پایگاه خبری خانه فوتبال:

تغییر در واریز مرحله دوم سود سهام عدالت.سهام عدالت جهت کمک به معیشت مردم طراحی شد. سهام عدالت دارای سود است برای سهامداران.سود جذاب سهام عدالت به حساب مردم واریز می شود.خبرهای سهام عدالت را با ما دنبال کنید .

صفر تا صد واریز مرحله دوم سود سهام عدالت|جاماندگان چه می‌شوند؟

۴۹ میلیون سهامدار سهام عدالت در کشور وجود دارد و در تازه‌ترین خبر حسین قربان‌زاده رئیس سازمان خصوصی‌سازی وعده واریز مرحله دوم سود سهام عدالت را تا پایان سال جاری به سهامداران داد. بر این اساس، مجموع عملکرد سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۶۰ هزار ملیارد تومان تخمین زده شده بود که در مرحله نخست از این میزان، ۳۰ هزار میلیارد تومان سود به واجدان دریافت سود سهام عدالت در اوایل مهر ماه سال جاری پرداخت شد. این واریزی در مرحله دوم آن نیز به مبلغ حدودی ۳۰ هزار میلیارد تومان تا انتهای سال جاری به حساب صاحبان سهام عدالت پرداخت خواهد شد.
براساس آخرین تغییرات در بورس، ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزارتومانی با احتساب و اعمال تمام افزایش سرمایه های شرکت های بورسی به ۹ میلیون۱۴۹ هزار  و ۹۵۴ تومان رسید. همچنین لازم به ذکر است که ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزارتومانی دارندگان این سهام به۹ میلیون و ۷۹۱ هزار و ۴۱۶ تومان رسید.

آخرین وضعیت جاماندگان سهام عدالت 
زمان زیادی از وعده مدیران اقتصادی درباره تخصیص سهام عدالت جدید به مردم می‌گذرد. از وزیر اقتصاد گرفته تا مدیران بورسی و حتی سازمان برنامه بودجه نیز خبر دقیقی در این رابطه اعلام نمی‌کنند. قربان زاده رئیس سازمان خصوصی‌سازی با اما و اگرهایی عنوان کرد که اگر جلسه شورای عالی سیاست‌های اصل ۴۴ که از سه قوه در آن عضو هستند (که البته امسال تنها یکبار جلسه آن‌ها تشکیل شده است) تا پایان سال تشکیل شود و فرصتی اگر باقی بماند امکان تخصیص سهام عدالت به جاماندگان وجود دارد. در صورتی که این جلسه برگزار شود و ایراد هیات تطبیق مجلس رفع شود امکان تخصیص سهام برای مشمولان کمیته امداد و بهزیستی حدود ۳.۵ میلیون نفر تا پایان امسال وجود خواهد داشت.

چه کسانی در دسته جاماندگان سهام عدالت قرار گرفتند؟

افرادی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کل کشور، ۳ دهک اول درآمدی جامعه و ایثارگران هستند، در دسته جاماندگان سهام عدالت قرار می‌گیرند و طبق مصوبه‌ای که هیات دولت تصویب کرد، مشمول دریافت سهام عدالت شدند، اما با اینکه اختصاص سهام عدالت جدید در قانون بودجه در نظر گرفته شده است اما باز متن بودجه به اصلاح نیاز دارد و در نوبت بررسی قرار گرفته است. با این حساب در صورتی که این مصوبه اصلاح شود و بعد از آن ابلاغ صورت بگیرد، سهام عدالت به جاماندگان تخصیص داده خواهد شد.

در این خصوص شهبازی یکی از نماینده‌های  مجلس نیز تاکید کرد: پیرامون اختصاص سهام عدالت به مشمولان جدید هیچ مانعی برای دولت وجود ندارد و حتی این تصمیم از طرف خود دولت است تا واگذاری این سهام دولتی به واجدان انجام شود. مجید عشقی رئیس سازمان بورس اما در این زمینه توپ را به زمین سازمان خصوصی سازی انداخت و تاکید کرد که هیچ لیستی در مورد جاماندگان سهام عدالت به بورس تحویل داده نشده است اما این سازمان در صدد است که این وعده دولت عملی شود.

آیا جاماندگان سهام عدالت باید اینترنتی ثبت نام کنند؟

اکبر حیدری سخنگوی کانون سهام عدالت در این رابطه گفت: در مورد جاماندگان سهام عدالت اگر جایی به ثبت نام اینترنتی و از این قبیل اقدامات اشاره شده بود، کذب محض است و در این زمینه تا امروز هیچ اطلاعیه‌ای مبنی بر ثبت نام عمومی و اینترنتی سهام عدالت اعلام نشده است. روش شناسایی و رصد مشمولان سهام عدالت جدید از طرف دستگاه‌های مربوط و طبق دهک‌بندی میزان درآمد افراد انجام خواهد شد.

دستور اعطای سهام عدالت به این گروه ها

 سهام عدالت

معاون اول رئیس‌جمهور مصوبه اعطای سهام عدالت به افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و همه افراد واجد شرایط را ابلاغ کرد.
محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور روز یکشنبه مصوبه هیات وزیران در خصوص اجرای بند (الف) تبصره (۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور را که به پیشنهاد معاونت حقوقی رییس جمهور به تصویب رسیده است، ابلاغ کرد.

در بند (الف) تبصره (۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور آمده است که دولت موظف است از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت یا شرکتهای دولتی در بنگاههای قابل واگذاری در هر بازار موضوع گروه(۱) و (۲) ماده(۲) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم(۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، نسبت به واگذاری سهام عدالت به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، مددجویان سازمان بهزیستی کل کشور و کلیه افراد واجد شرایط طبق قانون نحوه اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی اقدام کند.

 اکبر حیدری در مورد اختصاص سهام عدالت به جا ماندگان دو دهک کم درآمد کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی اظهار داشت: هیأت تطبیق مقررات دولت ایرادی به مصوبه اختصاص سهام عدالت به جاماندگان گرفته است که باید این ایراد برطرف شود.

وی افزود: با توجه به ایراد وارده به مصوبه دولت بعید می‌دانم که تا قبل از پایان سال جاری سهام عدالت به جاماندگان دو دهک کم درآمد اختصاص یابد. البته جزئیات آن را سازمان خصوصی‌سازی بهتر می‌داند.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در پاسخ به اینکه مرحله دوم سود سهام عدالت تا چه زمانی پرداخت می‌شود؟ گفت: مسئولیت وصول، تجمیع و توزیع سود سهام عدالت بنابر مصوبه شورای عالی بورس برعهده شرکت سپرده‌گذاری و تسویه وجوه است و آن شرکت مکلف است مبالغ سود را از شرکت‌های سرمایه‌پذیر وصول کند و به همه سهامداران در روش مستقیم یا روش غیر مستقیم واریز کند.

حیدری اضافه کرد: کل سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ شرکت‌های سرمایه‌پذیر حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان است که در مرحله اول نیمی از آن یعنی ۳۰ هزار میلیارد تومان به حساب ذی‌نفعان واریز شد و مرحله دوم سود باید تا آخر سال جاری تجمیع و به حساب ذی‌نفعان سهام عدالت واریز شود و اگر تا آخر سال محقق نشد باید در ابتدای سال ۱۴۰۲ پرداخت شود.

وی تصریح کرد: جزئیات مبالغ وصول سود و تجمیع آن و اینکه تا آخر اسفند سود واریز می‌شود در اختیار شرکت سپرده‌گذاری است، اما باید طبق قانون در مهلت مقرر تا پایان سال سود پرداخت شود.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در مورد اینکه به گفته برخی مدیران شرکت سپرده‌گذاری باوجود مکاتبه با شرکت‌های سرمایه‌پذیر برخی از آن‌ها از واریز سود شانه خالی می‌کنند، گفت: ابزار قانونی برای پیگیری وصول سود سهامداران عدالت وجود دارد و اگر شرکتی همکاری نکرد، شرکت سپرده‌گذاری می‌تواند به نهاد‌های بالادستی گزارش دهد و طبق قانون با آن شرکت‌ها برخورد می‌شود.

حیدری گفت: براساس قانون تجارت، از تاریخ تصویب سود شرکت‌ها در مجامع عمومی تا توزیع آن نباید بیش از ۸ ماه بگذرد و، چون این سود مربوط به عملکرد سال ۱۴۰۰ حداکثر زمان قانونی برای واریز سود پایان اسفند سال جاری است.

وی در مورد اینکه آیا نمایندگان سهام عدالت در مجامع شرکت‌های سرمایه‌پذیر حضور پیدا می‌کنند؟ عنوان کرد: کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی به نمایندگی از سهامداران عدالت در روش مدیریت غیر مستقیم در مجامع شرکت‌ها حضور پیدا کرده و اعمال رأی و نظر می‌کنند و تاکنون هیچ مجمعی نبوده است که بدون حضور نماینده سهامداران عدالت در شرکت‌های سرمایه‌پذیر برگزار شود.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت ادامه داد: کانون شرکت‌های استانی به نمایندگی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در مجامع شرکت‌ها حضور پیدا می‌کنند، چون مطابق مصوبه شورای عالی بورس در دوره انتقالی بعد از آزادسازی سهام عدالت مقرر شده است تا زمان اصلاح آیین‌نامه یک کارگروه سه نفره مرکب از نماینده کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، یک نفر نماینده وزارت ا‌قتصاد و یک نفر عضو حقیقی شورای عالی بورس برای حضور در مجامع و تعیین نماینده‌ها در کرسی هیأت مدیره شرکت‌های سرمایه‌پذیر اقدام کنند. دبیرخانه کارگروه هم در کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی مستقر است.

حیدری تصریح کرد: تاکنون در همه مجامع عمومی شرکت‌های سرمایه‌پذیر نماینده کانون حضور داشته و امور نظارتی و مدیریتی به نمایندگی از سهامداران را انجام داده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا به صرف نماینده کانون سهام عدالت، امور حرفه‌ای‌گری در شرکت‌های سرمایه‌پذیر رعایت می‌شود؟ اظهار داشت: در حوزه معرفی نمایندگان سهام عدالت در شرکت‌های سرمایه‌پذیر حرفه‌ای‌گری و اصول حاکمیت شرکتی و قواعد حاکم بر شرکت‌های بورسی رعایت می‌شود و اعضای معرفی شده برای هیأت مدیره شرکت‌های سرمایه‌پذیر باید به تأیید سازمان بورس برسند.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تأکید کرد: تمهیداتی اتخاذ شده است که افراد کارآمد، حرفه‌ای و متخصص در مجامع شرکت‌ها حضور یابند و علاوه بر آن برمبنای ضوابط کارگروه باید یک فرد اصلح در شرکت‌های سرمایه‌پذیر انتخاب شود بنابراین در این زمینه وسواس و دقت می‌شود هم صلاحیت فنی و هم صلاحیت عمومی افراد رسیدگی می‌شود و افراد معرفی شده باید بتوانند صلاحیت‌های لازم از سازمان بورس را اخذ کنند و سپس در شرکـت‌های سرمایه‌پذیر مستقر می‌شوند.

حیدری گفت: از طرفی کسانی که به نمایندگی از سهامداران عدالت در هیأت مدیره شرکت‌های سرمایه‌پذیر حاضر می‌شوند، باید به صورت منظم به کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی گزارش بدهند و تاکنون خوشبختانه هیچ صندلی هیأت مدیره مربوط به سهام عدالت در شرکت‌ها خالی نمانده است.
وی تأکید کرد: ممکن است فرد معرفی شده خارج از اعضای کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی باشد، اما باید ضوابط حرفه‌ای و گذراندن صلاحیت عمومی و تخصصی رعایت شود تا خللی به حرفه‌ای‌گری و حاکمیت شرکتی وارد نشود.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: