پایگاه خبری خانه فوتبال:

سربازی و معافیت از سربازی دوران شرایط خاصی است و برای مردان از اهمیت بالایی برخوردار است.هر ساله معافیت از سربازی با شائبه های زیادی همراه است.معافیت از سربازی با شرایط زیادی مواجه است.معافیت از سربازی در وضعیت عادی تغییراتی داشته  است.معافیت از سربازی همیشه دغدغه مشمولان است.

دستور معافیت از سربازی برای این مشمولان

مهر|استاندار هرمزگان گفت: با موافقت فرمانده معظم کل قوا یکی از فرزندان ذکور ساکن در برخی از جزایر هرمزگان می‌تواند از امتیاز معافیت از خدمت استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی دوستی ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه، جزیره‌نشینان خلیج‌فارس به عنوان حافظین اولین خاکریز دفاعیِ ایران اسلامی، حق بسیاری بر گردن همه دارند، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی، همواره تاکید ویژه‌ای بر توسعه جزایر دارند و مسکونی‌سازی جزایر یکی ار مطالبات معظم له است که لازم است عملیاتی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه تحقق منویات رهبر معظم انقلاب جزو رسالت‌های اصلی دولت سیزدهم است‌، افزود: در راستای ایجاد انگیزه برای سکونت دائم و افزایش ماندگاری جمعیت در جزایر هرمزگان، پیشنهاد لحاظ معافیت از خدمت در این جزایر از طریق فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح به رهبر معظم انقلاب اسلامی تقدیم شد.
استاندار هرمزگان عنوان‌کرد: فرمانده معظم کل قوا با پیشنهاد ارائه شده موافقت کرده و هدیه ویژه‌ای را برای جزیره نشینان خلیج‌فارس بالاخص ساکنین معزز جزایر ابوموسی، سیری، لاوان، لارک، هندورابی، تنب بزرگ و کوچک و فارور بزرگ و کوچک عنایت کردند که طی آن ساکنینی که بیش از ۱۲ سال سابقه سکونت در جزایر مذکور را داشته باشند می‌توانند از خدمات معافیت سربازی بهره‌مند شوند.
دوستی تاکیدکرد: این امتیاز می‌تواند شامل یکی از فرزندان یا پدر خانواده‌ای که ۱۲ سال سابقه سکونت در جزایر فوق‌الذکر داشته باشند شود.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان؛ خاطرنشان‌کرد: تمام ارکان دولت در تلاش هستند تا سختی زیست در جای جای ایران عزیز به ویژه جزایر خلیج‌فارس را به حداقل برسانند و مشکلات کشور مرتفع شود.

شرط معافیت از سربازی جدید برای پدران
معافیت از سربازی

با تصمیم رئیس مجلس بند مربوط به معافیت خدمت سربازی برای مشمولان دارای سه فرزند و بیشتر و مشمولان بالای ۳۵ سال دارای دو فرزند برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه ارجاع شد.
در بند «پ» ماده ۱۰۲ آمده است: «وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان انرژی اتمی تا پایان سال اول برنامه، آیین نامه اجرائی نحوه بهره برداری از معادن واقع در محدوده و حریم های امنیتی، ایمنی و حفاظتی استقرار یگان ها و میادین تیر نیروهای مسلح و صنایع دفاعی و نوار مرزی و مراکز پادگانی و محدوده های مختلط مواد پرتوزا و سایر مواد معدنی، مشتمل بر رعایت قوانین مربوط، حفظ محیط زیست، عوارض آلایندگی، انجام مسؤولیت های اجتماعی، سازوکار گردش خزانه و مبادله موافقتنامه با سازمان را تهیه کنند و به تصویب هیأت وزیران برساند. منابع حاصل صرف تأمین مواد اولیه مورد نیاز و تقویت زیرساخت صنایع دفاعی می شود.

تبصره- این ماده برای محدوده ها و مراکز موجود مورد استفاده و بهره برداری قابل اجرا و کاربرد می باشد و برای ایجاد هرگونه محدوده ها و مراکز جدید و همچنین تغییر در محدوده ها و مراکز فعلی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان انرژی اتمی ملزم به استعلام از وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌باشند.»
در زمان بررسی این بند محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت که ستاد کل با این بند مخالف است؛ همچنین باید هر معدن مسیر قانونی خود را طی کرده و حقوق دولتی آن را پرداخت کند.
همچنین در بند (ت) ارجاعی به کمیسیون تلفیق آمده است: «ستاد کل نیروهای مسلح موظف است به منظور تحکیم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی کشور، استفاده بهینه از ظرفیت های ملی و ایجاد انگیزه لازم برای جوانان در انجام خدمت وظیفه و رشد، تعالی و توانمندسازی و افزایش مهارت های آنها، نسبت به تدوین سازوکار بهینه سازی و استحکام بخشی نظام خدمت وظیفه عمومی اصلاح مقررات ذیربط از جمله کاهش مدت خدمت وظیفه عمومی، کاهش نیاز به سرباز از طریق جایگزینی سایر عضویت ها، کاهش نیاز به خدمت پیوسته سربازان و پاره وقت نمودن خدمت سربازی برای بخشی از مشاغل سربازی به همراه الزامات آن اقدام کند و آن را به تصویب فرمانده معظم کل قوا برساند. در طول سالهای اجرای برنامه مشمولان دارای سه فرزند و بیشتر و مشمولان بالای سی و پنج سال دارای دو فرزند از خدمت سربازی معاف می باشند. ستاد کل نیروهای مسلح مکلف است در راستای تعیین تکلیف مشمولان غایب به نحوی برنامه ریزی نماید که وضعیت مشمولان غایب مشخص شود.»

کاهش دوره خدمت و معافیت از سربازی بومیان
معافیت از سربازی

سردار مهری تشریح کرد؛

در خدمت سربازی چه کسانی بومی و چه کسانی غیر بومی‌اند؟
رییس سازمان وظیفه عمومی فراجا مشمولان بومی و غیربومی خدمت سربازی را معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سردار تقی مهری، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا، در مورد تسهیلات صورت گرفته در خصوص مدت خدمت سربازی گفت: طرح تحول خدمت سربازی از چند سال پیش در دستور کار ستاد نیروهای مسلح قرار گرفته است. این طرح برای اجرای عدالت در مدت خدمت سربازی، متناسب با محل خدمت و نوع خدمتی است که سربازان ارائه می‌دهند. اکنون ستاد کل نیروهای مسلح پیشنهادی را تهیه و به فرمانده معظم کل قوا تقدیم کردند. این طرح به تصویب رسیده است.
وی افزود: بر اساس این طرح، مدت خدمت سربازانی که اکنون مشغول هستند یا کسانی که در آینده مشغول به خدمت خواهد شد، به مدت سه ماه کاهش پیدا کرده است. یعنی اکنون در مناطق مختلف بر اساس نوع مأموریت و نوع خدمت این طرح را اجرا کرده‌ایم. ممکن است این سربازان در مناطق مرزی، بد آب و هوا و غیر بومی به خدمت مشغول باشند، لذا از این طرح برخوردار خواهند شد.
مهری در مورد مشمولین این طرح اظهار کرد: ما در کشور بیش از ۱۵ همسایه داریم که هرکدام بر اساس شرایطی که دارند، بعضاً برای ما تهدیداتی داشتند. مدت خدمت در برخی از این مناطق مرزی که سربازان در آن خدمت می‌کنند به جای ۱۷ ماه، ۱۴ ماه تعریف شده است. در مناطق بد آب و هوا و غیر بومی نیز ۱۵ ماه محاسبه خواهد شد. همچنین مدت خدمت برای کسانی که به صورت عادی در مناطق معمولی خدمت می‌کنند، از ۲۴ ماه به ۲۱ ماه کاهش پیدا کرد.
سردار مهری بیان داشت: ما در قانون خدمت وظیفه عمومی، دوره ضرورت را ۲ سال تعیین کردیم. اکنون این مدت به ۲۱ ماه کاهش یافته است. نکته قابل توجه این است که ما تعدادی سرباز داریم که برای امریه به دستگاه‌های غیر مسلح مکلف می‌شوند. این افراد به اندازه همان ۲۴ ماه خدمت می‌کنند.
رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا در جهت تبیین مفهوم بومی و غیر بومی افزود: اگر فاصله محل سکونت سرباز با یگان و جایی که در آن خدمت می‌کند، کمتر از ۲۰۰ کیلومتر باشد، بومی و در غیر این صورت، غیربومی محسوب می‌شود. لذا در یک منطقه عادی بومی‌ها ۲۱ ماه و غیربومی‌ها ۱۸ ماه خواهد بود.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: