پایگاه خبری خانه فوتبال:

خبر خوش برای معلمان.کارت ویژه معلمان از طرف دولت.معلمان قدرت خرید بیشتری پیدا می‌کنند.معلمان غافلگیر می شوند؟ معلمان ثبت نام کنند.

ثبت‌نام طرح تواناکارت فرهنگیان و معلمان آغاز شد

امکان ثبت درخواست تواناکارت برای  فرهنگیان از طریق پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش وارد فاز عملیاتی شد. با فعال شدن این خدمت، امکان ثبت درخواست برای فرهنگیان استان‌های کردستان، مرکزی، یزد، فارس، ایلام، سیستان و بلوچستان، اردبیل، و خوزستان به صورت آزمایشی فراهم شده است. به این ترتیب فرهنگیان این استان‌ها می‌توانند با مراجعه به درگاه my.medu.ir بخش خدمات رفاهی، نسبت به ثبت درخواست، و دریافت کارت مجازی توانا از طریق آیکون «توانا» اقدام کنند.

طرح صدور کارت خرید اعتباری توانا با هدف افزایش توان خرید فرهنگیان در چارچوب تفاهمنامه منعقده فیمابین وزارت آموزش و پرورش با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از آذرماه ۱۴۰۱ به صورت آزمایشی در برخی از استان‌ها راه‌اندازی شده است و از اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ با پیوستن سایر استان‌ها به این طرح، در سطح کشور عملیاتی می‌شود. این طرح با تلاش مشترک مرکز توسعه آموزش مجازی، فناوری و امنیت اطلاعات، و معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع (اداره‌کل رفاه و پشتیبانی و اداره‌کل مالی و ذیحسابی) وزارت آموزش و پرورش طی ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۱ و ابتدای ۱۴۰۲ به نتیجه رسیده است.

معلمان

با استفاده از کارت اعتباری توانا که پیرو ثبت درخواست فرهنگیان در پنجره واحد آموزش و پرورش (my.medu.ir) صادر می‌شود، امکان خرید اقساطی کالا و خدمات در قالب کسر از حقوق از فروشگاه‌های طرف قرارداد شبکه توانا فراهم شده است. این کارت به صورت مجازی در قالب نرم‌افزار موبایلی توانا در دسترس متقاضیان قرار می‌گیرد و برای خرید از فروشگاه‌های اینترنتی یا حضوری قابل استفاده است.

اپلیکیشن توانا و آشنایی با قابلیت‌های آن از طریق آیوکن توانا در پنجره واحد آموزش و پرورش، و همچنین از طریق پورتال اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش (medu.gov.ir، ذیل منوی خدمات الکترونیک) قابل دانلود است.

از جمله مزایای کارت اعتباری توانا، امکان خرید اعتباری کالا و خدمات با تقسیط بلندمدت بدون نیاز به چک و ضامن یا بلوکه شدن پول در بانک، و پرداخت آن از محل حقوق و مزایای ماهیانه است. همچنین تخصیص هدفمند و یکپارچه بن‌های مناسبتی یا طرح‌های توزیع کالا و خدمات (بن پوشاک، بن سفر، و ...) در قالب سامانه توانا قابل انجام است. امکان استفاده از کیف پول الکترونیکی نیز از دیگر مزایای این سامانه برای جامعه مخاطبان فرهنگی است.

در خرید اعتباری با کارت توانا، پس از انجام خرید در ماه جاری، بر اساس درخواست متقاضی تسویه یکباره‌ مبلغ خرید از حقوق ماه بعد، یا تسویه اقساطی در انتهای هر ماه (تا زمان اتمام اقساط) اتفاق می‌افتد. میزان اعتبار هر متقاضی متناسب با دریافتی ماهانه وی (طی اعلام واحدهای ذیحسابی به سامانه توانا) تعیین می‌شود و مبلغ کل اقساط ماهانه وی می‌تواند تا سقف اعتبار اعلام شده افزایش یابد.

فروشگاه‌های طرف قرارداد طرح توانا دسته‌های مختلفی از کالا و خدمات را در سطح کشور شامل می‌شوند که از آن جمله می‌توان به فروشگاه‌های زنجیره‌ای (همچون افق کورورش و اُکالا)، موبایل و کالای دیجیتال، لوازم خانگی، پزشکی و رفاهی، رستوران و گردشگری، و خدمات بیمه‌ای اشاره کرد. همچنین قرارداد تواناکارت با فروشگاه‌های زنجیره‌ای اتکا و فروشگاه اینترنتی دیجیکالا منعقد شده و پیاده‌سازی فنی آن برای پیوستن به سامانه توانا تا خردادماه ۱۴۰۲ عملیاتی خواهد شد. لیست کامل فروشگاه‌های طرف قرارداد از طریق اپلیکیشن توانا و همچنین در پورتال اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش (medu.gov.ir، ذیل منوی خدمات الکترونیک) قابل مشاهده است.

فرهنگیان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به پورتال اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش (medu.gov.ir، ذیل منوی خدمات الکترونیک) یا پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش (my.medu.ir) مراجعه کنند.

پرداخت بخشی از مطالبات معلمان؛ به زودی

سرپرست وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: معلمان مطالباتی هم از ما دارند و به هر میزان که بتوانیم در همین روزهای اخیر از مطالباتشان پرداخت می‌کنیم.

صحرایی درباره آخرین وضعیت بدحالی دانش آموزان در برخی مدارس گفت: مدارس اکنون در وضعیت پایداری هستند. مدرسه هراسی استراتژی دشمنان ملت ایران است، زیرا مدرسه است که آینده را می‌سازد. ما از این مرحله عبور کرده‌ایم. آخرین گزارش من تا هفته گذشته، چهار مدرسه در کل کشور بود. اتفاق خاصی هم نمی‌افتد و یک جورعملیات روانی است. خوشبختانه والدین ما خوب عمل کردند و دشمن بداند هر تحریکی علیه این ملت به یک فرصت برضد خود آنها تبدیل خواهد شد.

رتبه‌بندی متفاوت معلمان با وجود مستندات و مدارک مشابه

ارکانی با اشاره به بررسی های مجلس از دلایل نارضایتی معلمان از رتبه‌بندی نیز عنوان کرد: ارزیاب‌های انتخاب شده برای استان‌ها در طرح رتبه‌بندی از استان‌های دیگر بوده‌اند به همین دلیل در نبود شناخت از عملکرد این معلمان، ارزیابی به نحو درست انجام نشده و مواردی وجود دارد که دو معلم با مستندات یکسان رتبه‌های متفاوت داشته‌اند که قابل توجیه و منطقی نبوده و دریافتی حقوقی آن‌ها نیز متناسب با این رتبه‌بندی نامناسب پرداخت شده است.

در واقع انتخاب ارزیاب های بدون شناخت از استانهای دیگر باعث شد تا خشت رتبه بندی از همان ابتدا کج گذاشته شود.

وی با بیان اینکه احساس تبعیض از اجرای تبعیض برای معلمان دردناک‌تر است، تصریح کرد: بی‌عدالت، شاخص‌های غیردقیق و برخوردهای سلیقه‌ای در اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان انجام شده و اجرای کار به صورت برآوردی و تقریبی انام شده است.

اجرای نامطلوب قانون رتبه‌بندی معلمان

احسان ارکانی، عضو کمیسیون ویژه جهش تولید در گفتگو با نبض بازار با بیان اینکه اجرای نامطلوب رتبه‌بندی زمینه نارضایتی در میان فرهنگیان را فراهم کرده است، اظهار کرد: ساماندهی بحث رتبه‌بندی، مطالبات معلمان و جامعه فرهنگی کشور است. این در حالی است که بحث رتبه‌بندی سالیان متمادی جزو خواسته‌ها و مطالبات آن‌ها بوده است.

از هر ۱۰ معلم ۹ نفر از اجرای رتبه‌بندی ناراضی هستند

عضو کمیسیون تلفیق مجلس با بیان اینکه مجلس با همراهی دولت قانون رتبه‌بندی معلمان را تصویب کرده است، عنوان کرد: در مرحله تبیین و اجرای آئین‌نامه این قانون به گونه‌ای عمل شده که از هر ۱۰ معلم ۹ نفر از اجرای رتبه‌بندی ناراضی هستند.

معلمانی با سابقه ۲۸ ساله رتبه ۲ کسب کرده‌اند

ارکانی با بیان اینکه معلمان با هم همکار هستند و مستندات خود را که در موارد بسیاری به هم نزدیک است را با هم مقایسه کرده‌اند، عنوان کرد: برخی معلمان با ۶ سال سابقه کاری رتبه ۴ دریافت کرده و معلمانی نیز هستند که با سابقه ۲۸ ساله و دارابودن تشویق‌ناهه‌های متعدد تنها رتبه ۲ دریافت کرده‌اند.

شاخص‌های رتبه‌بندی باید آنقدر دقیق باشد که معیارهای عددی جایگزین شود

وی خاطرنشان کرد: امسال اولین تجربه وزارت آموزش و پرورش در اجرای طرح رتبه‌بندی بوده و شاید این اشکالات تاحدودی طبیعی باشد. این وزارتخانه باید در آئین‌نامه اجرایی این قانون بازبینی کاملی انجام دهد. شاخص‌ها باید آنقدر دقیق باشند که دیگر اعتراضی برای آن وجود نداشته باشد و معیارهای دقیق عددی جایگزین آن شود.

فرصت ۶ ماهه وزارت آموزش و پرورش برای تصویب آئین‌نامه رتبه‌بندی

ارکانی عنوان کرد: قانون رتبه‌بندی معلمان با وجود کش و قوس‌های فراوان و مخالفت‌هایی که از سوی سازمان برنامه و بودجه برای آن وجود داشت سال گذشته مصوب شد و یک بازه زمانی ۶ ماهه وجود داشت تا وزارت آموزش و پرورش آئین‌نامه آن را مصوب و اجرایی کند، اما نقصان‌هایی در این مسیر به وجود آمد. یک فاصله ۵ ماهه برای تصویب آئین‌نامه و انتخاب ارزیاب‌ها طی شده و ناگهان رتبه‌ها اعلام شد که با اعتراض‌های زیادی مواجه شد.

به غیر از معلمان رتبه ۴ مابقی معلمان ناراضی هستند

نماینده نیشابور در مجلس در ادامه گفت وگو با نبض بازار خاطرنشان کرد: در این فاصله زمانی باید با اطلاع‌رسانی بهتر و تبادل نظر مناسب‌تر با مجلس و فرهنگیان قبل از نهایی‌شدن رتبه‌ها به گونه‌ای رفتار می‌شد که پس از ابلاغ نهایی شاهد کمترین اعتراضات باشیم، اما اکنون شاهد بیشترین اعتراض‌ها در این مسیر هستیم و تقریبا به غیر از معلمانی که رتبه ۴ دریافت کرده‌اند بقیه ناراضی هستند.

آئین‌نامه اجرایی قانون رتبه‌بندی  معلمان نیازمند بازنگری کامل است

ارکانی بیان کرد: ارزیابی‌ها به جای کیفی باید کمی و عددی باشد و براساس اسناد اعداد امتیاز بندی انتخاب شود.

وی تاکید کرد: وزیر آموزش و پرورش آتی باید با مجلس در بحث رتبه‌بندی به نقطه مشترک برسد و درباره فوق‌العاده ویژه معلمان نیز که از مطالبات آن‌ها است مناسب عمل کند. فوق‌العاده ویژه معلمان آیتمی است که از ۵ تا ۵۰ درصد به کارکنان اختصاص می‌یابد که تاکنون به معلمان اختصاص نیافته و اکنون هم که بحث رتبه‌بندی اجرایی شده است پرداخت فوق‌العاده ویژه از مطالباتی است که وجود دارد و جزو موضوعاتی است که باید تعیین تکلیف شده و به پاسخ قانع‌کننده و منطقی در مجلس برسیم.

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان معلم تعیین‌تکلیف شود

ارکانی تصریح کرد:‌بحث همسان‌سازی بازنشستگان معلم نیز که مربوط به صندوق بازنشستگی باید تعیین تکلیف شود.

وی گفت:‌کسری حقوق اسفند ماه معلمان نیز موضوع مهمی است  و این امیدواری وجود دارد که وزیر آتی بتواند گلایه‌های معلمان را که در یکی دو ماه اخیر وجود داشته برطرف کند.

 

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: