پایگاه خبری خانه فوتبال:

قیمت دلار عجیب شده. قیمت دلار نوسانی شد. قیمت دلار به روشی جدید و در بازاری جدید اعلام می شود. قیمت دلار در هفته گذشته افزایشی شد. در هفته‌های اخیر انتظارات تورمی در حال بازی با قیمت دلار بوده است.

افزایش قیمت دلار در بازار غیر رسمی ارز (آزاد)

قیمت دلار امروز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با افزایش ۱۲۰ تومانی نسبت به روز گذشته عدد ۴۲ هزار و ۲۸۷ تومان را نشان می‌دهد. قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله از نرخ این دو ارز در صرافی‌ها بیشتر شده است.

قیمت دلار در مرکز مبادله ارز و طلا در حال پیشروی در کانال ۴۲ هزار تومان است.

قیمت دلار امروز چهارشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با افزایش ۱۲۰ تومانی نسبت به روز گذشته عدد ۴۲ هزار و ۲۸۷ تومان را نشان می‌دهد.

همچنین قیمت یورو در این مرکز رقم ۴۶ هزار و ۳۳۵ تومان را نشان می‌دهد که نسبت به روز گذشته حدود ۳۰۰ تومان افزایش داشته است.

قیمت درهم امارات نیز در سطح ۱۱ هزار و ۵۱۴ تومان اعلام شده است.

نرخ حواله دلار، حواله یورو و حواله درهم نیز در این مرکز به ترتیب ۳۸ هزار و ۴۴۳ تومان، ۴۲ هزار و ۱۲۳ تومان و ۱۰ هزار و ۴۶۷ تومان درج شده است.

قیمت دلار و ارز توافقی

قیمت ارز و سکه در سایت کانون صرافان امروز با تغییرات قابل توجهی مواجه نشده است.

قیمت دلار امروز چهارشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ به صورت توافقی در سایت کانون صرافان ایرانیان (تا حوالی ساعت ۱۳: ۰۰) بطور میانگین حدود ۴۲ هزار و ۱۷۷ تومان اعلام شده که نسبت به روز گذشته حدود ۵۰ تومان افزایش داشته است.

در همین سایت قیمت یورو توافقی نیز با افزایش ۷۰ تومانی نسبت به روز گذشته به کانال ۴۶ هزار تومان رفته و رقم میانگین ۴۶ هزار تومان برای آن درج شده است.

نکته قابل توجه این است که قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ارز و طلا از نرخ این دو ارز در صرافی‌ها بیشتر است.

قیمت درهم امارات به صورت توافقی بطور میانگین ۱۳ هزار و ۸۳ تومان اعلام شده است.

قیمت دلار در بازار آزاد که از جانب بانک مرکزی بازاری غیررسمی است در آستانه ورود به کانال ۵۲ هزار تومان قرار دارد.

البته نرخ دلار بیش از ۱۰ روز است که در کف و پله اول کانال پنجم در حال رفت و برگشت است.

شرط مهم برای قدرت گرفتن بازیگران با قیمت دلار

قیمت دلار

در شرایط کنونی بسیاری از اتاق‌های معاملاتی از همین الان به استقبال تعطیلات رفتند. عده‌ای از معامله گران می‌گفتند در صورتی که نرخ دلار در هرات و نرخ حواله درهم در روز جاری مسیر صعود را دنبال کند این امر ممکن است زمینه ساز تقویت قدرت بازیگران ارزی تهران شود.

قیمت دلار به کانال‌های بالاتر می‌رود؟

با این حال، برخی از از بازیگران بازار تهران بر این باورند که حداقل تا روز‌های پایانی ماه رمضان احتمال صعود دلار به کانال پله‌های بالاتر کانال پنجم وجود ندارد.

پیش بینی قیمت دلار در یک ماه آینده

برخی تحلیلگران فنی باور دارند که معامله‌گران در پی بالا آوردن کف قیمت دلار هستند و قصد دارند بازار ارز، خاطره اسکناس آمریکایی زیر مرز ۵۰ هزار تومان را از ذهنش پاک کند. این در حالی است که تا همین اواخر پاییز گذشته، دلار حتی بالای مرز ۴۰ هزار تومانی را به چشم ندیده بود.

در شرایط فعلی، میزان توجه نسبت به بازار ارز بسیار محدود شده و نوسان‌گیران سعی می‌کنند با تکیه بر اخبار و شایعات، تغییرات محدودی در بازار ایجاد کنند.

با این حال، در صورتی که ورود سرمایه به بازار سهام محدودتر شود، احتمال دارد که دلار نیز با با آسودگی در مسیر رشد قدم بردارد و خبری از جوسازی‌های خبری نوسان‌گیران نیز نباشد.

بازار دلار با شروع سال جدید از تب و تاب افتاده و قیمت این ارز از شروع به کار بازارها در سال 1402 تا کنون نوسان زیادی نداشته است. دلار از ابتدای امسال در کف کانال پنجم درجا زده و نتوانسته قیمت‌های بالاتر را ببیند. اما آیا قیمت دلار طی یک ماه آینده مسیری صعودی را پیش رو خواهد داشت؟

طی یک ماه گذشته سطح 51 هزار تومانی، بالاترین قیمتی بوده است که دلار توانسته تجربه کند. قیمت دلار در این مدت نه از سطح حمایتی 50 هزار تومان پایین‌تر رفته و نه توانسته است به مقاومت 52 هزار تومان برسد. این روند معامله‌گران و سرمایه‌گذاران دلار را نسبت به آینده این بازار ناامید کرده است.

بخشی از سرمایه دلاری‌ها طی این مدت به سمت بورس رفته و بخشی دیگر در دست سرمایه‌گذارانی پارک شده که مترصد فرصت مناسب برای ورود به بازار هستند. در همین حال افرادی که سال گذشته در قیمت‌های بالاتر دلار خریده‌اند در انتظار نقطه‌ مناسب برای خروج هستند. آیا این فرصت برای خروج و سیو سود فراهم می‌شود؟ آیا دلار دوباره برای سرمایه‌گذاری جذاب خواهد شد؟

اینها سوالاتی است که اکنون در میان سرمایه‌گذاران بازار دلار مطرح است. کارشناسان تکنیکالی محدوده‌های مشخصی را به عنوان حمایت و مقاومت بازار مطرح می‌کنند. اما هیچکدام از سطوح مقاومتی در محدوده‌های جذابی که سال گذشته مطرح می‌شد، قرار نگرفته‌اند.

مجتبی دیبا کارشناس اقتصادی، ۴۶ هزار تومان را منطقه تعادلی برای قیمت دلار می‌داند. او در این باره به تجارت‌نیوز گفته است: «قیمت بسیار خوشبینانه برای اسکناس آمریکایی ۳۲ هزار تومان است. اما این در صورتی است که در مورد برجام، مذاکرات قوی و بسیار خوبی اتفاق بیفتد، دلار به کشور سرازیر شود و تنش‌ها به طور کامل از روابط سیاسی کنار روند.»

سود و زیان سرمایه‌گذاران با قیمت دلار

در حال حاضر خریداران دلار 60 هزار تومانی سال گذشته روی هر دلار دست کم 9 هزار تومان در ضرر هستند. حتی کسانی که دلار را در قیمت‌های پایین‌تر کانال 50 هزار تومانی خریده‌اند، یا در زیان هستند یا سود آنها به قیمت خرید، سر به سر شده است. این شرایط وضعیت ورود پول به بازار دلار را از جذابیت انداخته است.

از سوی دیگر، بازار دلار با فشار فزاینده بانک مرکزی روبروست و قیمت‌ها در این بازار به شدت سرکوب شده است. بانک مرکزی عملا عرضه اسکناس دلار با روش‌های مختلف به بازار را متوقف کرده و سرمایه‌گذاری دلاری را به بازار حوالجات و حساب‌های ارزی منتقل کرده است.

در همین حال نگاهی به انواع قیمت دلار در سایت صرافی ملی و بازار متشکل ارزی نشان می‌دهد این قیمت‌ها در حال سرکوب شدید هستند و روزانه تنها چند ده یا در بهترین حالت، چند صد تومان افزایش قیمت را تجربه می‌کنند. تمامی این رفتارها در بازار دلار نشان از درجا زدن مداوم قیمت‌هاست و چشم‌انداز مثبتی برای سرمایه‌گذاران این بازار ترسیم نمی‌کند.

اهمیت متغیر سیاسی برای قیمت دلار

در این میان باید به این نکته نیز توجه داشت که از سال گذشته بدین سو، بازار دلار به شدت تحت تاثیر سیگنال‌های سیاسی قرار گرفته و به واسطه بهبود روابط با همسایگان، با افت قیمت مواجه شده است. به ویژه اینکه ترمیم روابط سیاسی به همسایگان، مورد استقبال قدرت‌های بین‌المللی نیز قرار گرفته و چشم‌انداز بهتری از روابط بین‌المللی را ترسیم کرده است.

این روند امید برای بهبود شرایط اقتصادی و گشایش‌های تجاری را افزایش داده است. به این ترتیب اگرچه بانک مرکزی به سرکوب شدید قیمت دلار می‌پردازد اما در همین حال، بازوی سیاسی کشور نیز نقش بسزایی در کنترل قیمت دلار داشته است.

بر همین اساس می‌توان گفت در صورتی که رخداد خاصی در فضای سیاسی بین‌المللی و پارامترهای اقتصاد کلان اتفاق نیفتد، بازار دلار همچنان در رکود به سر برد و قیمت‌ها نیز در همین پله‌های نخست کانال پنجم نوسان کنند. اما گفته می‌شود اگر دلار بتواند از مقاومت 52 هزار تومان بگذرد مسیر خود را دست کم تا مقاومت بعدی که احتمالا 54 هزار تومان است ادامه خواهد داد.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: