در لیگ قهرمانان شرکت کند، با قهرمانی در بیست و یکمین دوره لیگ برتر، در صورت کسب مجوز حرفه‌ای به عنوان اولین نماینده ایران در فصل 23-2024 لیگ قهرمانان شرکت می‌کرد. به همین دلیل این تیم از اهمیت ویژه‌ای برای کمیته مجوز حرفه‌ای برخودار بود. 

مسئولان دپارتمان مجوز حرفه‌ای در روزهای ابتدایی حضور علی فتح‌الله‌زاده این بار همراه با هدایت ممبینی، دبیرکل فعلی فدراسیون به ساختمان این باشگاه رفته و در جلسه با مدیرعامل استقلال درخواست کردند، ضمن تسویه حساب با طلبکاران داخلی و خارجی، نقایص موجود در سایر بخش‌ها را نیز مرتفع کند که او مدعی می‌شود از دوره مدیریت آجورلو هیچ مدرکی درمورد مجوز حرفه‌ای در اختیار او قرار نگرفته و اطلاعی از فعالیت‌های انجام شده ندارد که مصطفی زارعی نیز در واکنش به این موضوع درخواست می‌کند، مسوول صدور مجوز حرفه‌ای استقلال با رجوع به دپارتمان، بار دیگر اسناد  و مدارک را تحویل بگیرد. در نهایت نیز این فرد با مراجعه به دفتر دپارتمان، صورت‌جلسه‌ای را تنظیم و اسناد و مدارک را دریافت می‌کند. همچنین در همان روزها جلسه‌ای با معاون مالی استقلال برگزار و درخصوص صورت‌های مالی این باشگاه بحث و تبادل‌نظر می‌شود.

فتح‌الله‌زاده اخطار نهایی را هم جدی نگرفت

جدا از این اقدامات، دپارتمان مجوز حرفه‌ای بیش از 10 بار در نامه‌نگاری با استقلال اخطار داده اگر بدهی‌های به ثبت رسیده‌اش در AFC را پرداخت نکند، نمی‌تواند مجوز بگیرد. آخرین بار حدود 20 اسفند سال گذشته زارعی با ارسال نامه‌ای به عنوان " اخطار نهایی" به فتح‌الله زاده تاکید می‌کند با در نظر گرفتن تعطیلات عید نوروز، اگر نتواند این بدهی‌ها را تا تاریخ 11 فرودین تسویه کند، شانسی برای دریافت مجوز نخواهند داشت. نکته این جا است استقلالی‌ها در آن زمان نه تنها طلب خارجی‌ها را تسویه نکردند، بلکه حتی موفق به توافق با طلبکاران داخلی مثل سید احمد موسوی و برخی بازیکنان آکادمی‌اش هم نشد.

استقلال در شرایطی در بیانیه امروز خود با اشاره به شرایط سخت تحریمی، اعلام کرده پیش از اتمام موعد مدنظر دادگاه CAS بدهی‌اش با سرمربی اسبق ایتالیایی‌اش را پرداخت کرده و این موضوع را به اطلاع AFC رسانده که بر اساس اطلاعاتی که به دست خبرنگار ورزشی فارس رسیده، همچنان خبری از تسویه حساب با طلبکاران داخلی این باشگاه نیست. در این وضعیت با توجه به ثبت اسناد مالی باشگاه‌ها در سامانه CLASS که متعلق به کنفدراسیون است، اگر فدراسیون فوتبال و کمیته بدوی درخواست آبی‌پوشان برای کسب مجوز را تایید می‌کردند، قطعا باید عواقب سختی را به جان می‌خریدند.

* از تسویه نکردن با داخلی‌ها تا بارگذاری نشدن برخی مدارک

روز گذشته نیز پس از اعلام نظر کمیته بدوی، گزارشی از دلایل این تصمیم برای استقلال ابلاغ شده و شاید بهتر بود مدیران این باشگاه برای تنویر افکار عمومی این گزارش را هم مانند بیانیه خود منتشر می‌کردند. ظاهرا مشکل آبی‌ها برای دریافت نکردن مجوز،  فقط مسائل مالی نبوده است و شنیده می‌شود یکی دیگر از مواردی که سبب حذف این تیم از آسیا شده مربوط به بارگذاری نشدن برخی مدارک و اسناد دیگر نیز است که برای میزبانی از لیگ قهرمانان نیاز بوده است.

اکنون نیز با وجود تمام این فعل و انفعالات، استقلال می‌تواند از فرصت 5 روزه برای اعتراض به کمیته استیناف مجوز حرفه‌ای اعتراض کند و باید دید در این شرایط اتفاق خاصی رخ می دهد یا که خیر.

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: