پایگاه خبری خانه فوتبال:

مرحله جدید فروش فوق العاده ایران خودرو در اسفند ماه آغاز می شود.فروش فوق العاده ایران خودرو دارای شرایط خاصی است.بزرگترین عرضه و فروش فوق العاده ایران خودرو صورت خواهدگرفت. فروش فوق العاده ایران خودرو با خودروهای محبوب انجام می شود. ایران خودرو با آئین نامه جدید خودرو می فروشد.

قیمت جدید خودروی ایرانی ایران خودرو

خودروی تارا توانست قیمت خود را به یک میلیارد تومان برساند.
تارا با گیربکس اتوماتیک اولین خودرویی است که به باشگاه خودروهای میلیاردی وارد شد.
 این خودرو داخلی در هفته دوم اسفندماه سال جاری با جهشی حول و حوش ۱۲۰ میلیون تومانی به نسبت هفته اول اسفندماه امسال قیمت خود را به یک میلیارد تومان رساند. به عبارت دیگر تارا با گیربکس اتومات طی هفت روز رشد قیمتی حدود ۱۳ درصدی را تجربه کرده است.

ایران خودرو

تلخ اما واقعی: تارای بدلی میلیاردی «ایران‌خودرو» گرانتر از مدل اصل فرانسوی!

تارا ماشینی که بر اساس مهندسی معکوس از پژوی ۳۰۱ فرانسوی ساخته شده ، حالا از خودروی اصلی ۶۵۰۰ دلار گرانتر است!

به تازگی تارا اتوماتیک به مرز قیمتی ۱ میلیارد تومان رسیده و دوباره تعجب همه‌مان را بعد از خبر یک میلیاردی شدن پژو ۲۰۷، برانگیخت. تارا که در خوشبینانه‌ترین حالت مدل مهندسی معکوس شده از پروژه ناتمام ایران خودرو با شرکت فرانسوی پژو برای پژوی اقتصادی ۳۰۱ است.

ایران خودرو

در اواسط دهه ۹۰ بود که ایران خودرو تصمیم داشت پژو ۳۰۱ را در بازار ایران برند کند.قراردادی بسته شد تا این ماشین جای پرشیا و خانواده پژو ۴۰۵ را بگیرد.روی کار آمدن ترامپ ، شکست برجام و خروج خودروساز فرانسوی اما این پروژه را با شکست روبرو کرد تا ایران خودرو دست به مهندسی معکوس بزند.آنها پلتفرم تارا را بر اساس پلتفرم اولیه ۳۰۱ طراحی کردند و باب از طراحی نقاطی از اتاق مثل چراغ‌ها و تغییرات جزئی در بخش های داخلی، به نام تارا آماده و به بازار فرستادند و حالا با دلار مرز ۵۰ هزار تومانی بین ۱۹ تا ۲۰ هزار دلار قیمت دارد؛در حالی که پژو ۳۰۱ در مارکت امارات قیمتی حدود ۴۹۹۰۰ درهم یعنی ۱۳ هزار و ۵۰۰ دلار دارد! این یعنی حداقل ۶۵۰۰ دلار ارزان‌تر از رقیب ایرانی‌اش!

ایران خودرو

پژو ۳۰۱ در سال ۲۰۱۲ در اسپانیا آغاز شد و سپس تولید آن‌ در سال ۲۰۱۳ در چین و ۲۰۱۴ در نیجریه آغاز گردید.

فروش پژو ۳۰۱ در نوامبر ۲۰۱۲ در ترکیه آغاز گردید و پس از آن به بازار کشورهای غرب آسیا، آفریقا، آمریکای لاتین و اروپای شرقی وارد شد. از آن‌جایی‌که پژو ۳۰۱ ویژه بازارهای ضعیف و درحال توسعه طراحی شده بود، در اروپای غربی ارائه نشد.

پلتفرم به کار رفته در تارا، PF۱ گروه PSA نام دارد.

مشخصات انحصاری ۳۰۱

پیشرانه ۱.۶ لیتری ۴ سیلندر ساخت پژو، ۱۱۵ اسب‌بخار قدرت و ۱۵۰ نیوتون‌متر گشتاور تولید می‌کند.

این یعنی روی کاغذ،پژو ۳۰۱ از تارا قوی‌تر است.

در عمل هم همینطور است.

پیشرانه نصب شده در تارا همان TU۵+ است که در N مدل دیگر ایران‌خودرو نصب شده و تغییرات جزئی را تجربه کرده است!

از نظر امکانات هر دو خودرو در سطح و اندازه هم هستند و استثنائا این‌بار به تساوی رسیدیم!

متریال و جزئیات مونتاژی در مدل فرانسوی ۳۰۱ بسیار بهتر از مدل ایرانی آن است.

ایران خودرو

کیفیت و جنس مواد بکار رفته در کابین تارا مثل کیفیت دکمه‌ها و آیکون‌های نصب شده روی آنها، با عیوب بسیاری همراه است که به دلیل حوصله‌سر بر شدن مقاله،به آن اشاره نمی‌کنیم!

اما بحث طراحی و بدنه؛خب قطعا و واضحا طراحی منظم و اصولی پژو ۳۰۱ را به تارایی که قصد دارد خودش را اقتصادی نشان ندهد ولی به دلیل فرم ساده بدنه‌اش،نمی‌تواند،ترجیح می‌دهیم.

می‌توانید بررسی دقیق طراحی تارا در این مقاله مطالعه کنید:

از نظر مقاومت،پژو ۳۰۱ توانست در سال ۲۰۱۹ از طرف موسسه تست تصادف لاتین‌انکپ ۳ ستاره دریافت کند.

تارا چه ویژگی‌هایی ایمنی دارد؟

ایران خودرو

اما ایران‌خودرو با وجود مانور زیاد روی بحث ایمنی تارا،به این سئوال پاسخ نداده که تارا دنده‌ای چگونه با حذف ۲ ایربگ از ۴ ایربگی که در پژو ۳۰۱ وجود دارد،می‌خواهد به سطح ایمنی پژو ۳۰۱ و حتی بالاتر(طبق ادعای شرکت) برسد؟

ایران خودرو

نکته‌ی دیگر اینکه اخیرا در فضای مجازی از ضعف ورق‌های فلزی به کار رفته در قسمت‌های مختلف تارا و صاف کردن تورفتگی در با یک انگشت و حواشی دیگر خبر می‌دهند.

اینکه تصاویر و فیلم‌های کوتاه و تقطیع شده‌ای از تست تصادف تارا تاکنون منتشر شده،به ابهامات و سئوال‌های ما می‌افزاید.

پس ما در این بخش هم شاهد برد تقریبا قاطعانه پژو ۳۰۱ هستیم.

این یعنی به لطف انحصار، مدل بدلی خودروی ۳۰۱ ، در ایران خودرو قیمتی ۵۰ درصد گرانتر از مدل اصل آن دارد! آن هم با اختلاف قیمتی ۶۵۰۰ دلاری یا به عبارتی ۳۲۵ میلیون تومان!

ایران خودرو

در خارج از کشور شما با در دست داشتن حدود ۲۰ هزار دلار،قادر به خرید خودروهایی مثل هیوندای ونیو،کیا سول،نیسان کیکس،هیوندای اکسنت،نیسان ورسا،کیا ریو و سراتو و بسیاری دیگر هستید که به بهتر است به مقایسه آنها با تارا نپردازیم،چون نتیجه واضح است.

البته این نکته‌ را هم در نظر داشته باشید که پژو ۳۰۱ و ایکو تارا سطحی معادل سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ را دارند،اما این خودروهایی که نام بردیم،همگی با مدل‌های ۲۰۲۳ عرضه شده‌اند،یعنی جدیدترین حالت ممکن!

لیست قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو ویژه اسفند ۱۴۰۱

شرکت ایران خودرو قیمت کارخانه‌ای 26 محصول خود ویژه اسفندماه 1401 را اعلام کرده است. قیمت‌های این شرکت نسبت به ماه قبل تغییری نداشته است.
ایران خودرو

شرکت ایران‌خودرو درنظر دارد تا پایان سال در مجموع ۲۹۵۰۰ عرضه کند.

بر اساس جدولی که گروه صنعتی ایران خودرو منتشر کرده است، تا پایان سال طی پنج هفته 2000 دستگاه تارا دستی، 2000 دستگاه تارا اتومات، 3500 دستگاه پژو207 تیپ5، ده‌هزار دستگاه پژو207 اکسل کاسه‌ای، 2000 دستگاه پژو207 اتومات سقف‌فلزی، 5000 دستگاه دناپلاس دستی، 3000 دستگاه دناپلاس توربو اتومات و 2000 دستگاه هایما در بورس کالا عرضه خواهد شد.

مدل خودرو‌های تحویلی ۱۴۰۲ خواهد بود و هر کد ملی حقیقی مجاز به ثبت سفارش بر روی یکی از کد‌های عرضه شده در تاریخ عرضه و برای یک خودرو است.
خریداران باید ۱۸ سال تمام را داشته و اشخاصی که در عرضه‌های قبلی و از ابتدای سال ۱۳۹۸ از شرکت‌های خودروسازی موفق به خرید خودرو سواری شدند امکان ثبت سفارش ندارند.ایران خودروعرضه خودرو در بورس سال آینده هم ادامه دارد

 

از سوی دیگر طبق مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه سال 1402عرضه خودرو در بورس کالا سال آینده ادامه خواهد داشت. اخیرا شورای عالی بورس اعلام کرده بود که تمامی خودروهای تولید داخل باید در بورس کالا عرضه شوند و این عرضه در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.

در همین زمینه شرکت ایران خودرو نیز اعلام کرد تا پایان سال تعداد ۲۹ هزار و ۵۰۰ دستگاه از انواع خودروهای خود را در بورس کالا عرضه خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، خودروهای تارا اتوماتیک، پژو ۲۰۷ تیپ ۵، پژو ۱۰۷ اکسل کاسه‌ای، پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف فلزی، دنا پلاس دستی اکسل کاسه‌ای، دنا پلاس توربو اتوماتیک و گروه ‌هایما از انواع خودروهای عرضه شده در هفته‌های آینده خواهند بود.

عرضه خودروهای وارداتی ایران خودرو خارج از بورس کالا

البته درباره خودروهای وارداتی در حالی که در آیین‌نامه واردات تاکید شده بود که خودروهای وارداتی صرفاً در بورس کالا عرضه خواهند شد و فروش آنها از مسیر بورس کالا است؛ هیئت دولت، هفته گذشته، این موضوع را حذف کرد.طبق مصوبه جدید عبارت «خودروهای وارداتی صرفاً در بورس کالا عرضه می‌شود» از بند ٢ آیین‌نامه واردات حذف شد؛ بر این اساس احتمالا فروش خودروهای وارداتی دیگر تنها از مسیر بورس کالا نخواهد بود.

ایران خودرو|مصوبه ابهام‌برانگیز دولت درباره خودروهای مناطق آزاد

از طرفی دولت با پیشنهاد وزارت صمت درباره صدور مجوز تردد خودروهای مناطق آزاد با پلاک ملی در سراسر کشور موافقت کرد.

به گزارش ایسنا، براساس ابلاغیه مصوبه هیئت وزیران در رابطه با شیوه پلاک‌گذاری ملی و تردد در سرزمین اصلی خودروهای مجاز به تردد در مناطق آزاد تجاری- صنعتی، مصوب شده است: «طبق مقررات موجود خودروهایی که مجاز به تردد در مناطق آزاد تجاری- صنعتی هستند، مشروط به پرداخت کلیه عوارض و بدهی‌های مربوطه و حقوق ورودی (مشتمل بر حقوق گمرکی و سود بازرگانی مصوب) مجاز به پلاک‌گذاری ملی و تردد در سرزمین اصلی باشند.»

ظاهرا این اقدام برای افزایش عرضه خودرو در داخل کشور صورت گرفته است اما برخی معتقدند این اقدام دولت با مصوبه قبلی مبنی بر ممنوعیت ورود خودروهای بالای 2500 سی‌سی به داخل کشور منافات دارد.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: