پایگاه خبری خانه فوتبال:

تغییر در واریز سود سهام عدالت.سهام عدالت.سهام عدالت جهت کمک به معیشت مردم طراحی شد. سهام عدالت دارای سود است برای سهامداران.سود جذاب سهام عدالت به حساب مردم واریز می شود.خبرهای سهام عدالت را با ما دنبال کنید .

تغییرات در واریز سود سهام عدالت

پیمان حدادی گفت: سازمان بورس با اعضای هیئت مدیره شرکت‌هایی که در پرداخت سود سهام عدالت کوتاهی کنند، از طریق کمیته تخلفات برخورد خواهد کرد.

وی افزود: سود امسال سهام عدالت بیش از ۲ برابر سود پرداختی سال گذشته است. بر همین اساس شورای عالی بورس تصمیم گرفت سود را در دو مرحله پرداخت کند که مرحله اول تا پایان آذر ماه و مرحله دوم پایان اسفند ماه خواهد بود.‌

وی افزود: عمده شرکت‌های سهام عدالت، ملزم هستند تا پایان آذر ماه سود تقسیمی مجامع خود را به سهامداران عدالت پرداخت کنند. تاکنون برخی شرکت‌ها به صورت کامل و برخی دیگر تا پایان هفته و باقی شرکت‌ها قول داده‌اند تا پایان آذر ماه این سود را واریز کنند.

حدادی در پایان خاطرنشان کرد: عدد نهایی سود مرحله اول سهام عدالت بعد از پرداخت توسط شرکت‌ها مشخص و از طریق سامانه سجام به حساب سهامداران واریز خواهد شد. سازمان بورس با اعضای هیئت مدیره شرکت‌هایی که در پرداخت سود سهام عدالت کوتاهی کنند، از طریق کمیته تخلفات برخورد خواهد کرد.

اعلام ضرب الاجل به شرکت‌های سهام عدالت

سهام عدالت

براین اساس گفته شده است که امکان ارائه آمارها از سود وصول شده و اسامی شرکت‌هایی که سود را به طور کامل پرداخت نکرده‌اند، تا ابتدای هفته آینده وجود ندارد.

اکبر حیدری سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در پاسخ به سوالی در خصوص تاخیر رخ داده در پرداخت سود سهام عدالت گفت: در بحث پرداخت سود سهام عدالت طی سال‌های اخیر فراز و نشیب‌ها و مدل‌های مختلفی را تجربه کردیم. پرداخت سود سهام عدالت از سال ۱۳۹۶ و بابت عملکرد سال ۱۳۹۵ آغاز شد.

وی افزود: روند پرداخت سود تا سال ۱۳۹۸ توسط سازمان خصوصی‌سازی انجام می‌شد، پس از آن با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و آزادسازی سهام عدالت، سازمان خصوصی‌سازی دیگر مسئولیتی در این حوزه ندارد و ترتیبات مربوط به سهام عدالت در حال حاضر در بازار سرمایه پیگیری می‌شود. از سال ۱۳۹۸ تا امروز نیز می‌توانیم دو بازه زمانی را متصور شویم.

حیدری در ادامه گفت: بازه اول مربوط به سود عملکرد سال ۱۳۹۸ بوده است که در پرداخت آن تاخیراتی ایجاد شد چرا که برای اولین بار چنین فرآیندی به صورت متمرکز در بازار سرمایه رخ می‌داد و تجربه‌ای در این خصوص وجود نداشت. اما عملیات پرداخت سود سهام عدالت در اسفندماه سال گذشته مناسب بود و پرداخت‌ها به موقع و با سرعت بالا انجام شد.

دلیل این موضوع تشکیل یک کارگروه ویژه بود که کانون سهامداران عدالت استانی به عنوان نماینده ۳۰ میلیون نفری که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند در این کارگروه حضور داشت. اعضای دیگر این کارگروه شامل سازمان خصوصی‌سازی، سازمان بورس و نماینده وزیر اقتصاد و اتاق تعاون، سازمان بازرسی کل کشور و نماینده وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس بود که با همکاری آنها بسیاری از امور سهام عدالت بویژه بحث وصول و توزیع سود به موقع و منسجم انجام گرفت.

وی با بیان اینکه در سال جاری سود سهام عدالت تقریبا دوبرابر شده و به بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده است، گفت: نظارت بر عملکرد سرمایه‌پذیرهای سبد سهام عدالت به‌واسطه رصد کمیته مصوب شورای عالی بورس که دبیرخانه  آن در کانون مستقر است در افزایش بهره‌وری و سودآوری بی تاثیر نبوده و در امر برگزاری مجامع و شناسایی و تصویب سود قابل تقسیم نیز شرایط منظم‌تر بوده است. این موارد سبب شد تا پس از ارائه گزارش وضعیت سود شناسایی شده سرمایه‌پذیرها توسط رییس سازمان بورس به شورای عالی و با نظر رییس شورا و تصویب اعضا قرار بر این شد تا سود در دو مرحله پرداخت شود.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی اظهار کرد: این موضوع برخلاف روند سابق بود که همیشه سود در اسفندماه پرداخت می‌شد. در پایان سال معمولا فشار نقدینگی به بازار افزایش می‌یافت ضمن اینکه اضطرار مالی مردم نیز معمولا پیش از این بازه زمانی است. بنابراین مقرر شد سود در دو مرحله، یکی تا پایان پاییز و مرحله دیگر اواخر سال جاری یا اوایل سال بعد توزیع شود.

پیشنهاد تشکیل کارگروه ویژه برای تسریع وصول سود سهام عدالت

وی در مورد شرایط پرداخت دو مرحله‌ای سود سهام عدالت و الزامات تحقق آن گفت: این موضوع مستلزم مسئولیت‌پذیری و همکاری شرکت‌های سرمایه‌پذیر است. شرکت‌های سرمایه‌پذیر از چرخه سهام عدالت و چرخه خدمت به مردم جدا نیستند. انتظار این بود که پس از تصمیم شورای عالی بورس، شرکت‌های سرمایه‌پذیر متعهدانه برای جابجایی سود به حساب متمرکز اعلامی برنامه‌ریزی کنند.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی با اشاره به اینکه وقتی شرکت‌ها در مجمع سود قابل توزیع شناسایی می‌کنند پیش‌فرض این است که منابع این سود نزد شرکت‌ها موجود است، گفت: طبعا نباید مشکلی جهت انتقال آن وجود داشته باشد در نتیجه پس از کسر هزینه‌ها و یا افزایش سرمایه سود قابل توزیع باید در حساب شرکت‌ها موجود باشد و تنها یک کارسازی باید انجام شود. لذا تعلل در انتقال حق‌السهم شرکت‌های سرمایه‌پذیر از سود سهام عدالت به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی توجیهی ندارد اما متاسفانه تا هفته گذشته علیرغم اعلام رسمی مصوبه شورای عالی بورس از سوی  وزیر محترم  مبنی بر برنامه‌ریزی برای پرداخت یک مرحله از سود زودتر از موعد معمول و پیگیری‌هایی که از سوی کانون  و البته سازمان بورس انجام شده است، شرکت‌های کمی سود تعیین شده را واریز کردند.

حیدری گفت: در حال حاضر پیگیری‌های موثری از سوی سازمان بورس آغاز شده است و ضمن اینکه بنا به تاکید هیات مدیره در کانون سهام‌ عدالت نیز مقرر شد به شرکت‌های سرمایه‌پذیر تاکید و پیگیری گردد که در پرداخت سود تسریع کنند، پیشنهاد تشکیل یک کمیته ویژه‌ در سازمان بورس نیز ارائه شده تا هر چه سریع‌تر انتظار مردمی که برای پرداخت سود وجود دارد، محقق شود.

وی تاکید کرد: امیدوار هستیم که با همت جمعی و همکاری مسئولانه ی سرمایه‌پذیرها در همان بازه زمانی تعیین شده(پایان پاییز) یا نهایتا با تاخیر اندکی مرحله اول  سود سهام عدالت پرداخت شود. سازوکارهای پرداخت آماده است و تنها بحث وصول سود از سوی شرکت‌های سرمایه‌پذیر مطرح است. این موضوع نیز به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در پاسخ به سوالی در مورد رقم سودی که تا کنون وصول شده است، گفت: مسئولیت وصول و جمع‌آوری سود سهام عدالت، به عنوان کارگزار توزیع سود، با شرکت سپرده‌گذاری مرکزی است و اطلاعات و آمار مربوط را این شرکت در اختیار دارد. پیشنهاد ما این است که اسامی شرکت‌هایی که به موقع سود مردم را پرداخت کردند اعلام شود تا به نوعی از مسئولیت پذیری آنها تقدیر شود.

با توجه به اینکه پرداخت این سود می‌تواند کمکی حداقلی برای رفع اضطرار معیشتی مردم باشد و رقم آن نیز نسبت به سال گذشته دوبرابر شده است، لازم است مدیران سرمایه‌پذیرها متعهدانه با مسئولان امر برای پرداخت سود در موعد اعلامی همکاری کنند.

شرایط ویژه سهام‌داران عدالت

وی در پاسخ به سوالی در مورد مهلت هشت ماهه شرکت‌ها برای پرداخت سود گفت: در قانون ذکر شده که شرکت‌ها می‌توانند تا بازه زمانی هشت ماهه نسبت به پرداخت سود اقدام کنند. به این معنا که زمان پرداخت سود می‌تواند یک روز پس از مجمع باشد و یا روز آخر ماه هشتم. طبیعتا سهام عدالت شرایط متفاوت و منحصر به فردی داشته و جامعه هدف سود سهام عدالت شرایط ویژه‌ای را نسبت سایر سهام‌داران بازار سرمایه دارند که باید مدنظر مدیران شرکت‌های بورسی باشد.

ضمن اینکه شورای عالی بورس مصوبه صادر کرده است و شرکت‌های سرمایه‌پذیر باید از آن تمکین کنند. اقداماتی نیز که در این خصوص انجام می‌شود یک همکاری متعهدانه و ناظر بر رضایت عمومی است. در نتیجه فارغ از این موضوع که این کار تکلیف قانونی هست یا نیست، شرکت‌ها باید تلاش کنند تا این امر محقق شود.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: