پایگاه خبری خانه فوتبال:

یارانه نان به زودی پرداخت می شود. یارانه نان مبلغ چندانی ندارد. یارانه نان به همه افراد تعلق نمی گیرد. یارانه نان پس از گرانی سرسام آور آرد پرداخت خواهد شد. یارانه نان به منظور جلوگیری از افزایش قاچاق آرد مطرح شد.

افزایش یارانه نان به ۴۰ درصد

سخنگوی طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان گفت: کمک هزینه نانوایان از ۳۰ درصد به ۴۰ درصد افزایش یافت.

محمد جلال افزود: بر اساس تصمیمات سال جدید، برای ترمیم اقتصاد و جبران خلأ درآمدی نانوایان تصمیم بر افزایش کمک هزینه نانوایان از 30 درصد به 40 درصد گرفته شد.

 او گفت: بر اساس این تصمیم 40 درصد قیمت نان فروخته شده در پایان هر روز به حساب نانوایان واریز می‌شود.

محمد جلال با بیان اینکه ترمیم‌های غیرقیمتی رویکرد دولت در اجرای این طرح است، افزود: با توجه به وضعیت نابسامان توزیع خمیر مایه‌ها که از اقلام جدی هرینه‌های نانوایان است، در سامانه یکپارچه توزیع آرد و در کنار آرد با نرخ مصوب توزیع می‌شود تا بازار‌های واسطه‌ای حذف و هزینه‌های تولید کم شود.

یارانه نان / دستور جدید دولت درباره افزایش قیمت نان

مشاور وزیر اقتصاد گفت: تاکید دولت بر افزایش نرخ نان نیست البته ممکن است در باره برخی از نان‌های خاص بدلیل افزایش هزینه‌ تولید، متناسب‌سازی نرخ صورت بگیرد، ولی تاکید دولت، اعمال الگوهای غیرقیمتی در مقام حمایت از نانوایان است.

محمد جلال، روز چهارشنبه پس از جلسه گندم، آرد و نان اصفهان در سالن اجتماعات استانداری، در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تامین اقتصاد نانوایان مهم است و رییس جمهور نیز بر این نکته تاکید دارد که اقتصاد نانوایان باید قابل دفاع باشد و آنها به هیچ عنوان نباید مُتضرر شوند.

وی ادامه داد: البته ارتقای اقتصاد نانوایان به معنی گران شدن نان نیست و دولت هم تاکیدی بر افزایش نرخ نان ندارد.

جلال تصریح کرد: البته ممکن است در برخی از نان‌ها بدلیل افزایش هزینه‌ها در چند سال گذاشته، موضوع متناسب‌سازی نرخ صورت بگیرد، اما تاکید دولت در جهت ارتقا اقتصاد نانوایان بر الگوهای غیرقیمتی است به نحوی که در عین ارتقا سطح اقتصاد نانوایان، فشاری هم از نظر نرخ نان به مردم تحمیل نشود.

مشاور وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: از محل کمک هزینه‌هایی که هم‌اینک به نانوانان پرداخت می‌شود و ایده‌های مکملی که در حوزه اقتصاد نانوایان وجود دارد و می‌تواند به تصویب کارگروه آرد و نان اُستان‌ها برسد، می‌توان به اقتصاد نانوایان کمک کرد تا نانوایی به یک شغل اقتصادی قابل دفاع تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت تا دسترسی نانوایانی دارای رفتار متعهدانه‌ در قبال عرضه نان به مردم در چرخه افزایش سهمیه قرار بگیرد و اگر نانوایانی وجود داشته باشند که بنای تحویل آراد یارانه ای به مردم را ندارند از چرخه تولید خارج شوند.

جلال افزود: دولت با اجرای طرح هوشمندسازی توانست بدون اجرای آزادسازی قیمت و سهمیه‌بندی نان، میزان عرضه خارج از شبکه نان یارانه‌ای را به حداقل برساند و با این کار موجب شکستن شدن برخی نرخ های غیرواقعی مانند کاهش نرخ مجوز نانوایی‌ها شود بطوریکه نرخ این مجوزها هم اکنون در فرایند نزولی قرار دارد.

وی ادامه داد: اجرای طرح هوشمندسازی آرد و نان موجب افزایش قیمت آرد خارج از شبکه شد که می‌تواند در کاهش قاچاق آرد موثر باشد و از هدررفت منابع دولت در توزیع آرد و نان جلوگیری کند.

مشاور وزیر اقتصاد گفت: تبدیل فعالیت نانوایی به یک فعالیت اقتصادی قابل دفاع و ارتقای کیفیت نان که در سالجاری دنبال می‌شود از دیگر اهداف طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان است که مُبتکر آن نیز دولت سیزدهم است.

وی تصریح کرد: مرحله‌ای از طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، با عنوان "شناورسازی سهمیه" از اواخر سال گذشته آغاز و امروز تصمیمانی در این زمینه با حضور اُستاندار اصفهان و مدیران مربوطه برای این اُستان گرفته شد.

جلال یادآور شد: در جلسه امروز تصمیماتی برای افزایش اختیارات اُستانی در مواردی که به تشخیص میدانی مدیران منطقه نیاز است تا تغییراتی در تخصیص سهمیه آرد نانوایان صورت بگیرد، گرفته و این اختیارات به کمیته‌های داخل اُستان تفویض شد.

وی اظهار داشت: افزایش اختیارات اُستان‌ها برای تخصیص واگذاری سهمیه آرد یارانه‌ای، این امید را بوجود می‌آورد تا دیگر شاهد اعمال محدودیت‌ در توزیع عادلانه آرد در استان‌ها نباشیم.

جلال یادآور شد: وجه نظارتی بر امور نانوایان بطورکامل در اختیار اُستان‌هاست و در کنار ایده دولت دایر بر قابل دفاع بودن اقتصاد نانوایان بایستی با موارد تخلف نیز برخورد قاطع صورت گیرد. / ایرنا

یارانه نان دوبرابری دولت برای این یارانه بگیران

وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد که دولت در سال جاری برنامه‌ای برای افزایش قیمت نان و آرد خبازی ندارد.

وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد که دولت در سال جاری برنامه‌ای برای افزایش قیمت نان و آرد خبازی ندارد و در عین حال مقرر است اقتصاد واحدهای نانوایی با اتکا به ابزارهای غیرقیمتی تقویت شود.

توضیحات وزارت اقتصاد در مورد عدم افزایش قیمت نان به شرح زیر است.

۱- یارانه آرد و نان در قانون بودجه ۱۴۰۲ با حدود ۳۴ هزار میلیارد تومان افزایش نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۱ به ۱۰۴ هزار میلیارد تومان رسیده است و دولت در سال جاری برنامه‌ای برای افزایش قیمت نان و آرد خبازی ندارد.

۲- اساسا نرخ خرید تضمینی گندم ارتباطی به قیمت آرد تحویلی به نانوایان و قیمت نان مردم ندارد؛ و افزایش قیمت خرید تضمینی گندم الزاماً به معنای افزایش قیمت آرد تحویلی به نانوایان و قیمت نان نیست. چه بسا که در سالیان گذشته نیز قیمت آرد تحویلی به نانوایان و قیمت نان برای مردم فارغ و مستقل از تحولات نرخ خرید تضمینی گندم بوده است. و اینگونه نبوده که افزایش قیمت خرید تضمینی گندم از کشاورزان منجر به افزایش قیمت آرد خبازی و قیمت نان شود؛ چرا که یارانه دولتی برای هریک از حلقه‌های گندم، آرد و نان مستقل از یکدیگر و براساس ملاحظات هر حوزه تعریف و تعیین می‌شود.

۳- دولت از اردیبهشت ماه سال گذشته با هدف جبران هزینه واحدهای نانوایی اقدام به پرداخت کمک هزینه کرده است؛ به این صورت که هر واحد نانوایی معادل ۱۵ درصد از فروش ثبت شده بر روی کارت‌خوان های هوشمند را به عنوان کمک هزینه از دولت دریافت می‌کند که این درصد از ۱۷ بهمن ماه سال گذشته به ۳۰ درصد افزایش یافت.

به این ترتیب بخشی از هزینه‌های سربار واحدهای نانوایی توسط دولت جبران شده است.

۴- برای سال جاری نیز در کنار یارانه‌ای که برای آرد و نان اختصاص یافته، مقرر است اقتصاد واحدهای نانوایی با اتکا به ابزارهای غیرقیمتی تقویت گردد و نیاز نباشد که جهت بهبود اقتصاد واحدهای نانوایی، الزاماً قیمت نان با افزایش مواجه شود. / خبرآنلاین

یارانه نان / قیمت نان به 40 هزار تومان رسید!

قیمت نان هم در کنار قیمت سایر اقلام اساسی خانوارها درحال افزایش است. رشدی که فعالان صنعت نان آن را ناگزیر می‌خوانند. درحال حاضر در نانوایی‌ها قیمت هر عدد نان سنگک بین 5 هزار تومان تا 35 هزار تومان عرضه می‌شود.

اگر به نانوایی‌های مختلف سر زده باشید، قطعا با قیمت‌های متفاوتی مواجه خواهید شد،  نان را از 5 هزار تومان تا هر عدد 40 هزار تومان می‌توانید، ببینید. این تفاوت قیمت را در بین  قیمت نان سنگک و نان بربری بیشتر می‌توان دید. هرچند کیفیت آنها تغییری نکرده است.

در یک نانوایی نان بربری کنجدی 10 هزار تومان در محله 5 هزار تومان در یک محله 12 هزار تومان است. اما قیمت نان سنگک خیلی بیشتر از اینهاست. کف نان سنگک در اغلب نانوایی های 10هزار تومان است؛ در برخی نانوایی ها هنوز قیمت مصوب نان به دست مردم میرسد یعنی 5 هزار تومان اما سقف قیمت این نان تا 30 هزار تومان است. اگر نانوایی بروید هم می‌توانید نان 30تومانی بخرید. اگر همین نان را آنلاین بخرید باید 40 هزار تومان هزینه کنید.

در مورد عرضه متنوع نان در مناطق مختلف تهران با  اصغر پابرجا رئیس سابق اتحادیه نان سنگک گفتگو کردیم. او به اکوایران می‌گوید: سه سال است قیمت مصوب تغییر نکرده است.  همه نانوایی‌ها با ضرر نان می‌فروشند. الان قیمت خمیر نان یک میلیون و 300 هزار تومان است. درحالی که ما 3 سال قبل آن را حدود 100 الی 150 تومان می‌خریدیم. الان قیمت آب، برق، گاز گران شده است. نانوا باید مالیات، بیمه بدهد. گذشته از اینکه اجاره نانوایی 60 میلیون تا 100 میلیون شده است. هزینه کارگر نیز که رشد کرده است.

او ادامه می‌دهد: یک نانوایی چطور نان سنگک را 3 هزار تومان آن هم به قیمت سال 1400 بدهد. هزینه آرد که دولت به ما می‌دهد نهایت 15 الی 20 درصد هزینه‌های ما را پوشش می‌دهد. 80 درصد هزینه‌های ما مطابق با بازار آزاد حرکت می‌کند.

پابرجا می‌گوید: چرا دولت آب، برق، گاز ، مالیات و بیمه را افزایش می‌دهد، ما نباید قیمت نان را افزایش دهیم. پیشنهاد من به عنوان یک عضو خانواده نانوایان سنگگ این است که دولت آرد را به قیمت آزاد بدهد و اجازه بدهد، بازار خود را خود را پیدا کند.

او می‌افزاید: دولت می‌خواهد هزینه هیچ چیز را ندهد و نانوایان را در مقابل مردم قرار دهد. به همین دلیل هم هست که قیمت نان را تاکنون رسما گران نکرده است./اکوایران

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: