پایگاه خبری خانه فوتبال:

قیمت خودرو دوباره عجیب و صعودی شد.قیمت خودرو سوال برانگیز است.قیمت خودرو مصرف گنندگان را گیج کرده است. قیمت خودرو با یک تنش منفجر می شود.قیمت خودرو مردم را به خودرو دارشدن ناامید کرده بود.

قیمت خودرو نسبت به روز گذشته تغییر چندانی نداشت و اکثر خودروهای پرفروش داخلی با ثبات یا افزایش جزیی روانه بازار شدند. بررسی تغییرات قیمت خودرو نشان می‌دهد که هفته گذشته بازار خودرو صعودی بود با این حال ریزش قیمت برخی از خودروها همچون سمند سورن پلاس بنزینی (مالتی مدیا مدل ۱۴۰۱) طی دو هفته گذشته چشم‌گیر است. قیمت این خودروی پرطرفدار طی مدت گفته شده ۵۵ میلیون پایین آمده است و حالا ۵۷۰ میلیون تومانی است.

قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۱۴۰۰ به ۴۴۰ میلیون رسیده است که نسبت به روز گذشته ثابت مانده است. این خودرو طی دوماه گذشته گذشته ۱۶۰میلیون ارزان شده است. مدل ۱۴۰۱ این خودرو ۴۷۵ میلیون تومان است که نسبت به گذشته تغییر نکرده است.

قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ نیز به ۵۴۵  میلیون تومان رسیده است که نسبت به روز گذشته تغییر نکرده است اما طی ۶ روز گذشته ۲۵ میلیون بالا رفته است.

قیمت پژو ۲۰۷ دستی فرمان برقی مدل ۱۴۰۲ هم ۶۴۵ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته تغییر نکرده است اما طی  ۶ روز گذشته ۳۵ میلیون گران شده است و طی دو هفته گذشته روز گذشته ۱۵۰ میلیون ارزان شده است.

قیمت پژو ۲۰۷ دنده ای پانوراما مدل ۱۴۰۲ امروز ۶۹۰ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته ثابت مانده است اما طی 6 گذشته ۴۵ میلیون گران شده است.

قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک TU۵P مدل ۱۴۰۱ امروز ۸۱۰ میلیون تومان است که طی ۶ روز گذشته ۲۰ میلیون تومان ارزان شده است. این خودرو تقریبا دو ماه گذشته ۱۳۵ میلیون ارزان شده است.  مدل ۱۴۰۲ این خودرو ۸۵۵ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته ۱۰ میلیون گران شده است. این  مدل طی یک ماه گذشته ۷۵ میلیون ارزان شده است.

قیمت تارا اتوماتیک ۱۴۰۱ ، ۸۰۰ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته تغییر نکرده است اما طی ۶ روز گذشته ۴۰ میلیون بالا رفته است. تارا اتوماتیک صفر ۱۴۰۲ هم ۸۳۰ تومان قیمت خورده است که  ۳۰ میلیون افزایش را طی ۶ روز به ثبت رسانده است. این مدل در ۲۲  روز گذشته ۴۰ میلیون تومان ارزان شده است.

قیمت تارا دنده ای۱۴۰۲ هم به ۶۹۰  میلیون تومان رسیده است که نسبت به ۶ روز گذشته ۵۰ میلیون گران شده است و طی ۵۲ روز گذشته ۱۳۰میلیون ارزان شده است.

قیمت دنا اتوماتیک توربو پلاس مدل ۱۴۰۲ به حوالی  ۸۴۰میلیون تومان رسیده است که به معنای کاهش ۲۵ میلیونی طی چهار روز گذشته و کاهش ۱۴۵ میلیونی طی دو ماه گذشته  است.

قیمت دنا معمولی ۱۴۰۱ هم به ۶۱۰ میلیون تومان رسیده است که نسبت به چهار روز گذشته ۱۰ میلیون ارزان شده است و طی ۵۳ روز گذشته ۲۰۰ میلیون ارزان شده است.

قیمت رانا پانوراما پلاس مدل ۱۴۰۱ به ۵۳۰ میلیون تومان رسیده است که طی چهار روز گذشته ۱۰ میلیون ارزان شده است و طی ۶ روز گذشته ۴۰  میلیون ارزان شده است.  رانا پلاس پانوراما ۱۴۰۲ نیز ۵۵۵ میلیون تومان که یک روز ۵ میلیون کاهش پیدا کرده است اما طی ۶ روزه گذشته ۵۵ میلیون تومان گران شده است.

قیمت رانا پلاس مدل ۱۴۰۱ هم ۴۷۵  میلیونی شده است که طی روز گذشته  ۵ میلیون تومان پایین آمده است و طی  6روز گذشته ۲۵ میلیون گران شده است.

قیمت سمند EF۷ مدل ۱۴۰۱ حوالی ۵۵۵میلیون تومان است که طی روز گذشته  ۵ میلیون تومان افزایش داشته است.

قیمت سمند سورن پلاس بنزینی مالتی مدیا مدل ۱۴۰۱ هم ۵۷۰ میلیونی شده است که نسبت به ۶روز گذشته ۵میلیون افزایش داشته است. این خودرو طی دو هفته گذشته ۵۵ میلیون ارزان شده است.

قیمت پژو پارس LX  مدل ۱۴۰۲ نیز ۶۲۰ میلیون اعلام شده است که طی روز گذشته ۱۰ میلیون گران شده است. این خودرو هشتم خردادماه ۶۶۵ میلیون تومان بود و تقریبا یک ماهه ۴۵ میلیون ارزان شده است.

قیمت پژو پارس XU۷P مدل ۱۴۰۲ نیز ۵۱۰ میلیون تومان شده است که نسبت به روز گذشته ۵ میلیون گران شده است.

قیمت پژو پارس ELX-TU۵ مدل ۱۴۰۱ نیز به ۷۱۰ میلیون تومان رسیده است که طی روز گذشته ۱۰ میلیون افزایش پیدا کرده است و گران ترین مدل پژو پارس است.

قیمت پژو ۴۰۵ SLX مدل ۱۴۰۰ نیز با افزایش ۱۰ میلیونی به روز شد و ۵۲۵ میلیون تومان است.

قیمت سایپا

قیمت پراید ۱۵۱ پلاس مدل ۱۴۰۰ به ۲۷۵ میلیون تومان رسیده است و نسبت به روز گذشته تغییر نکرده است اما طی چهار  روز گذشته ۱۰ میلیون پایین رفته است.

قیمت پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۱ هم  بدون تغییر حوالی ۲۶۰ میلیون تومان به روزرسانی شد.

قیمت تیبا صندوق دار SX بنزینی مدل ۱۴۰۱ نسبت به  گذشته تغییر نکرده است و  ۳۳۰میلیون تومان است.

قیمت تیبا EX هاچ بک مدل ۱۴۰۰ با ثبات ۳۳۰ میلیون تومان اعلام شده است.

قیمت ساینا S دنده ای‌ مدل ۱۴۰۲ حوالی ۳۵۰ میلیون تومان خریدوفروش می شود  که نسبت به روز گذشته کاهش قیمت را به ثبت رسانده است.

قیمت ساینا EX دنده ای مدل ۱۴۰۱ نیز ۳۴۰ میلیون تومان است که نسبت به روز گذشته ۵  میلیون پایین آمده است.

قیمت کوییک دنده ای R مدل ۱۴۰۲ حوالی ۳۵۰ میلیون رسیده است که نسبت به روز گذشته ثابت مانده است. این خودرو نسبت به ۱۶ ادریبهشت ۴۵میلیون ارزان شده است.

قیمت کوییک دنده ای S مدل ۱۴۰۱ هم ۳۵۰ میلیون تومان شده است که افزایش ۵ میلیون طی دو روز گذشته  است و  مدل ۱۴۰۲ این خودرو هم ۳۶۰ میلیون است که طی دو روز گذشته ۵ میلیون گران شده است.

قیمت کوییک R پلاس اتوماتیک مدل ۱۴۰۱ نیز ۴۱۰ میلیون تومان اعلام شده است که ۱۰ میلیون نسبت به روز گذشته  گران شده است.

قیمت شاهین سایپا مدل ۱۴۰۲ امروز به ۵۷۵میلیون تومان رسیده است و نسبت به ۶ روز گذشته ۳۰میلیون گران شده است. شاهین G مدل ۱۴۰۰ هم ۵۳۵ میلیون تومان فروخته می‌شود که به معنای افزایش ۳۰ میلیونی طی ۶  روز گذشته است.

در متن ابلاغیه سازمان حمایت درباره قیمت خودرو آمده است:

 با عنایت به نوسانات اخیر در بازار خودرو و افزایش قیمت حاشیه بازار نسبت به قیمت درب کارخانه و اقدامات برخی افراد سودجو در قیمت‌سازی با هدف ایجاد بازارهای کاذب در خرید و فروش خودرو و بهره‌برداری سوء از التهابات ایجاد شده و با توجه به هماهنگی‌های به عمل آمده با اتحادیه صنف دارندگان نمایشگاه و فروشندگان اتومبیل تهران مبنی بر بارگذاری و درج روزانه قیمت متعارف بازار خودروهای صفر کیلومتر معامله شده تولید داخل در سایت اتحادیه مذکور به نشانی www.uead.ir، مقتضی است تا اطلاع ثانوی و به منظور ساماندهی بازار خودرو ترتیبی اتخاذ کنید تا اعلام و درج قیمت فروش نقدی خودروهای صفر کیلومتر تولید داخل از سقف آخرین قیمت بارگذاری شده در سایت اتحادیه صنف دارندگان نمایشگاه و فروشندگان اتومبیل تهران تجاوز نکند.

در ضمن آگهی فروش سایر خودروها اعم از کار کرده و صفر کیلومتر که قیمت آن‌ها در سایت اتحادیه بارگذاری نشده به صورت توافقی و بدون نمایشِ قیمت منتشر شود. ”

حذف قیمت خودرو از آگهی‌های فروش، دقیقا سه سال پیش (۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹) هم تکرار و پس از هشت ماه مجوز برگشت مجدد آن صادر شد.

خودروسازان در صورت مقصر بودن در تصادفات باید خسارت بپردازند

فرمانده کل انتظامی گفت: در حوزه تصادفات و در زمان رسیدگی و بررسی علل آن مشخص می شود که چه کسانی و یا چه دستگاه هایی در بروز آن حادثه مقصر هستند.

سردار رادان افزود: اگر ما در رسیدگی به یک سانحه تصادف به این نتیجه برسیم که موضوع عدم ایمنی و یا کمبود ایمنی باعث آن تصادف شده سهم و تقصیر و اندازه تقصیر را متوجه خودروساز کرده و وی باید خسارت پرداخت کند.

قیمت خودرو مونتاژی

به گزارش ایسنا، روز گذشته شورای رقابت اعلام کرد قیمت‌های پیشنهادی سازمان حمایت برای خودروهای مونتاژی که طبق دستورالعمل شورای رقابت تعیین شده است در جلسه این شورا تصویب شد.

بر این اساس، قیمت ۱۷ خودروی مونتاژی با سود ۱۷ درصد مشخص شده که بدین شرح است:

طبق این گزارش، قیمت‌های محاسباتی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان بر اساس آخرین صورت مالی شرکت‌ها مربوط به سال ۱۴۰۰ بوده و تعدیلات لازم همچون تغییر نرخ دستمزد و غیره برای سال ۱۴۰۱ تا تاریخ مصوبه ۱۱ بهمن‌ ۱۴۰۱ شورای رقابت و بر اساس مستندات ارائه شده توسط شرکت‌های خودروساز بوده است.

همچنین قیمت خودروهای مشابه یا رقیب در واقع همان قیمت کارخانه آن خودرو در کشور مبدأ است.

قیمت خودرو

گفتنی است؛ متوسط نرخ دلار در سه ماه فروردین‌ امسال و اسفند و بهمن‌ ۱۴۰۱ معادل ۴۲ هزار و ۴۶۷ تومان بوده است.

همچنین دلیل اینکه همه خودروهای مونتاژی در این لیست قرار ندارد این است که همه شرکت‌ها مدارک خود را برای بررسی به سازمان حمایت ارائه نکرده‌اند، بنابراین پس از آنکه این فرایند انجام شد قیمت سایر خودروها اعلام می‌شود.

آنگونه که ایسنا اعلام کرده، قیمت‌های محاسباتی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان بر اساس آخرین صورت مالی شرکت‌ها مربوط به سال ۱۴۰۰ بوده و تعدیلات لازم همچون تغییر نرخ دستمزد و غیره برای سال ۱۴۰۱ تا تاریخ مصوبه ۱۱ بهمن‌ ۱۴۰۱ شورای رقابت و بر اساس مستندات ارائه شده توسط شرکت‌های خودروساز بوده است.

همچنین قیمت خودروهای مشابه یا رقیب در واقع همان قیمت کارخانه آن خودرو در کشور مبدأ است.

قیمت خودروارزانترین و گرانترین خودروی مونتاژی چند؟ بر اساس جدولی که منتشر شده است گرانترین خودروی مونتاژی تیگو پرو 8 است که قیمت جدید آن یک میلیارد و 483 میلیون تومان اعلام شده است. پس از آن بیشترین قیمت مربوط به خودروی K7 است که قیمت آن یک میلیارد و 127 میلیون تومان است. دیگر خودروی میلیاردی این لیست، تیگو پرو 7 و چری آریزو 6 است که قیمت آنها به ترتیب یک میلیارد و 90 و یک میلیارد و 20 میلیون تومان است.

اما ارزانترین خودروهای مونتاژی حاضر در این لیست کدام است؟ ام وی ام X22 است که قیمت آن 484 میلیون تومان اعلام شده است. قیمت جدید چانگان هم 474 میلیون تومان است. بعد از آن قیمت جک J4 قرار دارد که حدود 552 میلیون تومان قیمت دارد.

تصمیم جدید شورای رقابت برای قیمت خودرو های مونتاژی

پس از گذشت 57 روز از سال، دیروز قیمت خودروهای مونتاژی در شورای رقابت به تصویب رسید.

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت جدید خودروهای مونتاژی تصویب شد. این خبری است که دیروز سخنگوی شورای رقابت رسانه‌ای کرد. 

در این باره اسماعیل شجاعی، سخنگوی شورای رقابت، به تجارت‌نیوز گفت: مصوبه امروز در شورای رقابت نهایی بوده و مسئولیت اعلام این قیمت‌ها بر عهده وزارت صمت است. احتمالاً این وزارتخانه از طریق سازمان حمایت اقدام به انتشار قیمت جدید خودروهای مونتاژی کند. در صورتی که آن‌ها در انتشار قیمت‌ها تعلل کنند، در نهایت شورای رقابت مصوبه خود را منتشر می‌کند.

در این مدت شرکت‌های مونتاژکار قیمت جدیدی برای محصولات خود اعلام کردند. یک سری اختلاف نظر در این زمینه وجود دارد، اما قیمت قطعی نرخ‌هایی است که شورای رقابت اعلام می‌کند.

وی درباره نحوه محاسبه قیمت‌ خودرو نیز تشریح کرد: قیمت محاسباتی خودروهای مونتاژی توسط سازمان حمایت تنظیم و در کارگروه خودروی شورای رقابت بررسی شد.

سیگنال جدید به بازار خودروهای مونتاژی

روند قیمت‌گذاری خودرو از زمان تصویب در شورای رقابت تا زمان انتشار آن در زمان اعلام قیمت جدید خودروهای تولیدی نیز حدود 10 روز به طول انجامید. در همان زمان تعلل وزارت صمت برای انتشار قیمت‌های جدید، سرعت افزایش قیمت خودرو در بازار شدت گرفت و فروشندگان به بهانه‌ای جدید برای اعلام نرخ‌های نجومی پیدا کردند.

حال به نظر می‌رسد همین اتفاق در بازار خودروهای مونتاژی نیز در حال تکرار است و نهادهای مختلف دولت سیگنال جدیدی را به بازار مخابره کرده‌اند.

 هزینه تعلل شورای رقابت/ افزایش 26 میلیون تومانی خودروهای مونتاژی در هر روز

وزارت صمت بارها تأکید کرده است که مسئولیت تصمیمات سازمان‌ها و نهادهای دیگر را بر عهده نمی‌گیرد. این بار نیز بعید است که این وزارتخانه زیر بار اعلام قیمت خودروهای مونتاژی برود و احتمالاً بار دیگر شورای رقابت باید فهرست جدید قیمت‌ها را رسانه‌ای کند.

در رابطه با قیمت خودروهای تولیدی نیز در نهایت مشخص نشد، کدام ییک از طرفین این لیست را منتشر کرد. در ابتدا لیست جدید قیمت‌ها در کانال‌های تلگرامی به صورت شبانه دست به دست شد و فردای آن روز خودروسازان همان فهرست را در خروجی سایت خود قرار دادند.

پیش‌ بینی یک کارشناس اقتصادی از بازار و قیمت خودرو در ماه‌های آینده

امیرحسین کاکایی با اشاره به اینکه سال گذشته، وکلای مردم در مجلس دو طرح عجیب و غریب را ارائه کردند؛ گفت: «یکی از این طرح‌ها "جوانی جمعیت" نام گرفت و به صورت اتوماتیک ۵۰ درصد تولید خودرو جداسازی شد و به یک عده خاص تعلق گرفت و طرح دوم "خودروهای فرسوده" بود که ۲۰ درصد تولید را به خودروهای فرسوده تعلق داد و در نهایت ۷۰ درصد خودروهای تولید شده از مسیر عادی و رقابتی خارج شد.»

وی در ادامه با اشاره به این که این مسیر در سال جدید نیز ادامه داشته‌است؛ گفت: « ۴۰۰ هزار از دستگاه‌های تولیدی امسال، در سال گذشته پیش‌فروش شده‌است و از تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار دستگاه خودرو که ادعای آقای فاطمی امین است، ۲۰۰ هزار دستگاه آن به بخش خصوصی تعلق گرفت، ۶۰۰ هزار دستگاه آن نیز متعلق به طرح جوانی جمعیت است و به صورت حداقلی ۱۰۰ هزار دستگاه آن نیز به طرح خودروهای فرسوده تعلق می‌گیرد و ۴۰۰ هزار دستگاه آن نیز پیش فروش شده‌است و ۹۰۰ هزار دستگاه آن نیز اخیرا پیش فروش شده‌است و در نهایت ۲۰۰ هزار دستگاه بیشتر از ظرفیت تولید پیش فروش شده‌است و در صورتی که امسال تنشی در بازار خودرو ایجاد شود هیچ خودرو اضافه‌ای وجود ندارد تا خودروساز برای کنترل بازار، آن را به فروش بگذارد.»

وی در واکنش به طرح فروش قسطی خودرو گفت: «این طرح تنها برای جمع‌آوری پول مطرح شده‌است، چراکه کل تولید و حتی بیشتر از آن پیش فروش شده‌ و خودرویی برای فروش قسطی باقی نمانده‌است.»

افزایش قیمت خودرو تا کجا؟

قیمت خودروافزایش قیمت خودرو همچنان ادامه دارد و کارشناسان حوزه صنعت خودرو معتقدند با توجه به عوامل تعیین کننده وضعیت تولید و بازار، قیمت‌ها در حال صعود است تا جایی که رکود تورمی تا پایان سال ادامه خواهد داشت.

همواره قیمت‌ها در بازار خودرو وابستگی شدیدی به افزایش قیمت دلار دارد و با هر نوسان قیمت در بازار ارز، خودرو شروع به سبقت گرفتن در جاده گرانی می‌کند.

 این روز‌ها نبود ثبات نرخ ارز باعث تغییر قیمت در بازار‌ها شده و قیمت خودرو نیز تحت تأثیر همین بی ثباتی به مسیر گرانی خود ادامه داده است.

از سوی دیگر از ابتدای دولت سیزدهم، بحث آزادسازی واردات خودرو مطرح شد و وزارت صمت از همان ابتدا وعده ازسرگیری واردات را به متقاضیان این خودرو‌ها داد. اما اجرای طرح واردات خودرو که از ابتدای سال جاری به طور رسمی اعلام شده همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

با توجه به تعداد خودرو‌های وارداتی، بعید به نظر می‌رسد که انحصار بازار خودرو از بین برود و این نیز عاملی بر تشدید وضعیت بحران قیمت در بازار خودرو است.به نظر می‌رسد تمام این عوامل تعلل از آزادسازی دوباره واردات خودرو تا نوسان نرخ ارز و عرضه قطره چکانی خودرو به بورس کالا نمی‌تواند تب داغ افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو در نیمه دوم سال را کاهش دهد.

این در حالی است که متولیان صنعت خودرو ادعا دارند تولید خودرو نسبت به سال گذشته رشد ۵.۷ درصدی را تجربه کرده است، اما کارشناسان این حوزه همچنان معتقدند حضور دلالان در بازاری که عرضه کم و خریدوفروش در رکود است، نشانگر روز‌های سخت برای متقاضیان واقعی است.

اسد کرمی، نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو تهران در خصوص عوامل تاثیرگذار بر نوسان قیمت خودرو در بازار گفت: ابهام در واردات خودرو، عرضه خودرو در بورس کالا و قیمت دلار، به شدت بر قیمت خودرو‌ها تأثیر گذاشته است چراکه سرنوشت هیچ یک از این عوامل به درستی مشخص نیست.

وی ادامه داد: با بررسی قیمت‌ها در بازار متوجه خواهید شد که از آبان سال ۱۴۰۰ تا به امروز بیش از ۳۵ درصد در تمامی خودرو‌ها افزایش قیمت ایجاد شده که این سیگنال خوبی برای بازار خودرو نیست.

به گفته نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو تهران، عرضه فعلی خودرو به بازار جوابگوی تقاضا نیست و جبران این کاستی با وعده واردات و عرضه محدود خودرو به بورس کالا عملیاتی نخواهد شد

با دوستان خود به اشتراک بگذارید: