پایگاه خبری خانه فوتبال:

سازمان هواشناسی کشور یک سازمان دولتی است.سازمان هواشناسی مسئولیت رصد و بررسی و آمار هوا و بارش را به عهده دارد.سازمان هواشناسی با بررسی نقشه های هواشناسی و اطلاعات ماهواره ای سعی در اعلام وضعیت آینده هواشناسی  هشدار لازم دارد.

بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی و آیند‌ه‌نگری سازمان هواشناسی امروز با ورود سامانه بارشی از غرب و شمال غرب کشور در استان‌های واقع در نوار غربی بارش‌ها آغاز شد که در استان‌های ایلام، کرمانشاه و کردستان بارش‌ها شدت بیشتری خواهد داشت. دوشنبه دامنه‌های فعالیت سامانه بارشی در جنوب غرب، غرب، شمال غرب و به‌تدریج دامنه‌های جنوبی البرز واقع در استان‌های قزوین،‌ البرز، تهران و شرق سمنان بوده که در این مناطق احتمال رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد تگرگ و در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف خواهد بود.

 در این روز با شمالی شدن جریانات روی دریای خزر در استان‌های گیلان و مازندران بارش باران روی می‌دهد. روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه گستره فعالیت سامانه بارشی کل کشور را فرا می‌گیرد.

 روز سه‌شنبه اول فروردین 1402 در شمال شرق خوزستان، لرستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، جنوب آذربایجان غربی، شمال قزوین، البرز، تهران، مازندران و شرق گیلان بارندگی‌ها شدید خواهد بود. روز چهارشنبه در شمال سمنان،‌ خراسان شمالی، شرق خراسان رضوی، شمال خراسان جنوبی و جنوب کرمان رگبار،‌ رعدوبرق، تگرگ و وزش باد شدید موقتی روی می‌دهد.

سامانه بارشی روز پنجشنبه سوم فروردین در شرق کشور فعال بوده که در استان‌های خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی بارش‌ها شدید است. همچنین در این روز با عبور امواج تراز میانی جو از شمال غرب کشور  در استان‌های واقع در این مناطق افزایش ابر،‌ رگبار باران و وزش باد شدید موقتی و در ارتفاعات بارش برف پیش‌بینی می‌شود.

روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه در نیمه غربی و چهارشنبه و پنجشنبه در نیمه شرقی کشور وزش باد همراه با کاهش نسبی دما 5 تا 7 درجه‌ای پیش بینی می‌شود. آسمان تهران امروز نیمه ابری تا ابری همراه با وزش باد گاهی همراه با وزش باد شدید به‌تدریج افزایش ابر پیش بینی شده است.

توصیف سامانه اول: نفوذ و فعالیت سامانه‌های بارشی( در نیمه غربی از سه شنبه و در نیمه شرقی از چهارشنبه کاهش محسوس دما)

زمان پایان: پنجشنبه 1402/01/03

نوع مخاطره: بارش باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در نقاط مستعد تگرگ، ارتفاعات و نواحی با اقلیم سرد بارش برف.

منطقه اثر:

یکشنبه 1401/12/28: اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، غرب قزوین، همدان، لرستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، خراسان شمالی، نیمه شمالی خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان.

دوشنبه 1401/12/29: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، قزوین، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان، مرکزی، قم، چهارمحال و بختیاری، البرز، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خوزستان، ارتفاعات سمنان و شمال تهران.

سه‌شنبه 1402/01/01: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان، قزوین، کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، همدان، مرکزی، قم، چهارمحال و بختیاری، البرز، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خوزستان، ارتفاعات سمنان و شمال تهران.

چهارشنبه 1402/01/02: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، لرستان، اصفهان، البرز، ایلام، بوشهر، تهران، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، زنجان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، قزوین، قم، کردستان، کرمان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، مازندران، مرکزی، هرمزگان، همدان، یزد.

پنجشنبه 1402/01/03: خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان و نیمه شرقی سمنان.

اثر مخاطره: کاهش دید، احتمال اختلال در ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، صاعقه، احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان‌آب، احتمال طغیان رودخانه‌ها، در نواحی کوهستانی به‌ویژه گردنه‌ها کولاک برف و احتمال آسیب به صنعت کشاورزی، به‌ویژه در مورد کاهش دما.

توصیه: اجتناب مطلق از اتراق در بستر و اطراف مسیل‌ها و احتیاط در گذر از حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در سفرهای برون‌شهری، در صورت سفر با خودرو، به همراه داشتن تجهیزات لازم، از جمله لباس زمستانی و سوخت کافی، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، در نواحی سردسیر آمادگی برای برف روبی توسط دستگاه‌های مربوطه و محدودیت در فعالیت‌های کشاورزی

توصیف سامانه دوم: افزایش گرادیان فشاری

زمان شروع: یکشنبه 1401/12/28

زمان پایان: پنجشنبه 1402/01/03

نوع مخاطره: وزش باد شدید، رخداد تندبادهای لحظه‌ای و در نواحی مستعد همراه با خیزش گردوخاک

منطقه اثر:

یکشنبه 1401/12/28: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، کرمان، سیستان و بلوچستان، شرق استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و هرمزگان.

دوشنبه 1401/12/29: کرمانشاه، کردستان، ایلام، لرستان، همدان، قزوین، زنجان، مرکزی، شمال اصفهان، جنوب سمنان، یزد، فارس، کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان.

سه‌شنبه 1402/01/01: خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، بوشهر، فارس، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان، مازندران، سمنان، قم، البرز، قزوین، تهران.

چهارشنبه 1402/01/02: مازندران، گلستان، البرز، قزوین، تهران، قم، مرکزی، سمنان، اصفهان، بوشهر، فارس، یزد، هرمزگان، کرمان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی.

پنجشنبه 1402/01/03: قزوین، البرز، تهران، قم، مرکزی، اصفهان، سمنان، یزد، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و جنوب استانهای فارس و بوشهر.

اثر مخاطره: در صورت خیزش گردوخاک، کاهش کیفیت هوا، کاهش شعاع دید و اختلال در ناوگان حمل‌ونقل، خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنرها و تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت و سقوط اشیا از ارتفاعات و آسیب به صنعت کشاورزی.

توصیه: در نواحی مستعد گردوخاک، اجتناب از حضور در فضای باز و سفرهای غیر ضروری، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، تعطیل کردن فعالیت‌های عمرانی و عدم عبور و مرور و پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال .

هشدار هواشناسی|این استان ها بزودی خشک می شوند؛اسامی

هواشناسی

هشدار هواشناسی در خصوص بی آبی چند استان

احد وظیفه، مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی: امسال یکی از بدترین سال‌ها از نظر آلودگی هوا و کم‌آبی است.

چند استان کشور بی‌آب خواهند شد و باید با تانکر آبرسانی شوند؛ مانند فلات مرکزی، جنوب شرق، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، سمنان و ... کم‌بارشی دارند.
تهران هم وضعیت بدی دارد، شرایط سد‌ها خوب نیست و کمبود آب حتمی خواهد بود
این گردوغبار همه جا وجود دارد، همین الان که در خانه هستید هم این گردو غبار را حس می‌کنید و با بودن در خیابان تفاوتی ندارد
با توجه به نحوه مصرفی که داریم کفاف شرایط را نمی‌دهد و طبیعت اولین جایی است که آسیب می‌بیند و این آسیب را با مشکل تنفسی که داریم، تجربه و لمس می‌کنیم. این شرایط آتش‌سوزی جنگل‌ها را هم افزایش می‌دهد.

راه اندازی نرم افزار پیش بینی وضع هوا ویژه جام جهانی فوتبال 2022 توسط پژوهشگاه هواشناسی

همزمان با شروع بازی های جام جهانی، نرم افزار کاربردی موبایلی پیش‌بینی وضع هوا ویژه جام جهانی فوتبال 2022 قطر توسط پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور راه‌اندازی شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، به منظور آگاهی بخشی و اطلاع‌ رسانی شرکت کنندگان جام جهانی 2022 قطر از شرایط جوی شهرهایی که در آنها بازی های فوتبال برگزار می گردد، نرم افزار کاربردی موبایلی پیش بینی وضع هوا ویژه بازی های جام جهانی فوتبال توسط محققین پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور راه اندازی شد.

این نرم افزار کاربردی به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی خدمات هواشناسی را در شهرهای میزبان بازی ها شامل دوحه، الخور، الوکره، لوسیل، الریان  و همچنین محدوده جغرافیایی کشور قطر ارائه دهد.

از جمله خدمات هواشناسی این برنامه می‌توان به پیش بینی وضع هوا شهرهای قطر از جمله پیش بینی عددی لحظه ای دمای هوا، پیش بینی عددی دمای کمینه و بیشینه هوا، سرعت باد و نم نسبی همان روز و روزهای آینده، پیش بینی نقطه ای که با انتخاب هر نقطه از نقشه کشور قطر طبق موقعیت کاربر وضع هوا و پیش بینی هفتگی به صورت نقطه ای شاره نمود. 
دسترسی به داده‌های هواشناسی می‌تواند تا میزان قابل توجهی به شرکت کنندگان بازی های فوتبال جام جهانی کمک کند تا برنامه‌ ریزی ‌های سفر خود را در بعد زمانی و مکانی به نحوی تنظیم کنند که در شرایط نامساعد وضع هوا با مشکل مواجه نشوند.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، این نرم‌افزار به صورت رایگان در تارنمای پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور به نشانی www.asmerc.ac.ir و در برنامه های «بازار» و «گوگل پلی استور» عرضه خواهد شد.

ادامه رایزنی های رئیس سازمان هواشناسی در ژنو:

هواشناسی

آمادگی ایران برای همکاری در تاسیس مراکز منطقه‌ای آب و هوا در غرب آسیا

رئیس هواشناسی ایران در هفتاد و پنجمین نشست شورای اجرایی سازمان جهانی هواشناسی در ژنو نسبت به آمادگی هواشناسی ایران برای تاسیس مراکز منطقه ای آب و هوا در غرب آسیا خبر داد.

دکتر سحر تاج‌بخش، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی ایران در ادامه برنامه های کاری خود در ژنو در نشست با رییس و اعضای دفتر منطقه آسیا RAII سازمان جهانی هواشناسی از آمادگی ایران برای کمک به تاسیس مراکز منطقه ای آب و هوا در غرب آسیا خبر داد.

رئیس سازمان هواشناسی ایران با تاکید بر لزوم ایجاد توازن زیرساختی و خدمات هواشناسی بین شرق و غرب آسیا، خواستار حمایت این دفتر از ایجاد RCC های تخصصی در منطقه غرب آسیا شد.

بر اساس گزارش ها، RCCها-مراکز آب و هوایی منطقه ای سازمان جهانی هواشناسی- مجموعه‌های بالادستی هستند که ظرفیت اعضای WMO را در هر منطقه برای ارائه بهترین خدمات آب و هوایی به کاربران ملی تقویت می کنند. 

عمده محصولات منطقه ای RCC شامل مجموعه داده‌های آب و هوا، محصولات نظارتی و پیش بینی های بلند مدت است.

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: