پایگاه خبری خانه فوتبال:

بازنشستگان تامین اجتماعی | بازنشستگی تامین اجتماعی، عبارت است از توقف فعالیت حرفه ای کارگر به دلیل افزایش سن، دریافت حکم بازنشستگان تامین اجتماعی و استفاده از خدمات صندوق های بازنشستگی که از این طریق هم نیروی سالمند حمایت می شود و فضای کار برای نیروی جوان و تازه کار باز می شود . افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی 1402 اعلام شد. عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی تابع مقررات مربوط به عیدی و پاداش کارمندان دولت بوده و متفاوت از مقررات حاکم بر عیدی کارگران تحت پوشش تامین اجتماعی می باشد. در این مطلب قرار است خبرهای جدید و مهم درخصوص بازنشستگان تامین اجتماعی ارائه شود

افزایش 27 درصدی حقوق بازنشستگان از این ماه

بخشنامه سازمان تأمین اجتماعی موضوع افزایش مستمری و کمک‌های جنبی و تعیین حداقل مستمری در سال 1402 (بخشنامه شماره 80 مستمری‌ها) طی نامه شماره 1000/1402/3701 مورخ 1402/04/10 توسط مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ابلاغ شد.

طبق متن بخشنامه افزایش مستمری و کمک‌های جنبی و تعیین حداقل مستمری در سال 1402 (بخشنامه شماره 80 مستمری‌ها)، در اجرای مواد (96) و (111) قانون تأمین‌ اجتماعی و با عنایت به تصمیمات متّخذه در جلسه مورخ 29‌‌/12‌‌/1401 شورای‌عالی‌ کار و تصویب‌نامه شماره 25332‌/ت61249ﻫ مورخ 18‌/02‌/1402 هیئت‌ محترم وزیران، میزان افزایش مستمری و کمک‌های جنبی (به‌همراه مبالغ متناسب‌سازی) قابل پرداخت از ابتدای سال 1402 به‌شرح ذیل تعیین گردیده است:

الف) میزان افزایش مستمری‌ (موضوع ماده (96) قانون تأمین اجتماعی)

از تاریخ 01‌‌‌/01‌‌‌/1402 کلیه مستمری‌های بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان مشمول قانون تأمین‌ اجتماعی که تا پایان سال 1401 برقرار شده است، به‌ترتیب برای دریافت‌کنندگان حداقل مستمری (مبلغ 41,797,500 ریال) و کمتر از آن، به‌میزان ‌%27 (بیست و هفت درصد) و برای سایر سطوح بالاتر از حداقل مستمری به‌میزان 21% (بیست و یک درصد) به‌علاوه مبلغ ثابت 2,507,880 (دو میلیون و پانصد و هفت هزار و هشتصد و هشتاد) ریال مستمری آنان در پایان اسفندماه سال 1401 افزایش می‌یابد.

ب) مبلغ حداقل مستمری در سال 1402

بر اساس مصوبه شورای‌عالی کار، حداقل میزان مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی‌کلی و مجموع مستمری بازماندگان مشمول اجرای ماده (111) قانون تأمین اجتماعی از تاریخ 01‌‌‌/01‌‌‌/1402، ماهیانه مبلغ 53,082,840 ریال تعیین می‌شود.

2‌‌‌ ـ با توجه به مقررات و ضوابط قانونی، گروه‌های ذیل از شمول بند (1) خارج و افزایش مستمری آنان صرفاً به‌میزان 27% (بیست و هفت درصد) می‌باشد:

1‌‌‌‌‌ ـ 2‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ـ مشمولین بند‌های (ل) و (و) تبصره (14) قانون بودجه سال 1386، بند (47) قانون بودجه سال 1388، بند (17) قانون بودجه سال 1389، بند (91) قانون بودجه سال 1390 و بند (66) قانون بودجه سال 1391 کل کشور

2‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ـ 2‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ـ مشمولین قانون تعیین تکلیف تأمین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق‌بیمه پرداخت کرده‌اند.

3‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ـ 2‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ـ مشمولین بند (ج) ماده (39) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران

4‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ـ 2‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ـ مشمولین جزء (1) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (3) بند (3) ماده (80) قانون تأمین اجتماعی

5‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ـ 2‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ـ مشمولین قانون بیمه بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی بافندگان قالی، قالیچه، گلیم و زیلو (مصوب 1376)

6‌ ـ 2‌‌‌ ـ مستمری‌بگیران ازکارافتاده ‌جزئی

نکته: به‌منظور تکمیل آیتم متناسب‌سازی 75% اعاده سطح نسبت به زمان برقراری در خصوص مشمولین وفق بخشنامه شماره 1‌/76 مستمری‌ها، آیتم «متناسب‌سازی 25% باقیمانده اعاده سطح نسبت به زمان برقراری» با کد (00042) محاسبه و به‌همراه مبلغ مستمری سال 1401، مشمول افزایش سال 1402 گردیده است.

جهت نگهداری حساب‌های مربوط به آیتم مذکور در سیستم‌های مالی کدهای ذیل تعیین می‌گردد:

ج) میزان کمک‌های جنبی

به‌منظور جبران بخشی از افزایش هزینه‌های زندگی و ارتقای وضعیت معیشت مستمری‌بگیران و به‌موجب ضوابط قانونی و مفاد بودجه سنواتی سازمان، میزان کمک‌های جنبی در سال 1402 به‌شرح ذیل تعیین می‌گردد:

‌‌‌‌1‌‌‌‌‌ ـ حق سنوات

حق سنوات مازاد بر 20 سال سابقه پرداخت حق‌بیمه (اصلی و ارفاقی) آن‌دسته از مستمری‌بگیران که وفق ضوابط مندرج در بند (5) با موضوع مزایای جنبی مستمری‌بگیران بخشنامه تنقیح و تلخیص شماره 11580‌‌‌/99‌‌‌/1000 مورخ 06‌‌‌/12‌‌‌/1399 در حال پرداخت می‌باشد، در سال 1402 به‌میزان 5,000 (پنج هزار) ریال به‌ازای هر سال سابقه مازاد بر 20 سال افزایش می‌یابد.

‌‌‌‌2‌‌‌‌‌ ـ کمک‌هزینه عائله‌مندی، کمک‌هزینه اولاد و کمک‌هزینه همسر متکفل فرزند

میزان این کمک‌ها در سال 1402 به‌شرح ذیل تعیین و وفق ضوابط جاری به مشمولین پرداخت می‌گردد:

کمک‌هزینه ماهانه عائله‌مندی 9,174,720 ریال

کمک‌هزینه ماهانه اولاد 4,225,200 ریال

کمک‌هزینه ماهانه همسر متکفل فرزند 9,174,720 ریال

بازنشستگان تامین اجتماعی

3‌‌‌ ـ کمک‌هزینه مسکن

میزان کمک‌هزینه مسکن به‌ازای هر پرونده مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی‌کلی و بازماندگان به‌مبلغ 2,000,000 ریال در ماه تعیین شده است.

4‌‌‌ ـ کمک به تأمین معیشت مستمری‌بگیران

میزان کمک‌ به تأمین معیشت مستمری‌بگیران به‌ازای هر پرونده مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی‌کلی

و بازماندگان به‌مبلغ 2,660,000 ریال در ماه تعیین شده است.

هـ) لیست‌های پرداخت و صدور احکام افزایش مستمری

1‌‌‌ ـ کلیه شعب موظفند پس از اجرای نرم‌افزار مربوطه در سامانه متمرکز مستمری، نسبت به محاسبه مابه‌التفاوت مستمری فروردین ماه اقدام نمایند.

2‌‌‌ ـ احکام افزایش مستمری در زمان انتقال پرونده‌های مستمری به سایر شعب می‌بایست پس از حصول اطمینان از صحت آن، از سامانه متمرکز مستمری اخذ و پس از تأیید مسئولین ذی‌ربط در پرونده الکترونیک مستمری‌بگیر بارگذاری گردد.

3‌‌‌ ـ‌ به‌منظور اطلاع مستمری‌بگیران گرامی، احکام افزایش مستمری از طریق سامانه خدمات غیرحضوری به‌نشانی es.tamin.ir در اختیار این عزیزان قرار خواهد گرفت.

‌ـ به‌منظور جبران خدمات همکارانی که در امر تهیه لیست مابه‌التفاوت افزایش مستمری و صدور احکام افزایش سالیانه مستمری‌بگیران در سال جاری مشارکت داشته‌اند (اعم از کارکنان ستاد مرکز، ادارات‌کل استان‌ها و واحدهای اجرایی)، دستور اداری پرداخت حق‌الزحمه مربوطه متعاقباً صادر خواهد شد.

مرکز فناوری اطلاعات، آمار و محاسبات با توجه به مفاد این بخشنامه، نظارت بر نصب نرم‌افزار مربوطه در سامانه متمرکز مستمری و امکان نمایش احکام را به‌عهده دارد.

مسئول حسن اجرای این بخشنامه مدیران‌کل، معاونین تعهدات بیمه‌ای و پشتیبانی و توسعه مدیریت، رؤسای ادارات مستمری‌ها، نظارت بر کنترل مصارف و امور کارگزاری‌های رسمی، آمار و فناوری اطلاعات، امور مالی، منابع انسانی و ادارات‌کل استان‌ها و مسئولین ذی‌ربط در واحدهای اجرایی خواهند بود.

واریز 2 برابری مطالبات همسان سازی حقوق بازنشستگان

پرداخت مستمری مردادماهِ بازنشستگان تأمین اجتماعی طبق روال همیشه از بیستم ماه بر اساس حروف الفبا آغاز شده و مستمریِ بازنشستگانی که نام فامیلی آن‌ها با الف و ب شروع می‌شود، در حال پرداخت است.

بازنشستگان تامین اجتماعی

بازنشستگان تامین اجتماعی

به علت آنچه که از سوی وزیر رفاه "درگیری دولت در طرح مردمی سازی یارانه‌ها" عنوان شد، سرانجام در ابتدای هفته جاری افزایش حقوق بازنشستگان به تصویب دولت رسید. ما به تفاوت حقوق بازنشستگان قرار است به زودی پرداخت شود. در ادامه آخرین اخبار حقوق بازنشستگان را بخوانید.در نیمه اول اردیبهشت ماه وزیر رفاه اعلام کرد که پیشنهاد افزایش حقوق بازنشستگان سایر سطوح درآمدی در هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی به تصویب رسیده و به هیئت دولت ارسال شود؛ هرچند وعده‌هایی از سوی مسئولان مربوط برای تصویب و اعمال افزایش حقوق‌ بازنشستگان در پایان اردیبهشت ماه داده شده بود.

ایلنا نوشت: پرداخت مستمری مردادماهِ بازنشستگان تأمین اجتماعی طبق روال همیشه از بیستم ماه بر اساس حروف الفبا آغاز شده و مستمریِ بازنشستگانی که نام فامیلی آن‌ها با الف و ب شروع می‌شود، در حال پرداخت است. 

در ماه‌های اخیر، مستمری بازنشستگانی که موعدِ آن‌ ۲۵ ماه به بعد است، معمولاً با یکی دو روز تاخیر پرداخت شده است.

بازنشستگان تأمین اجتماعی در تماس با ایلنا ضمنِ ابراز نگرانی از ادامه‌ی تأخیر در پرداختِ مستمری‌ها از سازمان تامین اجتماعی خواستند تا در ماه جاری مستمری‌ها به موقع پرداخت شود.

حقوق بازنشستگان مرکز روابط عمومی و امور بین الملل سازمان برنامه و بودجه کشور در پاسخ به تذکر یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اعلام کرد: پرداخت ۲۵درصد مابه‌التفاوت متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران در سال جاری و همزمان با افزایش سالانه مستمری‌ها در احکام بازنشستگان اعمال شده و در عمل متناسب‌سازی بازنشستگان تامین اجتماعی به طور کامل صورت گرفته و از ابتدای سال جاری به تمام مشمولان در حال پرداخت است.

این سازمان در پاسخ به تذکر علی بابایی کارنامی، نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی، مبنی بر پرداخت ۲۵ درصد مابه‌التفاوت مستمری بازنشستگان، اعلام کرد: بر اساس بند (ب) ماده (۱۲) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کل کشور، مقرر شده است،  سازمان تأمین‌اجتماعی مطابق قوانین مربوطه در طول اجرای قانون برنامه، حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران را متناسب‌سازی نماید.

در ادامه اطلاعیه سازمان برنامه و بودجه کشور آمده است: سازمان تأمین اجتماعی در اجرای ماده قانونی فوق، طی سال‌های ۱۳۹۹ و۱۴۰۰، ۷۵ درصد متناسب‌سازی حقوق مستمری‌بگیران خود را اجرا کرده است. مبنای متناسب‌سازی، رساندن مستمری فعلی فرد به نسبت اولین مستمری به حداقل دستمزد همان سال بوده است. ۲۵درصد مابقی نیز در سال جاری و همزمان با افزایش سالانه مستمری‌ها در احکام بازنشستگان اعمال شده و در عمل متناسب‌سازی بازنشستگان تأمین اجتماعی به‌طور کامل صورت گرفته است و از ابتدای سال جاری به تمام مشمولان در حال پرداخت است.

حقوق بازنشستگان سازمان برنامه و بودجه کشور سپس افزوده است: با وجود اقدامات انجام‌شده توسط سازمان در اعمال کامل متناسب‌سازی و پرداخت مستمری با لحاظ متناسب‌سازی‌های یادشده، با توجه به نرخ تورم موجود و افزایش هزینه‌های زندگی، بازنشستگان درخواست‌ مجدد مبنی بر افزایش مستمری ماهیانه را دارند که افزایش مجدد مستمری‌ها بدون در نظرگرفتن محاسبات بیمه‌ای و منابع مالی و مجوز قانونی، سازمان تأمین اجتماعی را با بحران‌های اساسی مواجه خواهد کرد.

این سازمان در پایان تصریح کرده است: با عنایت به توضیح یادشده، ۲۵ درصد مورد ادعای نماینده مجلس شورای اسلامی از ابتدای سال جاری اجرایی شده و در حال پرداخت است.

حقوق بازنشستگاناین در حالیست که شاهد حذف بند دیگری از لایحه بودجه در مورد «محاسبه میانگین حقوق پنج سال پایان دوره خدمت به عنوان ملاک پرداخت حقوق بازنشستگی» از برنامه هفتم بودیم تا بدین ترتیب با تصمیم کمیسیون اجتماعی مجلس، همان قانون فعلی یعنی میانگین دریافتی دو سال حقوق، ملاک دریافتی بازنشستگی باشد. دلیل نمایندگان برای این حذف نیز کاهش حقوق بازنشستگان در صورت تصویب این بند بود؛ مثلا اگر حقوق یک بازنشسته ۱۶ میلیون تومان باشد با ملاک دریافتی پنج سال آخر خدمت، حقوقش به ۱۱ میلیون و ۷۰۰ تومان کاهش می‌یابد.

در بررسی و تحلیل بیشتر لایحه با مرتضی لطفی، عضو هیات‌مدیره سازمان تامین‌اجتماعی برای بررسی برخی مواد و بندهای مربوط به کارفرمایان و بیمه‌شدگان سازمان تامین‌اجتماعی و پیشنهادات دولت در این رابطه به گفت‌وگو نشستیم که در این خبر، موضوع «بازنشستگی» مورد بررسی قرار گرفته است.

لطفی در ابتدا ضمن اشاره به جمعیت بیش از ۴۶ میلیونی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌هند، برنامه هفتم توسعه را چهارمین برش از سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور و اولین برنامه در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی دانست که برای تحقق عدالت و با رویکرد مسئله محوری بر موضوعات انسانی و مهم کشور تمرکز کرده است.

به اعتقاد وی این برنامه با اتکا به اسناد بالادستی از جمله سند تحول دولت مردمی، برنامه‌های اولویت دار مشخصی را بر اساس پیشران‌های توسعه محور انتخاب و مبنای حرکت توسعه مستمر و باثبات در جامعه تنظیم و تدوین کرده است.

عضو هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی هدفگذاری برنامه هفتم توسعه را علاوه بر رشد اقتصادی، رشد در حوزه‌های اشتغال، نقدینگی، صادرات نفتی و غیر نفتی، اعتبارات تملک داراییهای سرمایه‌ای و … عنوان کرد و در عین حال گفت: با امعان نظر از مباحث پیشگفت، مواد ۱۵-۱۶-۱۷-۲۰-۶۰-۶۷-۶۹-۷۰ و …. لایحه برنامه هفتم، بر منابع و مصارف سازمان اثرگذار است و بعضاً به موضوع رفاه و تامین اجتماعی از منظرهای یک جانبه گرایی توجه شده و در برخی موارد نیز مواد مرتبط با رفاه و تامین اجتماعی با سیاستهای کلان لایحه برنامه هفتم توسعه منجمله افزایش اشتغال و رونق اقتصادی که نکته محوری برنامه فوق الذکر است، هم‌راستایی لازم را ندارد.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: