قیمت گوشت کمی ثابت است.قیمت گوشت آن را از سفره های مردم دور کرده است. قیمت گوشت عجیب است. قیمت گوشت باورنکردنی تر می شود؟ قیمت گوشت قرمز امروز را در ادامه می خوانیم.
«منصور پوریان» در خصوص وضعیت بازار دام زنده و گوشت قرمز، افزود: از ابتدای سال تاکنون قیمت دام زنده در سراسر کشور به طور میانگین بین ۱۳۵ تا ۱۵۰ هزار تومان و دام زنده بره شیری کوچک ۱۶۰ هزار تومان بوده که این قیمتها نسبت به اواخر سال گذشته کاهش داشته است؛ بنابراین همین امر در کاهش قیمت گوشت قرمز اثرگذار است.
به گفته وی، در اواخر سال ۱۴۰۱ قیمت هر کیلوگرم دام زنده ۱۸۰ هزار تومان بود که از ابتدای سال جاری تاکنون قیمت دام زنده بهتدریج کاهش داشته است تا جایی که اکنون حدود ۳۰ هزار تومان کاهش قیمت دام زنده را نشان میدهد.
رییس شورای تامین دام کشور اظهار داشت: اکنون قیمت لاشه گوسفندی در عمدهفروشیها حدود ۳۳۰ هزار تومان و گوشت گوساله ۲۲۰ هزار تومان است، اما شرکت پشتیبانی امور دام کشور در تهران هر کیلوگرم لاشه دام را ۳۵۳ هزار تومان خریداری میکند.
پوریان تصریح کرد: قیمت هر کیلوگرم گوشت گوسفندی در سایر استانها به طور میانگین ۳۵۰ هزار تومان است و در برخی نقاط تهران نیز با همین قیمتها عرضه میشود، اما در برخی نقاط تهران قیمتها بالا عرضه میشود.
وی گفت: شرکت پشتیبانی امور دام تهران هر کیلوگرم لاشه گوسفندی را از دامداران ۳۵۳ هزار تومان خرید میکند، اما با قیمت کیلویی ۲۶۶ هزار تومان به شرکتهای بستهبندی و قصابیها عرضه میکند که این امر در حمایت از مصرفکنندگان است
رییس شورای تامین دام کشور با تاکید بر اینکه دامداران و دامپروران با مشکل جدی کمبود نقدینگی برای دامپروری در نیمه دوم مردادماه امسال روبرو هستند، بیان کرد: در صورتی که صادرات ۴۰۰ هزار راس دام مازاد انجام شود تولیدکنندگان میتوانند با تامین نقدینگی تولید را ادامه بدهند.
افشین صدر دادرس با بیان اینکه قیمت دام زنده از اسفندماه سال گذشته تا امروز کاهشی بوده است، گفت: قیمت هر کیلو دام سبک از ۱۸۰ هزار تومان به ۱۵۰ تا ۱۵۵ هزار تومان رسیده است.
وی ادامه داد: با این وجود و با توجه به واردات، اما کاهش قیمت به صورت کلی در بازار احساس نمیشود.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور درباره قیمت گوشت در چند وقت اخیر توضیح داد: در حال حاضر بالاترین قیمت دام زنده سبک یعنی بره نر پروار ۱۶۰ هزار تومان است و طبیعتا با این قیمت گوشت نباید با نرخهای بالا به دست مصرف کنندگان برسد.
ران کامل ممتاز گوسفندی
کف دست گوسفندی با ماهیچه
ران پاک کرده گوساله
سر دست پاک کرده گوساله
گردن گوسفندی
قلوگاه گوساله
گردن گوساله
قلم گوساله
سردست گوسفندی
ماهیچه گوساله
نیم شقه سردست گوسفند
۳۶۵.۰۰۰
شقه لاشه گوسفندی
۳۷۰,۰۰۰
نیم شقه ران گوسفندی
۳۹۰,۰۰۰
قیمت انواع مرغ بسته بندی شده در بازار
نام محصول
وزن
قیمت (تومان)
مهیا پروتئین
گوشت چرخ کرده مرغ
۰.۵ کیلوگرم
۸۸,۰۰۰
مهیا پروتئین
مغز ران
۰.۹ کیلوگرم
۱۲۰,۶۰۰
مهیا پروتئین
سینه مرغ بی پوست
۹۰۰ گرم
۱۳۰,۵۰۰
مهیا پروتئین
ساق بی پوست ساده مرغ
۰.۹ کیلوگرم
۱۳۱,۰۰۰
مهیا پروتئین
جوجه کباب ران مرغ
۰.۹ کیلوگرم
۱۴۸,۵۰۰
مهیا پروتئین
فیله ساده مرغ تازه
۰.۹ کیلوگرم
۱۵۸,۴۰۰
مهیا پروتئین
ران و سینه بی پوست
۱.۸ کیلوگرم
۲۴۶,۶۰۰
مهیا پروتئین
شنیسل بی آرد
۱.۸ کیلوگرم
۱۵۸,۵۰۰
مهیا پروتئین
سینه مرغ بی استخوان
۱.۸ کیلوگرم
۳۱۶,۸۰۰
افشین صدردادرس در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه دولت در ۱۴۰۱ نتوانست با واردات ۴۰ هزار تن گوشت بازار این کالا را به ثبات برساند، گفت: در نیمه دوم سال بازار گوشت به مرحله بحران رسید این در حالیست که در اواخر ۱۴۰۱، آقامیری در کسوت رئیس سازمان دامپزشکی از صدور مجوز واردات ۱۵۰ هزار تن گوشت خبر داد؛ در حال حاضر و در فصل تولید، واردات در حال انجام است و با وجود این حجم از واردات و بسته بودن مسیر صادرات دولت باز هم از تثبیت بازار گوشت و رساندن آن به قیمت منطقی متناسب با قیمت دام زنده، عاجز است.
به گفته وی؛ قیمت دام زنده سبک از هر کیلو ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تومان در اسفند ماه ۱۴۰۱ به ۱۴۵ تا ۱۵۰ هزار تومان رسیده اما قیمت گوشت کاهش محسوسی نداشته است.
صدردادرس شش ماهه نخست سال را به عنوان فصل تولید و انباشتگی دام سبک معرفی کرد و افزود: این صنعت در نیمه اول سال نیاز به حمایت جدی دارد، بهخصوص در سالهای اخیر که بهدلیل شرایط بد اقتصادی مصرف گوشت قرمز خانوارها کاهش قابل توجهی پیدا کرده است، در چنین شرایطی برای حمایت از تولید و تولیدکنندگان دو مسیر قانونی وجود دارد، نخست خرید تضمینی گوشت قرمز که بر اساس ماده ۲۰ قانون نظام جامع دامپروری دولتها همهساله مکلف به خرید گوشت قرمز، گوشت سفید، شیر و تخم مرغ هستند و دوم صادرات دام.
رئیس اتحادیه دام سبک ادامه داد: اگر دولت طی سالهای اخیر نتواند برای تثبیت بازار گوشت قرمز با وجود همه تمهیدات و سیاستهایی که در پیش گرفته است موفق عمل کند، بدون تردید نباید دامداران و تولیدکنندگان چوب بیبرنامگی و عملکرد پر از اشتباه مسئولین را بخورند، با در پیش گرفتن سیاستهای این چنینی نه تنها شعار سال محقق نخواهد نشد بلکه طی روزها و هفتههای آینده شاهد رشد هر چه بیشتر قاچاق دام، کشتار دامهای مولد و در نهایت در نیمه دوم سال افزایش افسار گسیختهتر قیمت گوشت بدلیل کاهش جمعیت دامی خواهیم بود.
وی با طرح این پرسش که آیا مسئولین و مقامات دولتی این اجازه را به خود میدهند که گناه بی برنامگی خود را به گردن دامداران بیندازند و آنان را به احتکار دام و عدم عرضه متهم کنند؟ گفت: درخصوص خرید دام هم باید گفت که در حال حاضر شرکت پشتیبانی فقط در تهران خرید گوشت گوسفندی را انجام میدهد و آن هم باید همراه گوساله باشد و گوشت گوسفند را به تنهایی نمیخرد. جدای این مطلب هرگونه خرید طبق قانون باید بر اساس قانون در قالب خرید تضمینی باشد و امیدواریم تخلفی که سال گذشته انجام شد و شوراهای قیمت گذاری استانی قیمت دام را تعیین کردند، دیگر تکرار نشود.
صدر دادرس در پایان بیان کرد: بر اساس بند الف ماده ۲۳ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور هرگونه وضع مالیات یا عوارض برای صادرات کالاهای مجاز و غیریارانهای و جلوگیری از صادرات هرگونه کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است از اینرو به نظر میرسد این سیاست با نص صریح قانون در تضاد است.
قند و شکر گران شد/ هر کیلو گوشت مرغ ۸۷ هزار و ۴۰۰ تومان
اقتصاد بیمار ایران سبب شده تا هر سال، در برخی اقلام ماهانه و در بعضی حتی به طور هفتگی شاهد افزایش قیمتها باشیم. به طور عموم ابتدای هر سال جامعه در انتظار بالا رفتن هزینههای زندگی از کالا تا خدمات هستند. برخی محصولات قیمت تعزیراتی داشته و با نظر دولت تعیین تکلیف میشود و بعضی دیگر در بازار آزاد بر اساس عرضه و تقاضا تغییر میکنند.
کمتر از ۵۰ روز از سال ۱۴۰۲ گذشته و نوسان قیمت در بازار قند و شکر، تخم مرغ، مرغ و… ادامه دارد. هنگامی که قیمت تعیین شده مد نظر تولیدکننده نباشد با کاهش عرضه سعی در رسیدن به قیمت مورد نظرش را دارد. وزارت جهاد کشاورزی بنا داشت طرح «فجر تا فطر» را پس از پایان ماه رمضان برای ۳۳ قلم کالای اساسی ادامه دهد که این امر محدود به چند محصول از جمله گوشت و البته با عرضه محدود شده است.
گندم از محصولات استراتژیک بوده که با افزایش دلار در ماههای پایانی سال ۱۴۰۱ گندم کاران درخواست افزایش قیمت این محصول را پیش از سال زراعی جدید را داشتند. این قیمت از ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان برای هر کیلو عنوان میشد نرخی که کشاورزان را معترضتر کرده است. اما در نهایت با وجود نارضایتی گندم کاران نرخ پایه گندم ۱۳ هزار تومان به اضافه ۲ هزار تومان جایزه تحویل عدد نهایی ۱۵ هزار تومان تعیین شد. گران شدن قیمت گندم شاید در نرخ آرد یارانه نانواییهای دولتی تأثیر نداشته باشد (که البته خبازها هم تقاضای افزایش قیمت نان را دارند زیرا عنوان میکنند هزینههای نانواییها افزایش یافته است) اما نرخ محصولاتی که آرد ماده اولیه آنها است مانند انواع رشته، ماکارونی، شیرینی و… تغییر زیادی خواهد داشت زیرا بخشی از افزایش نرخ مربوط به افزایش قیمت دلار، حمل و نقل و… است و بخشی هم مربوط به مواد اولیه آن میشود.
کاهش محسوس عرضه محصولات لبنی در فروشگاههای زنجیرهای هم حاکی از آن است که در کنار افزایش رسمی قیمت مرغ و تخم مرغ باید در انتظار قیمتهای جدید این محصولات باشیم. برخی برندها نیز به تغییر جزئی برخی از اقلام از جمله ماست، شیر، دوغ و.… پرداخته اند؛ اما تغییر قیمتها هنوز رسمی اعلام نشده است. انواع گوشت و برنج از سفره اقشار کم درآمد حذف شده و پیش بینی میشود بازار تقاضا محصولات لبنی نیز امسال نسبت به سال گذشته کاهش بیشتری داشته باشد.
گوشت مرغ با وجود تعیین قیمت رسمی ۷۳ هزار تومان برای هر کیلو گوشت گرم مرغ در بازار این محصول پروتئینی بیش از ۸۸ هزار تومان در حال معامله است. گوشت قرمز با کاهش تقاضا و گرم شدن هوا تثبیت شده و سردست و ران گوشت گوسفند و گوساله بین ۳۸۰ تا ۴۸۰ متغیر است.
کنسرو ماهی و رب گوجه فرنگی از جمله مواد غذایی هستند که قیمت تعزیراتی دارند. کاهش عرضه تن ماهی حاکی از افزایش قیمت این محصول دارد به طوری که در برخی از سوپرمارکتهای سطح شهر قیمت برخی برندها به ۷۰ هزار تومان هم میرسد.
بازار حبوبات نیز با نزدیک شدن به فصل تابستان و خطر فاسد شدن، تغییر قیمت نداشته و معمولاً در نیمه دوم سال نرخ انواع حبوبات هفتگی رخ میدهد.
در ادامه قیمت برخی کالاهای اساسی به شرح زیر اعلام میشود (تمام قیمتها به تومان است).
قیمت کالاهای اساسی
کالای اساسی قیمت هفته جاری قیمت هفته گذشته
شقه گوسفند ۳۸۰ ۳۸۰
گوشت ران گوسفند- بدون چربی ۴۶۵-۴۸۰ ۴۶۵
گوشت گوساله ۳۶۵ ۳۶۵
گوشت قرمز چرخ کرده ۲۸۹-۳۵۰ ۲۸۹-۳۴۰
گوشت مرغ گرم ۸۷.۴۰۰ ۸۸.۴۰۰
گوشت مرغ گرم بدون کمر ۷۹.۴۰۰ ۸۵.۴۰۰
گوشت مرغ گرم با کمر ۶۹.۴۰۰ ۷۹.۴۰۰
گوشت مرغ چرخ کرده (کیلویی) ۱۲۰ ۱۲۰
کله و پاچه ۳۶۰-۴۰۰ ۳۸۹-۴۰۰
ماهی قزل آلا ۱۲۹ ۱۲۹
میگو ۳۲۰-۴۸۵ ۳۲۰-۴۸۵
تن ماهی ۲۹-۷۰ ۲۷-۵۲.۹۰۰
تخم مرغ زرده طلا دولتی-شانه ۳۰ تایی ۱۱۰ ۹۰
تخم مرغ دولتی-شانه ۲۵ تایی (کوچک) ۹۰ ۸۵
ماکارونی با قیمت دولتی ۱۸.۷۰۰ ۱۸.۷۰۰
ماکارانی ۵۰۰ گرمی غنی شده ۲۸.۵۰۰ ۲۸.۵۰۰
ماکارانی ۷۰۰ گرمی ۲۶ ۲۶
روغن مایع ۱.۸ ۱۱۵-۳۶۰ ۱۱۵-۳۶۰
روغن جامد ۵ کیلویی ۳۶۵ ۳۶۰-۳۶۵
رب گوجه فرنگی ۳۹-۴۵ ۳۵-۴۵
ماست دبه ای ۵۰-۸۵ ۵۰-۸۵
پنیر سفید ۵۱۵ گرمی ۶۱ ۶۱
کره ۵۰ گرمی ۱۴ ۱۴
خامه ۳۰۰ گرمی ۲۳-۳۰ ۲۳-۳۰
شیر بطری کم چرب ۲۰.۵۰۰ ۱۸-۲۳
شیر بطری پر چرب ۲۱.۶۰۰-۲۲.۵۰۰ ۱۹-۲۴
برنج هندی کیسه ۱۰ کیلویی ۴۲۰-۴۸۵ ۴۲۰-۴۸۵
برنج شمشیری ۵۶-۶۰ ۶۰
برنج طارم عطری ۹۸-۱۱۸ ۹۸-۱۱۸
برنج هاشمی ۱۱۵-۱۳۰ ۱۱۸-۱۳۰
شکر هر کیلو ۳۳ ۳۰
قند هر کیلو ۳۸ ۳۳
ماش ۵۷ ۵۷
نخود ۶۹ ۶۹
لپه ۵۳ ۵۳
عدس ۵۴-۵۹ ۵۴-۵۹
لوبیا چشم بلبلی ۵۷ ۵۷
لوبیا قرمز ۶۴ ۶۴
لوبیا سفید ۸۴ ۸۴
لوبیا چیتی ۸۳
۸۲
افزایش دوباره نرخ غذا در رستورانها!
به گفته رئیس اتحادیه صنف رستورانداران، چلوکباب، آشپزخانه و حلیمپزان مشهد، افزایش قیمت غذاهای گوشتی در رستورانها و آشپزخانهها با قیمت گوشت تناسب ندارد.
به گزارش 9 صبح: حسن امیریان در خصوص افزایش احتمالی غذاهای کبابی و گوشتی عنوان کرد: در برج ۹ و ۱۰ در سال گذشته تقاضای افزایش نرخ ۳۹ درصدی کرده بودیم، اما آنقدر برای افزایش قیمت معطل کردند که با تعطیلات نوروز مواجه شدیم، از همین رو سازمان صمت توافق کرد که خورشتیجات ۱۲ درصد، کباب ۲۰ درصد و ماهیچه، گوشت و شیشلیک ۲۵ درصد افزایش داشته باشد.
وی ادامه داد: سازمان صمت در همان موقع اعلام کرد که اگر توافقی برای افزایش قیمتها صورت نگیرد، افزایش قیمتها را به پس از ماه رمضان اعمال خواهد کرد، از همین رو توافق کردیم پایینتر از نرخ پیشنهادی خود افزایش قیمت داشته باشیم.
رئیس اتحادیه صنف رستورانداران، چلوکباب، آشپزخانه و حلیمپزان مشهد با اشاره به اینکه هدف ما گرانی است و قصد گران فروشی نداریم، گفت: وقتی گوشت ۲۰۰ هزار تومان گران میشود که دیگر نمیتوانیم گوشت را با همان قیمت قبلی عرضه کنیم. زمانی که سازمان صمت نرخ ما را تعیین کرد، گوشت کیلویی ۲۰۰ هزار تومان قیمت داشت، اما در ایام عید به ۳۸۰ هزار تومان رسید که باعث ضرر زیاد اصناف این حوزه شد، از همین رو اعلام کردند که با موافقت ۲۵ درصدی گوشت و ماهیچه و ۲۰ درصدی کباب و ۱۲ درصدی قیمه موافقت میکنند.
امیریان تصریح کرد: باز هم با شرایط سازمان صمت مشروط بر اینکه پس از ماه رمضان اجازه افزایش قیمت داشته باشیم، کمتر از مقداری که پیشنهاد داده بودیم قیمتها را افزایش دادیم.
وی یادآور شد: در میزان افزایش قیمتی که سازمان صمت به ما ابلاغ و اعلام کرد دستمزد کارگر مدنظر گرفته نشده بود. دستمزد کارگر از ابتدای سال ۲۷ درصد بالاتر رفته، از همین رو تقاضا کردیم که افزایش قیمتی که در آذر ماه سال گذشته پیشنهاد داده بودیم را اعمال کنند. در حال حاضر سازمان صمت به ما جوابی نداده است. از سوی دیگر سازمان صمت گوشت قرمز، گوسفند، گوساله و مرغ را نمیتواند کنترل کند و از این طرف به ما فشار میآورند تا افزایش قیمتی نداشته باشیم، در حالی که ما گوشت را حدود ۱۰۰ درصد گرانتر میخریم و قصد گران فروشی نداریم.
رئیس اتحادیه صنف رستورانداران، چلوکباب، آشپزخانه و حلیمپزان مشهد افزود: متاسفانه با گذشت ۲ هفته از پایان ماه رمضان، سازمان صمت هنوز هیچ برنامهای برای افزایش مصوب قیمت گوشت در اصناف نداشته است.
امیریان خاطرنشان کرد: نسبت به نرخ کنونی باید ۱۰ تا ۱۴ درصد باید افزایش پیدا کند، اما این افزایش قیمت هیچ تناسبی با افزایش قیمت گوشت ندارد. آن موقع که نرخها را تعیین کردیم، قیمت گوشت مرغ ۵۹ هزار تومان بود، اما در حال حاضر قیمت گوشت مرغ به صورت مصوب ۷۳ هزار تومان عرضه میشود
دیدگاه تان را بنویسید